Gerlitzen - a tökéletes választás télre!

2014. december 23.
Gerlitzen sokunk szívében különleges helyet foglal el, nem véletlenül a magyarok egyik legkedveltebb síterepe: a kiváló minőségű gerlitzeni sípályák mellett az Ossiachi tó lenyűgöző látványa garantálja a felejthetetlen élményt. Budapestről aránylag gyorsan elérhető (5-6 óra), az árak megfizethetőek - érdemes hosszú hétvégére is kiugrani Gerlitzenre!
 
A gerlitzen síterep majdnem negyven kilométernyi pályarendszert foglal magába, az 1000-1911 méter között lévő pályákat egytől egyig ratrakkal és – szükség esetén - hóágyúkkal kezelik, így akkor is tökéletes úti cél, amikor kevesebb havazást ígér az időjárás előrejelzés.
Itt bárki talál a képességeinek megfelelő pályát, az egészen kezdőtől a fekete pályákig minden rendelkezésre áll.
Az adrenalin függőket Freestyle Park, a gyerekeket játékfigurákkal felszerelt tanuló pálya, a freeride fanokat pedig egy a számukra kezeletlenül hagyott 15 km-es pályaszakasz várja.
 
Az osztrák síterepek közül Gerlitzenen az egyik legmagasabb a napsütéses órák száma, köszönhetően az olasz határhoz közeli, déli fekvésének. Ez az egyik legfőbb tulajdonsága, ami miatt annyira közkedvelt, hiszen választhatunk akár 300 kilométeres pályarendszert is, ha hóviharban kell síelnünk az élmény mégsem lesz tökéletes.

A gerlitzeni szállások nagy része az Ossiachi-tó partján helyezkedik el festői környezetben.
Innen vagy autóval vagy a tó körül közlekedő ingyenes síbusszal juthatunk el Annenheimbe a Kanzelbahn felvonó völgyállomásához.
Kicsit borsosabb áron a hegyen közvetlenül a pálya mellett is találhatunk szállásokat, de aki a pénztárcabarát megoldások híve és mégsem akar lemondani a pályaszállások nyújtotta kényelemről, inkább foglaljon szállást a Kanzelbahn alsó megállója közelében.
 
Azoknak is bátran ajánljuk Gerlitzent, akiknek számít a megfizethető ár. Érdemes a síbérletet már előre, itthon lefoglalni. Jelentős kedvezménnyel, akár 15%-kal olcsóbban vásárolhatjuk meg a bérleteket mindenféle kötelezettség nélkül, mivel ha nem használjuk fel, itthon visszakapjuk az árát. Válthatunk napijegyet, vagy akár több napra érvényes bérletet is.
 
A síelés után remek program lehetőségek várnak minket a környéken. Annenheim éttermei (pl. Aichelberghof), a közeli Villach és Bleiberg termálfürdői, az olaszországi Tarvisio városka, vagy a villachi korcsolyapálya is gyakori célpont a fáradhatatlan vendégek számára.
Márciusban minden évben megrendezésre kerül a villachi karnevál, ahol a színpompás jelmezekben és maszkokban vonulnak fel a helyiek, igazi színes kavalkáddá változtatva a városka főutcáját. Ha van rá lehetőségünk, érdemes erre az időpontra időzíteni gerlitzeni síelésünket.
 
A Gerlitzen összességében remek választás kicsik és nagyok számára egyaránt, tökéletes hely akár egyhetes síelésre vagy rövidebb, hétvégi kimozdulásra is. Napsütéses lejtőivel, barátságos szállásaival és megfizethető áraival gyorsan belopja magát az ide látogatók szívébe, ezért térünk vissza mi is időről időre.