Grado látnivalók

 

Barbana szentély: Érdekes, hogy Grado látnivalói közé soroljuk Barbana szigetén lévő Szűzanyának szentelt szentélyt. A legenda szerint Szűz Mária mentette meg a várost egy hatalmas vihartól és a felkorbácsolt tenger egy őt ábrázoló ikont sodort a partra. A szentélyt máig zarándokhelyként tartják számon.

 

Golf klub: A gradoi golf klub közvetlenül a városhoz tartozó lagúna mellett terül el és kétségtelenül Olaszország legszebb golfpályája, emellett Grado festői látnivalója. Számtalan tó és egyéb vizes akadály teszi izgalmassá a játékot egy olyan pályán melyet az Adria, a Lagúna és dűnék határolnak.

 

Gradoi laguna: Az állandó tengeri áramlások és tágas lagúnák hatására megsokszorozza a fénytörést, így egy különleges magas jód tartalmú mikroklímát hoz létre. A gradoi lagúna elragadó látványt nyújt, naturisztikus és geológiai szempontból is különleges terület. A tökéletes élmény érdekében ezt a látnivalót Gradoból érdemes csónakkal megközelíteni.

 

Kikötő: Grado látnivalóinak feltérképezése közben tegyünk egy kis sétát a kikötőben is, hisz ez a város szíve lelke. Halászhajók, jachtok és vitorlás hajók ringanak a dokkban egymás mellett. Ide érkeznek be minden reggel a halászok a friss fogással, és innen indulnak a kompok is a környező szigetekre. 

 

Lido di fido: Nem kimondottan tartozik Grado látnivalói közé, azonban mégis érdemes róla pár szót szólni. A Lido di fido az a strand melyre kedvenc négylábú barátainkkal együtt mehetünk. A kutyusok kapnak külön napágyat, tálat, mindent, mit az ebek csak kívánhatnak.

 

Szent Eufémia bazilika: A Szent Eufémia bazilikát a 6. században egy korábban ott állt vallási építmény helyén építették fel, így az épület belsejében még néhány helyen láthatjuk az előző építmény megmaradt romjait. A bazilika zarándokhely és egyben az egyik kihagyhatatlan látnivalója Gradonak.

 

Snoopy’s beach: 7000 négyzetméteren kapcsolódhatnak ki a kutyák és gazdáik együtt önfeledten mókázva vízen vagy szárazföldön. Van kutyák részére napágy, állatorvos, árnyékos rész az érzékenyebb fajtáknak, egy elkerített rész, ahol kedvükre futkoshatnak, zuhanyzó és étterem. Ha nem is tartozik Grado látnivalói közé, mégis érdemes megtekinteni ezt a különleges partszakaszt.

 

Termál aquapark: A Termál Aquapark a legszórakoztatóbb program a tengerparton, valamint egyik legfőbb látnivalója Gradonak. A területet természetes mediterrán növényzet veszi körül, a parkban van tengervízzel teli úszómedence, hidromasszázs, vízsugarak, vízesések, csúszdák és minden, ami egy örömteli naphoz kell.