Kope síelés

A Kope sí-és turisztikai központ Pohorje legnyugatibb részén, Slovenj Gradec város feletti hegyekben fekszik (1010 - 1542 m) mely egyben a Koroška régió sí- és rekreációs központja.

A változatos sportkínálat mellett a síközpont arról is híres, hogy a téli hónapokban a Koroška régió szórakozási központja is.

Pohorje sajátos domborzata, hatalmas síkságok, gondozott rétek, rengeteg erdő, hihetetlenül kedvező mikróklíma és az átlagon felüli tartós hótakarónak köszönhetően a Kope síközpont kiváló feltételeket biztosít.  

A síközpont több mint 8 kilométernyi, 10 jól karbontartott sípályával várja a síelőket, rendelkezésre áll 4 üléses sílift és 4 tárcsás, illetve csákányos felvonó. A leghosszabb sípályán 500 méter a magasságkülönbség. A síközpont változatos terepe biztosítja kezdőknek, jó síelőknek és versenyzőknek megfelelő pályákat. Külön ki van alakítva a snowboard pálya is. A kényelme és hangulatos szállások néhány lépésre vannak a sípályáktól.
A sí- és snowboardiskolában engedéllyel rendelkező oktatók gondoskodnak arról, hogy aki szeretne az biztonságosan és gyorsan sajátítsa el az alapokat, vagy tovább fejlessze az addigi tudását.

Azokat, akik szeretik a túrázást és a sífutást, 15 kilométernyi festői és kijelölt túraútvonal várja; a Grmovškov Dom szállástól egészen a Ribniška Koča-házig vezető síkságon, ahonnan felejthetetlen kilátás nyílik a Peca-hegyre és a Savinja-Alpokra.  

Röviden egy kicsi síterep, amelyre elsőre kevesen kiváncsiak, de olyan hely ahol jókat lehet síelni, turázni, megismerni a természetet, gyerekeket megtanítani síelni vagy éppen egyet romantikázni, illetve egy jó nagyot piheni és kiszakadni a megszokottból.

 

magasság:
1000 - 1500 m
szintkülönbség:
500 m
pályák hossza:
6km, ebből 2,8km 3,6km 1,6km
felvonók száma:
8db, ebből 4db 4db
távolság:
420 km Budapesttől
Jelenleg nincs foglalható ajánlatunk.