Jesoloi nyaralás - Aqualandia

2014. június 2.

Csodaszép tengerpart, klubok, bárok, kényelmes hotel, szállás és apartman. Jesolo kínálata első ránézésre olyan, mint a többi olasz üdülővárosé.  De 80.000 m2-es aquaparkja kétségtelenül jó okot ad arra, hogy a jesoloi szállás mellett döntsünk, hiszen így a világ legnagyobb csúszdája fogja felejthetetlenné tenni jesoloi nyaralásunkat.   

 A 42 m magas Spacemakerről 3 és 4 fős gumicsónakokkal indulhatunk a mélybe, ahol a 60 fokos lejtőn akár a 100 km/h-t is elérhetjük. Persze elképzelhető, hogy valami visszatart attól, hogy egy nyitott csúszdában olyan sebesen csússzunk, mint egy lakot területen kívül száguldó autó,de akkor se essünk kétségbe. Adrenalin szintünket a 17m magas Kamikaze, a 220 m hosszú fedet rejtelmekkel teli Starate és a félelmetes koromsötét 20m magas Scary Falls is az egekbe emeli.    Sőt egy ugrással tovább borzolhatjuk a kedélyeket Európa legmagasabb (60m) fix Bungee Jumping tornyából, és ha elég bátrak vagyunk, tehetünk egy sétát a 20 méter magasban kifeszített kötélpályán is. Kétségtelenül ezek a legizgalmasabb elemek a parkban, de közel se minden az Aqualandia kínálatát tekintve. Hiszen ki bátorságát, ki erejét szereti próbára tenni, így a mászó falon izmaink korlátait is feszegethetjük. Végül a rengeteg mókával  és izgalommal teli nap tökéletes befejezéseként megpihenhetünk  a világon egyedülálló hullámmedence karibi homokkal borított partján.  

Az Aqualandiában természetesen a kicsik sem maradnak játékok nélkül, hiszen a mesehősök parkja éppen miattuk jött létre. Így mialatt a szülők adrenalin szintjüket tornázzák a magasba, addig a csöppségek kedvükre pancsolhatnak a kismedencékben.   

Legyünk öregek vagy fiatalok, félénkek vagy bátrak itt megtaláljuk a helyünket. Az Aqualandia felpörget, próbára tesz, mulattat, pihentet, kényeztet, elvarázsol és életre kelt. Talán nem is kell ennél több egy varázslatos nyaraláshoz…