Pünkösd Dubrovnikban

Ezen a pünkösdi hosszú hétvégi utazásunk során felfedezzük a világörökség részét képező "földi mennyországnak" nevezett Dubrovnikot. Felkeressük Korcula- szigetét, a stoni falat, majd megkóstoljuk a Neretva völgyben termő, zamatos epret, vidám zenészek mellett. Megcsodálhatjuk a Biokovo park két tavát, melyek egyedülállóak Európában. A gazdag program mellett marad még idő a csobbanásra is a szikrázó Adriai-tengerben. 

Szállástípus:
hotel
Étkezés:
reggeli / vacsora befizethető
Turnusok:
fix turnus, 4 éj
Program tipusa:
körutak
Utazás:
autóbusszal
Egyéb:
Min. 35 főtől

Elhelyezés

 • Szállás: Makarskai Rivijerán -  Drvenik nevű kis településen, Hotel Quercus 4*, tengreparttól csak néhány lépésre:
 • Szoba: 2 ágy, pótágyazható, fürdőszoba hajszárítóval, telefon, TV, klíma, ingyenes WiFi.

Étkezés

 • 4x svédasztalos reggeli az árban
 • igény szerint svédasztalos vacsora csapolt korlátlan italokkal (sör, bor, víz, üditő) (ajánlott) - 15.900 Ft/fő, irodánkban fizetendő

Utazás

 • Légkondicionált autóbusszal
 • Fel- és leszállási lehetőség: Budapest BOK Sportcsarnok, Budapest BAH-csomópont, Budaörs (pálya mellett), Székesfehérvár (pálya mellett), Siófok, Balatonboglár, Nagykanizsa.
 • Fontos információ: Budaörs és Székesfehérvár esetében a fel-,és leszállás az autópálya mellett történik, értelemszerűen mindig az autóbusz menetirányának megfelelő oldalon!

Program

1. nap: Makarska
Indulás reggel 6.00 órakor. Folyamatos utazással késő délutáni órákban Adriához érünk a legszebb helyen, Biokovo hegy lábánál elterülő nyüzsgő városnál, Makarska-nál. Városnézés után, szabad idő keretében mindenki egyénileg felfedezheti a belvárost,a hosszú tengerparti sétányt, ahol sok kávézó között is válogathat. Vacsora időben a szállásra érünk.

 

2. nap: Dubrovnik, Ston 
A világörökség egyik büszkeségét keressük fel az egész napos fakultatív, autóbuszos kirándulásunkon. Városnézés helyi idegenvezetőnkkel, a költők által „földi mennyországnak”, vagy "a dél smaragd szépségének” is nevezett Dubrovnik-ban. A Földközi-tenger térségének műemlékekben és kulturális örökségekben egyik leggazdagabb városában sétálva, pár órára visszatérünk a múltba: Pile kapu, Mincena torony, Szt. Balázs templom. Szabad időben, mindenki kedvére barangolhat a hangulatos ódon utcákon, és a fantasztikus panorámával rendelkező várfal mentén (belépős), vagy  felvonóval utazhat  Dubrovnik fölé, hogy a város és környék teljes panorámája gyönyörködhessen (belépődíj ellenében). Majd vissza úton megállunk  Ston kis városában, mely a "só városaként" ismert, a nagysó lepárlók és a só múzeum miatt. Itt található az Európa leghosszabb kőfala, mely 5,5 km hosszú.  Részvételi díj: 25 EUR/fő.

 

3. nap: Korcula sziget 
Mai fakultatív buszos kirándulásunk a Peljesac-i félsziget hegyes, szőlőtőkékkel borított táján halad, majd áthajózunk Korcula városába. Ez az a középkori kincses város, ahol a híres utazó, Marco Polo született és ahol több műemléket, legendát és mesét őriztek meg, mint másutt. A városnézés alatt, többek között felkeressük az ő házát is, a Szent Márk székesegyházat, mely 150 éven át épült, Szabó Lőrinc emléktábláját és a város falait. Szabad idő után visszahajózunk, Orebicbe, majd buszunkkal a szálláshelyre, ahol mindenkinek lehetősége lesz strandolásra a lassan mélyülő strandon vagy sétára a tenger mellett. Részvételi díj: 25 EUR/fő.

 

4. nap: Hajózás a Neretva folyón és eperszüret ebéddel!
Ma egy rövid időre buszra szállunk, hogy elérjük a Neretva folyót. Jellegzetes kis neretvai hajókról csodálhatjuk meg a folyó szűk ágait, mély folyóit, a természet szépségét. Vidám hangulatban átmegyünk az ültetvényekhez igazi zamatos epret szedni. Mindenki hazavihet 1 kg epret, mint munkája gyümölcsét. A fárasztó munka után házigazdáink finom, helyi ebéddel és itallal kedveskednek nekünk és ízelítőt kapunk az ottani dalokból is. Ez egy igazi, nem mindennapi lazító program a természet lágy ölén. A visszaérkezést követően marad idő még strandolásra is. Részvételi díj: 40 EUR/fő.

 

5. nap: Imotski tavak: Vörös és Kék
Reggeli után Biokovo hegy felé veszünk irányt. Ott, a Biokovo Geopark szívében találhatóak az Imotski tavak, a természet két gyöngyszeme, melyek a Föld mélyéből bukkantak elő. A Vörös-tó és a Kék-tó a sziklák és a víz két teljesen különböző történetét mesélik el. Ezt látni kell! Új élményekkel gazdagodva folytatjuk utunkat Magyarország felé. Hazaérkezés a késő esti órákban.

 

Tájékoztató árak a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről:

 • Üdülőhelyi és regisztrációs díj (helyszínen fizetendő): 12 év felett: 20 EUR/fő.
 • Audio guide: 2.750 Ft/fő - irodánkban fizetendő
 • Fakultatív programok (min 30 fő esetén):
 • Dubrovnik és Ston: 25 EUR/fő
 • Korcula: 25 EUR/fő
 • Neretvai hajózás eper szürettel és ebéddel: 40 Eur/fő
 • Belépők a helyszínen: kb. 100 Eur/fő NEM kötelező  igény szerint a szabad időben látogathatóak  (különböző múzeumok, katedrálisok, Dubrovniki várfal vagy felvőnő, stoni vár).


Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák. (foglalási díj, helyi idegenvezető, szervezési költség). Az út részvételi díja minden esetben csak a csoportkísérő idegenvezető díját tartalmazza.
Azokban az esetekben, ahol a múzeum, nevezetesség vagy város kötelezően előírja a helyi idegenvezető alkalmazását, az külön, a belépőjeggyel együtt fizetendő a programokon való részvétel arányában.


Az utazás min. 35 fő részvételével indul.


*Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy előre nem látható események miatt az ajánlatban meghirdetett programok módosulhatnak az idegenvezető legjobb belátása szerint, illetve a programok sorrendje változhat.

Árak

Az ár tartalmazza:

 • szállást
 • reggelis ellátást
 • programokat
 • magyar nyelvű idegenvezetést
 • autóbuszos utazást

 Az ár nem tartalmazza:

 • üdülőhelyi és regisztrációs díjat
 • audio guide bérlést
 • fakultatív programokat
 • helyszínen fizetendő belépőket
 • betegség-, baleset- és poggyászbiztosítást: irodánkban köthető
 • útlemondási biztosítást: a megrendelt szállás, étkezés és utazás díjának 3,0%-a,

Az ártáblában szereplő árak nem minden esetben tartalmazzák az árfolyam illetve az esetleges üzemanyag árak emelkedésével járó többlet költségeket, ezért kérje ajánlatunkat!

Részvételi díj (Ft/fő/turnus)nap/éj2 ágyas (pótágyazható)2 ágyas (1fel+1gyer.)Társítható szoba
máj. 16-205/4116 900 Ft116 900 Ft132 800 Ft

További információ

Ajánlatkérés, foglalás és további információ a(z) korut@utazas.info címen vagy irodánkban.

A foglalás menetéről bővebben itt olvashat