Provence festői tája és a Cote d'Azur

6 napos utazás Provence festői tájain. Megtekinthetjük Monaco pompáját, Antibes történelmi jelentőségű épületeit és óvárosát, egy egész napot töltünk Avignonban és utolsó nap Cannesba is ellátogatunk. Választható programként Arles, Aix-en-Provence és Roussilon is megkteinthető.

Szállástípus: panzió

Étkezés: reggeli / vacsora befizethető / félpanzió

Szobatípusok: 2-3 ágyas szobák

Turnusok: fix turnusok, 5 éjszaka

Program tipusa: körutak

Utazás: autóbusszal

Távolság Budapesttől: 1250km

Elhelyezés

 • 2 éjszaka tranzitszállás Olaszországban
 • 3 éjszaka egyszerű szállodában Avignonban 2-3 ágyas, saját fürdőszobás szobákban 

Étkezés

 • a részvételi díj tartalmazza a reggelis ellátást
 • felár ellenében vacsora is foglalható a helyszínen kb. 20 €/fő/alkalom áron

Utazás

 • autóbusszal

Program

1. nap: 
Indulás 05.00-kor Budapestről, a Hősök terétől. Folyamatos utazás rövid megállásokkal Olaszországig. Este a tranzitszállás elfoglalása.

2. nap: 
Reggeli után továbbutazás a francia Riviérára. Elsőként a Côte d'Azur egyik igazán gazdag és elegáns városállamába látogatunk, Monacoba, ahol rövid városnéző sétát teszünk (óváros, hercegi palota, Grace Kelly sírja stb....) és bejárhatjuk a „száguldó cirkusz" útvonalának egy részét. Rövid szabadprogram után továbbutazunk. Városnéző séta következik Nizzában a Garibaldi és Massena téren, ahol a híres Operaház, a városháza, az igazságügyi palota is található. Rövid szabadprogram után továbbutazás Antibes-ba.  A város végig nagy jelentőséggel bírt a történelem folyamán. A római időkben templomokat, fürdőket, egy diadalívet és nagy terjedelmű védelmi berendezéseket építettek. Hangulatos mediterrán óvárosa, festői sikátorai, provinciális piaca, kulturális látnivalói mind-mind sétára csábítanak. Este a szállás elfoglalása Avignon környékén.

 

3. nap: 
Reggeli után ellátogatunk a Pont du Gardhoz, a rómaiak által épített, Gard folyón átívelő vízvezetékhez, mely a világörökség részét képezi. A híd 49 méter magas, 275 méter hosszú. Egy nagyobb vízvezeték és hídrendszer része volt, mely a környék vízellátását hivatott szolgálni. Innen Nimesbe utazunk. A várost Franciaország Rómájának is nevezik, köszönhetően az ókorból megmaradt számos műemléknek. Városnéző séta: a régi római amfiteátrum, a legépebben fennmaradt az országban, Maison Carré, Augustus császár idejéből származó templom, Castellum, Fellegvár. Innen utunk Provence lelkébe, Arles-ba vezet. Sétánk során megtekintjük az Amfiteátrumot, a St. Trophime templomot és kerengőjét. Napunk utolsó állomása Avignon, a vidék fővárosa. Városnéző séta a pápák egykori városában, ahol a főbb nevezetességek megtekintése után rövid szabadprogramra nyílik lehetőség. Este visszautazunk a szálláshelyre.

 

4. nap:
Egész napos szabadprogram vagy fakultatív kirándulás: Aix-en-Provence-Roussilon-olívafarm
Reggeli után utazás Aix-en-Provenceba, Provence szellemi központjába. A város ódon utcái, terei, szökőkútjai, palotái párizsi hangulatot idéznek. Informatív városnéző séta után rövid szabadidő, majd utazás Roussillonba. A város a jellegzetes Provence-i szín, az okker városa. A mai napon még ellátogatunk egy olívafarmra, ahol betekintést nyerhetünk az olívaolaj készítés rejtelmeibe és vásárlásra is nyílik lehetőség.  Este visszautazás a szálláshelyre.

5. nap: 
Reggeli után ismét a Riviéréra látogatunk. Első megállónkat Cannes-ban tartjuk, ahol az élet maga egy fesztivál. A város öble két szigetével, a híres sétánya, terei, a kellemes hangulatú óváros része mind-mind ámulatba ejtenek. Következő megállónk Grasse a parfümgyártás fővárosa. Bepillantást nyerhetünk a parfümgyártás technikai fejlődésébe, valamint a parfüm múzeum megismerteti a látogatót a parfüm előállításának lépéseivel. Ezentúl a város egyedülálló történelmi örökséggel büszkélkedhet, amely ritka példája a középkori épitészet fennmaradásának. Utunkat folytatva a Corniche panorámaúton még Eze Village városkába is eljutunk, ahol egy csodás egzotikus kertet is megtekintünk, valamint sétálunk a faluban. Kő házak, kézmüvesek, galériák, utcácskák és csodálatos panoráma, ez vár minket. Este a tranzitszállás elfoglalása Olaszországban.

6. nap: 
Reggeli után hazaindulás, folyamatos utazás. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.

 

Várható költségek:

 • Arles-i Amphiteátrum: kb. 6 Euro/fő
 • Arles-i St. Trophime templom: kb. 6 Euro/fő
 • Avignon, Pápai Palota + híd: kb. 20 Euro/fő
 • Pont du Gard: kb. 5 Euro/fő
 • Olívafarm: kb. 5 Euro/fő
 • Roussillon, okkerbánya: kb. 5 Euro/fő
 • Eze Village, botanikus kert: kb. 6 Euro/fő

Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák. (foglalási díj, helyi idegenvezető, szervezési költség)

Fakultatív programok:
Aix-en-Provence-Roussilon-olívafarm: 25 Euro/fő

A fakultatív programok min. 20 fő részvételével indulnak.

Az utazás min. 35 fő részvételével indul.

 

ÁrakLejárt: 2020. szeptember 07.

Az ár tartalmazza:
 • 5 éj szállást
 • reggelis ellátást
 • utazást autóbusszal
 • idegenvezetést

Az ár nem tartalmazza:
 • belépőjegyek és fakultatív programok árát, helyszínen fizetendő
 • fakultatív vacsora felárat: kb. 20 Euro/fő/alkalmon, helyszínen fizetendő
 • egyágyas felárat: 23.000 Ft
 • betegség-, baleset- és poggyászbiztosítást: irodánkban köthető KEDVEZŐ ÁRON!
 • kötelező útlemondási biztosítást: a megrendelt szállás, étkezés és utazás díjának 1,5 %-a
Részvételi díj (Ft/fő/turnus)nap/éj2 ágyas3 ágyas4 ágyas
szept. 21-277/6139 900 Ft139 900 Ft139 900 Ft

További információ

Ajánlatkérés, foglalás és további információ a(z) korut@utazas.info címen vagy irodánkban.

A foglalás menetéről bővebben itt olvashat

+36 20 459-5424 Kapcsolat