Utazás Gerlitzenre autóval


Ajánlott útvonalterv 1.
- Szlovénián keresztül:
Budapest - Annenheim 551 km

Budapest - M7 Nagykanizsa - M7 Letenye - A9 Maribor/Graz útirány - A2 Klagenfurt/Italien útirány (Graz West előtt kell letérni) - A2 Villach / Ossiacher See lehajtó - E66 Spittal irányába 3 km, majd Ossiacher See lehajtó - 94 út (lámpánál jobbra) - körforgalomból 2. kihajtó - P4 Parkoló táblábánál jobbra, majd az első lehetőségnél balra - kb. 1 km-t kell még haladni a parti úton és megérkezett.

 

Ajánlott útvonalterv 2. - Ausztrián keresztül:
Budapest - Annenheim 563 km

Budapest - M1 Győr - M1 Mosonmagyaróvár - B50 Neusiedl am See lehajtó  - S31 út Graz/Wiener Neustadt irány - S4 út Graz/Italien/Slowenien irány - A2 Klagenfurt/Italien útirány - A2 Villach / Ossiacher See lehajtó - E66 Spittal irányába 3 km, majd Ossiacher See lehajtó - 94 út (lámpánál jobbra) - körforgalomból 2. kihajtó - P4 Parkoló táblábánál jobbra, majd az első lehetőségnél balra - kb. 1 km-t kell még haladni a parti úton és megérkezett.


Autópálya díjak személyautóra (2014. augusztusi adatok):

  • magyar: 10 napos - 2.975 Ft, havi - 4.780 Ft
  • osztrák: 10 napos - 8,5 €, két havi - 24,8 €
  • szlovén: 7 napos - 15 €, havi - 30 €


EGYÉB FONTOS TUDNIVALÓK:


Nemzetközi zöldkártya:

Az érvényes felelősségbiztosítás igazoló zöldkártyára a rendszámegyezményben részt vevő országokban nincs szükség. Az egyezményt ratifikáló országok ugyanis a gépjármű telephelye szerinti ország hatósági jelzését (rendszámát), valamint a gépjárművön külön elhelyezett ország jelzést elfogadják az érvényes felelősségbiztosítás igazolásául. A magyar rendszám és ország jelzés (H betű) igazolja tehát az érvényes kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás meglétét.
 
Meghatalmazás:
Amennyiben nem saját tulajdonú személygépkocsival utazik, rendelkeznie kell az autó használatára jogosító német vagy angol nyelvű meghatalmazással (Vollamacht - nyomtatvány boltban is kapható!).


Személyes dokumentumok:

A határátlépéshez személyi igazolvány vagy útlevél szükséges. A Schengen-i egyezmény értelmében már határátkelők nincsenek, de közúti ellenőrzés keretében kérhetik a dokumentumokat a határőrök vagy a rendőrök. Ez vonatkozik a 18 éven alatti gyermekekre is! Minden esetben szükség van személyazonosító okmányra (személyi igazolvány vagy útlevél!), a diákigazolvány vagy születési anyakönyvi kivonat erre a célre nem megfelelő!

A kiskorúak utazásához az érvényes útlevél vagy személyazonosító igazolvány mellett a gondviselő  hivatalos (legalább két tanúval ellátott) írásbeli hozzájárulása ajánlott, amennyiben ő nincs a kiskorúval, tehát a kiskorú egyedül vagy más felnőtt kíséretében utazik.


Egyéb szükséges dokumentumok:

Céges autóval történő utazás esetén a cég papírok hiteles másolata is szükséges.


Láthatósági mellény:
Kötelezően kell az autóban tartani!


Hólánc és téli gumi:
Hófedte, jeges utakon előírás a hólánc és a téli gumi használata. Amennyiben a kék közúti táblákat kirakják, kötelező a hólánc használata, még az átutazóknak is. A hólánc és téli gumik meglétét már a hátárnál ellenőrzik és ennek hiányában nem engedik be az autókat az országba. A négyévszakos abroncsokat téli guminak veszik, feltéve, ha az M+S (Mud, sár + Snow, hó) rövidítés szerepel rajta. Ez a szabály november 1-jétől április 15-ig érvényes.

+36 20 459-5424 Kapcsolat