Ausztria síelés - a hütték világa

2015. szeptember 4.

Ausztria sípályáit szegélyező hütték, turisztikai szempontból éppen annyira vonzóak, mint az itt űzhető téli sportok bármelyike. Egy ausztriai síelés alakalmával kihagyhatatlan program a hütték felkeresése. Sokan vannak olyanok, akik már alig várják, hogy egy kimerítő csúszás után betérjenek ide.

A hütték világa nagyon sokszínű, legtöbbje autentikus kis faházikó, de akadnak a mai modern és grandiózus elvárásokat kielégítő paloták is. A közös bennük a kitűnő vendéglátás illetve a tradicionális ételek kínálata. Ilyenkor érdemes megízlelni a helyi specialitásokat.

Csak, hogy néhány különlegességet említsünk, Wiener Schnitzel (bécsi szelet), Leberkäse(sült párizsi), az édesszájúaknak a hazánkban is népszerű Germknödel (gőzgombóc) illetve Apfelstrude(almás rétes) megízlelésére is lehetőség van. Ezek a kis menedékházak egyedi hangulatukból fakadóan is kiváló kikapcsolódási lehetőséget nyújtanak. Ha nincsenek szervezett bulik, akkor is megvan az esélye a spontán mulatozásnak, a sör és bor különlegességek kóstolgatása közben.