Caorle látnivalók

 

Aquapark: Érkezzünk barátokkal vagy családdal az Aquafollie aquapark csúszdái mindenki számára örömet okoznak. Szörfözhetünk, mintha csak a tengeren lennénk, kipróbálhatunk fitnesz és táncórákat, a gyerekek pedig játék után a kreatív különfoglalkozásokon vehetnek részt, ahol bátran elengedhetik a fantáziájukat. Az Aquafollie Caorle látnivalói közül az egyik legszórakoztatóbb program.

 

Dóm: A város centrumában található Santo Stefani dómot 1038-ban velencei stílusban építettek. Egyik fő látnivalója Caorlenek a templomban elhelyezett aranyoltár, mely csaknem az egész világon híres. Henger alakú harangtornya pedig a város jelképé vált.

 

Harangtorony: Az itt lakók számára a tenger szimbóluma. Caorle látnivalói közül is az egyik legcsábítóbb. A henger alakú tornyot 1070-ben építették, 48 méter magas és 24 ívből áll. Hajdan megfigyelőtoronyként használták, mára a város jelképévé vált.

 

Kövek: A tengerparti sziklák ritkán okoznak meglepetéseket, de Caorle látványosságai az „élő sziklák”, melyek évről évre szaporodnak. Művészek gyűlnek össze itt egy évben egyszer kalapáccsal és vésővel, hogy életre keltsék sziklaszobrokat.

 

Lagúna: Ezt az igazi természeti látnivalót Caorleből csónakkal tudjuk megközelíteni legkönnyebben. Páratlanul szép halászházait csónakkal közelíthetjük meg. Különlegessége, hogy még Hamingway is tiszteletét tette itt, így 100. szülinapja emlékére 1999. június 21.-én múzeummá nyilvánították az egyik halászházat.

 

Madonna dell´ Angelo templom: Kihagyhatatlan látnivalója Caorlenek Madonna dell´ Angelo temploma, mely a sziget keleti végében található és Caorle legrégibb temploma. Különálló négyzet alakú harangtornyát a templomnál valamivel később a 13. században építették.

 

Piac: Nyaralásunk ideje alatt nem szabad kihagyni Caorle látnivalói közül a szombati piacot és a régi halászkikötőt sem, mely minden reggel halpiaccá változik, hogy ellássa a környező éttermeket a legfrissebb tengeri áruval.

 

Stand: A városhoz összesen 15 kilométernyi 3 részre tagolt finom homokos partszakasz tartozik. A nyaralók számára a hosszú aranyszínű dűnékkel és fenyőerdőkkel határolt partok kellemes kikapcsolódást nyújtanak.