Szlovénia síelés – Vogel síterep, új befektető, új beruházások

2015. október 22.

Egy ausztrál cégvezető komoly fantáziát látott a szlovén síterepekben, olyannyira, hogy a hírek szerint csaknem egymillió euró fejében felvásárolta a Júlia-Alpokban lévő Vogel síterep 50%-os tulajdonrészét. A szlovén származású vállalkozó elképzelései szerint a közeljövőben tovább gyarapítja majd részesedését. Többségi tulajdonosként egyszerűbben indíthatja majd el a terület korszerűsítésével kapcsolatos munkálatokat.

A szlovén síterepek közül talán ez a régió rendelkezik a legkiválóbb adottságokkal. A Triglav Nemzeti park részeként a terep magával ragadó természeti értékekkel bír, bár síelés szempontjából ez okoz némi nehézséget, hiszen természetvédelmi terület lévén a hóágyúk használata nem megengedett.

 A nyári időszakban is népszerű Júlia-Alpok ideális helyszín a szabadidős tevékenységekre. Az idei kánikulából fakadóan mindenki elvágyódott a kellemes klímájú hegyek közé, így igencsak megugrott a felvonók kihasználtsága. A fejlesztésekkel kapcsolatos részleteket novemberben tárják a nyilvánosság elé, de az új beruházó azt már elárulta, hogy a jelenlegi kétüléses liftek korszerűsítése a tervek között szerepel.