Hochkaron ismét üzemel az összes lift!

2019. január 23.

Elképesztő időjárás tombolt az ausztriai hegyekben 2019. január második hetében, nem kímélve az Alsó- Ausztriai Göstling an der Ybssnél található legmagasabban kiépített és leghóbiztosabb síparadicsomot, a Hochkart sem.


Szibériai időjárás miatt evakuálni kellett a hegyen élő és dolgozó embereket. A leesett hómennyiség miatt a hegyre vezető 10 kilométeres utat biztonsági okokból lezárták, így közel egy hétig a helyreállító munkát végző személyzet sem tudta megközelíteni a síterületet.

A sícentrumban található hüttéket, hoteleket, valamint a síkölcsönzőt teljesen beborította a hó. A takarítási munkában megközelítőleg 400-an vettek részt, köztük katonák, tűzoltók, lifteket kezelők, helyi vállalkozók és önkéntesek.

A faluban található szervezettség és profizmus a mentési akció során is megmutatkozott. A katasztrófa sújtotta síparadicsomot egy hét megfeszített tempójú munka után ismét varázslatos hellyé változtatták. Ennek köszönhetően a hétvégén újra a síelni vágyók autói lepték el a parkolókat.

Síparadicsomban található virágzó vállalkozás (Joschi Gmbh) Johannes Putz nevéhez fűződik. Ez az egyik, ha nem a legnagyobb vendéglátó és szállásüzemeltetési vállalkozás Göstling an der Ybbsben. Hotelek, panziók, apartmanok, hütték tartoznak irányítása alá, emellett síkölcsönző és síoktató központot is üzemel, mindez a síliftek bejáratánál. Minden adott a síelők és snowbord szerelmeseinek.

Göstling an der Ybbs a sífutókra is gondol. A Hochreit néven ismert sífutó centrum Alsó-Ausztria egyik legszebb hegyvidékén található.

A téli sport rajongói mindent megtalálnak ebben a kis faluban, ami a síelés élményéhez kell. Azonban ne felejtsük, a hegyek nyáron is itt vannak. Nincs is szebb, mint egy nyári napon a hegyekben túrázni, futni vagy éppen kerékpározni. Ekkor a sípályákat, sífutó terepeket túraútvonalak váltják fel, melyek egész évben várják az idelátogatókat.

Együtt ébredni a nappal 1770 méter magason, március 16-án és 23-án lehetőség nyílik mindenki előtt, hogy megcsodálja a napfelkeltét a hegyek felett.

Ez a csodálatos falu azonban az extrém sport kedvelőiről sem feledkezett meg, nekik a rafting nyújthat maximális élményeket.

Az alpesi versenyek egyike is itt kerül megrendezésre, melyre minden vállalkozó kedvű személy egyénileg vagy csapatban is jelentkezhet. Hochkar Challenge, terepfutás, hegyi kerékpározás, síelés, ez a 3 sport adja a híres kihívást. Minden év áprilisában kerül megrendezésre.

Egy fáradt nap után az energiaraktárok feltöltésére az egész évben nyitva álló fürdő és egészségközpont gondoskodik.

A fürdőben a felnőtt- és gyerek medencén, valamint a csúszdán kívül szauna részleg is található.

Egészségközpontban pedig különféle masszázs fajták közül választhatnak a relaxálni vágyók.

Összefoglalva minden adott, hogy az minden korosztály megtalálja a számára kikapcsolódást nyújtó programot.

Családosoknak, baráti társaságoknak és céges rendezvények helyszínének nyugodt szívvel merem ajánlani, Göstling an der Ybbset, amit Ausztria egyik legcsodálatosabb helyének tartok.

Schveiger Réka

 

Göstling an der Ybbs, 2019.01.21

Galéria megnyitása (18 kép)