Nyaralás Ausztriában - Gerlitzen és az Ossiacher tó környéke

2014. június 13.

Az Ossiacher tó környéke az ausztriai nyaralások egyik legvonzóbb helyszíne. Így a karintiai Gerlitzen szállásai a téli szezon után nyáron is megtelnek, hiszen a hegy és a tó elbűvölő szépsége és a bennük rejlő lehetőségek tárháza miatt tökéletes baráti és családi nyaralások színterének.   

Ossiach mintegy 500 méteres tengerszint feletti magasságban található és könnyű mediterrán éghajlati hatásokból adódóan átlagosan 2000 a napos órák száma. A nyaranta gyakran 26 foknál is melegebb csaknem ivóvíz tisztaságú tó a vízi sportok szerelmeseinek Kánaánja. Hiszen a 10km hosszú tó számtalan lehetőséget kínál. Lehet úszni, vitorlázni, szörfözni, vízisíelni, evezni, búvárkodni vagy csak egyszerűen pancsolni és strandolni.

A hűsítő csobbanások előtt érdemes néhány órát a gyönyörű Gerlitzenen tölteni. Hiszen a hegy tetejéről elénk táruló táj látványa semmihez sem fogható. A hegyek, a tó, a vitorlások és a siklóernyősök látványa minden emelkedőn töltött lépést vagy libegőben töltött percet megér.

S induljunk akár két keréken vagy gyalogosan, gyerekkel vagy barátokkal, legyünk sportosak vagy kényelmesek a különböző túraútvonalak között biztosan megtaláljuk a nekünk valót.