Skócia és a vadregényes Skye szigete

Töltsön el egy hetet Ön is Skócia gyönyörű tájain és legyen részese a vidék utánozhatatlan hangulatának! Utazásunk során meglátogatjuk Edinburgh, Glasgow és St. Andrews városokat, megtekintjük Erzsébet királynő gyermekkori otthonát, teszünk egy hajókirándulást Britannia legnagyobb taván, a gyönyörű Loch Lomondon és felkeressük a hegyoromra épült Stirling várat.

Szállástípus:
hotel
Étkezés:
félpanzió
Szobatípusok:
2 ágyas szobák
Turnusok:
fix turnusok, 7 éjszaka
Program tipusa:
körutak
Utazás:
repülővel

Elhelyezés

 • 3*-os szállodában, 2 ágyas szobákban

Étkezés

 • félpanziós ellátás

Utazás

 • menetrendszerinti repülővel Budapestről Glasgowba és vissza
 • A részvételi díj személyenként 1 db  kisméretű kézipoggyászt és 1 db 10 kg-os 55 x 40 x 23 cm feladott poggyászt tartalmaz. Csak egy darab kézipoggyászt vihetnek magukkal a fedélzetre.
 • Tervezett menetrend 2019. (Wizzair)
  Budapest-Glasgow 06:20 08:30
  Glasgow-Budapest 09:00 12:55

Program

1. nap: Budapest-Glasgow-New Lanark-Falkirk
Kora reggeli elutazás menetrend szerinti járattal Skócia legnagyobb városába, Glasgow-ba, ahol panorámás városnézés keretében ismerkedés az egykori iparvárossal, amely 70 parkjával és kertjével méltán viseli a „zöld hely” elnevezést. Megtekintjük az ország legrégebbi katedrálisát, a főteret és az egyetem környékét is. Ezt követően a Világörökség részét képező New Lanark-ba utazunk, mely a XVIII. sz. végén ipari- és társadalmi mintatelepüléssé vált a filozófus és vállalkozó Owen kísérletének köszönhetően. Délután megnézzük a XXI. század technikai csodáját, a világ egyetlen forgó hajóemelő szerkezetét, a Falkirk Kereket. Megnézzük még a közelben lévő Kelpie-ket, a világ legnagyobb lószobrait is.  Este transzfer a Glasgow környéki szállásra.


2. nap: Loch Lomond-Inveraray: skanzen és kastély-Glen Coe
Mai programunkat hajózással kezdjük Britannia legnagyobb taván, a hangulatos Loch Lomond-on. Auchindrain-ben felkeresünk egy híres skanzent, ahol megismerkedhetünk a régi skót falusi életformával, majd a közeli Inveraray Castle-t tekintjük meg, amely az egyik legnagyobb és legimpozánsabb magánkastély . Délután a skót Felföld köszönt minket, miközben a Glen Coe-n, a „Könnyek völgyén” keresztül utazva megismerhetjük a MacDonald klán szomorú történetét. Szállás Fort William környékén.


3. nap: Skye-sziget-Eilean Donan kastély-Glen Shiel
Egész napos kirándulás a páratlan természeti szépségű  Skye-szigetre, a Belső-Hebridák legnagyobb és legismertebb szigetére. Odafelé az egyik legszebb panorámaúton haladunk, hogy utána komppal átkeljünk a szigetre. Északnak haladva élvezhetjük a jellegzetes tájat, majd sétálhatunk a„fővárosban” Portree-ben. Délután a Trotternish-félsziget vadregényes, sziklás, öblös tengerpartján utazunk. A szigetet egy hídon elhagyva ellátogatunk Skócia leggyakrabban fényképezett várkastélyába, a három „loch” találkozásánál fekvő Eilean Donan Castle-ba, mely egykoron fontos szerepet játszott a viking és angol hódítók elleni harcban, s a „Highlander – Hegylakó” című filmben is feltűnt. Ezt követően még átvágunk a lenyűgöző Glen Shiel völgyön, mielőtt a szállásra utazunk.


4. nap: Loch Ness--whisky lepárló-Blair kastély-Perth
A nap folyamán elsőként  látogatás a Loch Ness partján álló Urquhart vár romjainál, ahonnan a gyönyörű kilátásban mélázhatunk el a tó szörnyének létezéséről.  Ezután átmegyünk a Felföld fővárosán, Inverness-en. Elhaladunk a cullodeni csatamező mellett, ahol az utolsó skót felkelés gyászos véget ért.  Az egyik whisky lepárlóban bepillantást nyerhetünk a „élet vízének” készítési módjába és meg is kóstolhatjuk a nemes nedűt. Később  megtekintjük Skócia legnépszerűbb kastélyát, az Atholl hercegek és grófok székhelyét, az impozáns, hófehér Blair kastélyt. Termeinek berendezése a leggazdagabbak közé tartozik. Hatalmas parkjában a színpompás tollazatú, büszkén lépdelő pávák köszöntik a látogatót. Szállás Perth környékén.


5. nap: St. Glamis kastély-Stirling-Drummond kert
Ezután a mágikus varázsával mindenkit rabul ejtő Glamis Kastély vár ránk, mely a tündérmesék és legendák világát idézi fel. Itt töltötte Erzsébet királynő gyermekkorát, felbukkan Macbeth alakja és talán kísértet(ek) is. Kertje szintén egyedülálló.  Délután ellátogatunk az ország legfontosabb középkori erődítményébe, a hegyoromra épült Stirling várba. Stratégiai jelentőségét bizonyítja, hogy „Skócia kulcsának” nevezték, története során több mint 20 nagy csatát vívtak itt, így a Rettenthetetlen c. filmből ismert szabadságharcos hős, William Wallace is ezen a helyen ütközött meg az angolokkal - emlékműve a szemközti dombon emelkedik.  A ma is látható óvárost védő falakat még a XVI. században építették, hogy megvédjék királynőjüket, Máriát VIII. Henrik elől. A nap végén a Drummond Kastély kertjében gyönyörködhetünk, melyet Skócia legszebb formális parkjának tartanak geometrikus alakzatra nyírt növényei alapján. Visszautazás a szállásra az esti órákban. 


6. nap: St. Andrews-Forth hidak-Linlithgow-Edinburgh
Reggel kirándulás az elbűvölő tengerparti St. Andrewsba, a golf szülővárosába. A Skócia legrégebbi egyetemének is otthont adó városban sétálunk az ország legnagyobb és legősibb katedrálisának romjai közt. Ezután a Forth Bridge közúti függőhídjáról élvezhetjük a Világörökséghez tartozó vasúti híd és a folyó tölcsértorkolatának egyedi látványát.  Délután a Linlithgow palota tóparton álló csodálatos romjaival ismerkedünk, amely egykoron a Stuart királyok lakhelye volt. Itt született a skótok hányatott sorsú királynője, Mária is. Edinburgh kikötőjében, a Royal Yacht Britannia-nak a fedélzetére lépve ízelítőt kaphatunk a sokat megélt fenséges hajó érdekes utazásaiból, melynek során több, mint 40 éven át szelte a világ óceánjait, és büszkén szolgálta a fedélzetén utazó királyi családot. Ezt követően Edinburgh nyerte el a jogot a királyi yacht kiállítására.  Szállás elfoglalása az esti órákban.


7. nap: Edinburgh-Rosslyn kápolna
Reggel városnézés Skócia lüktető fővárosában, Edinburgh-ban, melynek során a Royal Mile-on végighaladva szinte láthatjuk magunk előtt az egykor itt vonuló királyi meneteket a Holyrood palotába. Számos műemlék épület található itt, mint a St. Giles katedrális, ahol John Knox hirdette a reformációt. Szűk sikátorokban lévő, több emelet mélységben végződő lakóházak meséi őrzik a város mindennapi életének évszázadokra visszanyúló történelmét. Az óváros szintén a Világörökség része. Ellátogatunk a kialudt vulkán tetejéről szemlélődő várba, falai között híres skót királyok útjaira lépünk és magyar vonatkozásokat is felfedezhetünk. Megtekintjük a száz évre befalazott skót koronázási ékszereket és az angolok által elrabolt majd visszaadott Végzet Kövét is.  Programunk méltó lezárásaként a templomos lovagoknak és a „Da Vinci kód”-nak köszönhetően elhíresült, gyönyörű kőfaragásokkal és boltívekkel díszített Rosslyn kápolna titkainak nyomába eredünk.  Délután szabadidő keretében felfedezhetjük Edinburgh belvárosának rejtett zugait, tipikus skót souvenir tárgyakat vásárolhatunk vagy benézhetünk a város valamelyik múzeumába. Szállás Glasgow környékén.


8. nap: Glasgow-Budapest
Kora reggel transzfer a glasgow-i reptérre, hazautazás menetrend szerint.

 

 

Tájékoztató árak a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről:

 • Historic Scotland 1 hetes bérlet: 42 GBP (érvényes: Stirling vár Urquhart vár St. Andrews katedrális
 • Linlithgow palota Edinburghi vár)
 • New Lanark: 10,50 GBP
 • Loch Lomond hajó: 11,50 GBP
 • Inveraray kastély: 10 GBP
 • Nevis Range drótkötélpálya: 14 GBP
 • Eilean Donan vár: 7,50 GBP
 • Blair kastély: 11 GBP
 • whiskylepárló: 12 GBP
 • Glamis kastély: 12,50 GBP
 • Discovery hajó és kiállítás: 9,25 GBP
 • Britannia yacht: 15,50 GBP
 • Rosslyn kápolna: 9 GBP
 • Drummond kert: 6 GBP
  (A programok sorrendje változhat!)

 

ÁrakLejárt: 2022. július 01.

Az ár tartalmazza:

 • szállást
 • félpanziós ellátást
 • repülős utazást
 • reptéri transzfert repülőtér - szállás - repülőtér között
 • felsorolt programokat
 • idegenvezetést

Az ár nem tartalmazza:

 • reptéri illetéket: kb. 45.000,-Ft/fő  
 • belépődíjakat
 • egyágyas felárat: érdeklődjön irodánkban
 • betegség-, baleset- és poggyászbiztosítást: irodánkban köthető KEDVEZŐ ÁRON!
 • útlemondási biztosítást: a megrendelt szállás, étkezés és utazás díjának 3,0%-a
Részvételi díj (Ft/fő/turnus)nap/éjKétágyas
júl. 2-98/7499 900 Ft

További információ

Ajánlatkérés, foglalás és további információ a(z) korut@utazas.info címen vagy irodánkban.

A foglalás menetéről bővebben itt olvashat