Olasz tengerpart és a saját bor mámora

2014. március 17.

Nyaralás Olaszországban, borkóstolás nélkül? Valószínűleg fel sem merülne senkiben. De mi van, ha nem értünk a borokhoz és bortúrára sem szeretnénk költeni? Kevés utánanézést követően az arra alkalmas olaszországi szállások valamelyikében elkészíthetjük a kóstolni kívánt borunkat. Így megadatik a lehetőség arra is, hogy az adott esetben olasz tengerparti szállásunkból a lábunkat se kelljen ki tenni egy pohár bor elfogyasztásához.

A borászat megcsúfolásának hívhatjuk, de képzeljük csak el! Van egy olyan eszközünk, ami otthon vagy éppen olaszországi nyaralása során pár nap alatt vízből bort állíthatunk elő. Ha nem tablettás borról beszélünk, vagy esetleg arról, hogy Jézus született újra a mi testünkben, akkor némiképp irreálisan hangozhat az ötlet. Napjainkra kifejlesztettek egy olyan eszközt ki, ami a vizet borrá változtatja néhány nap leforgása alatt.

Természetesen a bibliai jelenettől eltérően szükség lesz néhány kiegészítőre. Borélesztő, szőlő sűrítmény a varázsszer a Miracle por is elengedhetetlen mindehhez. Egy üveg bor előállításához az összetevők ára csak $2, de a kész nedű már $20-os minőségű bor szintjét érheti el. A gép ára pedig körülbelül 500 dollárra rúg. Hogy teljes legyen a kép: A borgép wifin keresztül csatlakozik a netre, és egy saját alkalmazáson keresztül lehet beállítani, hogy milyen bort is szeretnénk inni a vasárnapi ebédnél. Pénteken és szombaton meg figyelgetni a cukortartalmat és az alkohol szintet. Szóval mindenki eldöntheti, hogy egy olaszországi nyaralás során a vizet változtatja borrá és kellemesen alacsony szinten tartja a pulzusát az olasz tengerparton, avagy fogja a cókmókját és útnak indul egy csodaszép dombokkal és szőlőtőkékkel borította vidék felfedezésére és termésének megízlelésére.