Olaszországi nyaralás és az olasz borok varázsa

2014. március 17.

Az olasz tengerpart a pihenni vágyó turisták ezreit vonzza Itáliába. Egy olaszországi nyaralás sokféle szempontból is érdekessé válhat.  Gondoljunk csak bele: export tekintetében ez a régió két fronton is igen erős. Az egyik a bor, másik a divat. Egyiket sem érdemes mellőznünk egy olasz nyaralás során, bár kinek ez, kinek az lesz az érdekesebb. Ha nem könyvekből szeretnénk többet megtudni a mediterrán borokról, akkor mindenképpen egy olaszországi nyaralással egybekötött bortúra a megoldás.

Egy nyaralás Olaszország egyik leghíresebb borvidékére, ahol megkóstolhatjuk Toszkána leghíresebb borait. Ezen a tájon évszázadok óta a gondosan ápolt szőlőtőkéken érlelődnek azok a szőlőfürtök, amelyekből a méltán híressé vált egyedülálló zamatú borai készülnek. Mással össze nem hasonlítható gasztronómiai élvezetben lehet része az idelátogatóknak és mára már valóságos zarándokhellyé vált Itália ezen része. Olaszország szállásai várják a kulináris élvezetek kedvelőit.

Kellemes kis kirándulást tehetünk Chianti vidékére. Toszkána egyik ősi bortermelő területére, ahol Olaszország leghíresebb borát termelikAz itt termesztett világhírű Chianto Classico mellett ajánlott megkóstolni a Chianti cuvée-t is, mely  különböző szőlőfajták házasítása során jön létre. A túra során érdemes Siena-ban is körbenézni, mert amellett, hogy a második leghíresebb bortermelő vidék, itt magaslik a világ egyik legértékesebb építészeti kincse, a fekete-fehér csíkos Dóm is.