Tulajdonosváltás Koralpén

2014. december 10.

Kérdéses volt, hogy az idei szenzonban kinyit-e a karintiai Korlpe síterep. Az évekig a csőd szélén álló Koralpét idén ősszel a Wiener AC osztrák focicsapat elnöke vásárolta meg, akinek komoly tervei vannak a pályarendszerrel.

 

Az immáron 50 éve működő Koralpe üzemeltetése az utóbbi években már nem volt kifizetődő, így az új tulajdonos a bezárástól mentette meg a terepet. Tervei között szerepel a felújítás és fejlesztés, szeretne két új ülőliftet kiépíteni a pályákon, valamint célja a szomszédos településsel való összeköttetés megoldása is.

 

A legnagyobb probléma a sítereppel, hogy nincs elegendő hóágyú, és nem biztosíthatóak az állandóan síelhető pályák. Ezt a problémát is szeretné megoldani az új tulajdonos, ígéretében szerepelt a hóágyúpark felújítása, valamint új gépek vásárlása is.

 

Remélhetőleg valóban sikerül a terveket megvalósítani, és Koralpe ismét a régi fényében tündökölhet. A sícentrum még így is nagyon népszerű a magyarok körében, amit legfőképpen a pályák felső részeinél található, kiváló minőségű mélyhóterepeknek köszönhet.