Semmeringi vonatozás, advent Mariazellben és látogatás a Lindt Csokoládégyár mintaboltjában

Adventi buszos utazás Mariazellbe, Európa egyik leghíresebb búcsújáró helyére, ahol bájos ünnepi hangulat vár ránk. Utazunk a semmeringi vasúton, hegyeken és völgyeken, alagutakon és viaduktokon át, s mindenekelőtt csokikülönlegességeket vásárolhatunk a Lindt csokigyár mintaboltjában!

Étkezés:
önellátás
Szobatípusok:
nincs
Turnusok:
1 nap (non-stop)
Program tipusa:
körutak
Utazás:
autóbusszal
Távolság Budapesttől:
390km
Egyéb:
Min. 35 főtől

Étkezés

 • önellátás

Utazás

 • autóbusszal Bp-ről
 • vidéki felszállási helyek - érdeklődjön irodánkban
 • A vidéki fel- és leszállási helyek mindig a menetirány szerinti oldalon találhatók. Felhívjuk figyelmét, hogy a busz a menetiránnyal megegyező oldalon tud csak megállni az autópályák pihenőhelyein, azaz oda- és visszaúton nem ugyanazon oldalon! Kérjük, hogy ha nem a budapesti felszállást választják, jelezzék megrendeléskor! A busz csak igény esetén áll meg a felszállási helyeken és csak a felsorolt csatlakozási pontokon van lehetőség a felszállásra!

Program

Indulás reggel 05:00-kor (Budapest, XIV. kerület, Olof Palme sétány 5., Városligeti csónakázó és Műjégpálya). A vidéki felszállást kérjük, foglaláskor jelezzék! Folyamatos buszos utazás Ausztriába rövid pihenőkkel, majd megérkezünk egy tipikusan alpesi osztrák településre, Gloggnitzba, ahol ellátogatunk a világhírű Lindt csokoládégyár mintaboltjába, amely minden édesszájú álma. Rengetek különféle ízű csokoládé közül választhatnak a vásárlók, és a végleges döntés(ek) előtt lehetőség van kóstolásra is!
Folytatjuk buszos utazásunkat a semmeringi vasúthoz. A vasút az UNESCO Világörökség részét képezi. A pálya hossza összesen 41 km, és 14 alagúton, 11 vashídon, több mint 100 kőhídon és 16 viadukton halad át. Természetesen a mintegy 40 perces vonatozás folyamán lélegzetelállító kilátásban lesz részünk!
A semmeringi vonatozás után tovább utazunk auttóbusszal Mariazellbe, Európa egyik leghíresebb búcsújáró helyére, amely a magyarok számára különös jelentőséggel bír. A legenda szerint Nagy Lajos magyar király Amurát szultán elleni ütközete előtt a Celli Máriához könyörgött, adjon valami jelet neki, merje-e vállalni az ütközetet a törökök túlerejével szemben? A történet így kezdődik, s aki eljön, megtudja, hogyan folytatódik!

Adventi mariazelli látogatásunk alkalmával felkeressük a kálváriát, a szent kutat, a kegytemplomot, tisztelgünk Mindszenti József bíboros első sírjánál, majd reméljük, sikerül bejutnunk a családi vállalkozásként működő, több mint 300 kis figurát számláló faragott Betlehemeshez.

A nap további részében szabadprogram a felejthetetlen hangulatú mariazelli adventi vásáron. Indulás haza, érkezés a kiindulási helyre az éjszakai órákban.

ÁrakLejárt: 2023. december 20.

Az ár tartalmazza:

 • buszos utazást
 • idegenvezetést

 Az ár nem tartalmazza:

 • adminisztrációs díj: 2.000 Ft/fő
 • belépőket: kb. 3 Euro/fő,
 • Vasútjegy: 10 €/fő (kötelezően fizetendő, tartalmazza az utazást menetrendszerinti járattal, és az autóbusz kisérési díját)*amennyiben nem jár a vasút, saját autóbusszal tesszük meg ezt a szakaszt.
 • Külön fizetendő a kötelező városbelépési + transzfer díj: 8 €/fő, amelyet az autóbuszra felszálláskor szükséges az idegenvezetőnek fizetni.
 • 35 fő alatti létszám esetén 2.000 Ft/fő felár fizetendő
 • betegség-, baleset- és poggyászbiztosítást: irodánkban köthető kedvező áron!

Az ártábla nem frissül automatikusan, így a szabad helyekről kérem érdeklődjön irodánkban!

Részvételi díj (Ft/fő/turnus)nap/éjRészvételi díj
nov. 25, dec. 2, 3, 9, 16, 201/012 990 Ft

További információ

Ajánlatkérés, foglalás és további információ a(z) korut@utazas.info címen vagy irodánkban.

A foglalás menetéről bővebben itt olvashat