Idegenforgalmi Adó Firenzében

Idegenforgalmi Adó Firenzében: 


Kedves Utasunk!

Az alábbiakban szeretném tájékoztatni a Firenzében esetlegesen hamarosan bevezetésre kerülő idegenforgalmi adóról.
  
A 2011. március 14-i 23-as számú törvényrendelet lehetőséget adott a tartományi székhelyek számára, hogy idegenforgalmi adót vessenek ki a közigazgatási területükön megszálló turistákra.

Ennek értelmében Firenze városa július 1-től kilátásba helyezte ennek bevezetését, mely jelenleg a Városi Tanács jóváhagyására vár. Várható összege kb. 3-4 Euro/fő/éj 10 év felett és max. 10 éjszakára fizetendő, hosszabb tartózkodás esetén is, várhatóan.

Az új intézkedés célja, hogy hozzájáruljon a város megfelelő színvonalú szolgáltatásainak biztosításához, különös tekintettel a turizmus, kultúra, környezetvédelem és a tömegközlekedés területén. Azt szeretnék elérni, hogy a turisták tiszta, kellemes, hatékony szolgáltatásokat vehessenek igénybe a városban.

Az idegenforgalmi adóért felelős szerv a Firenzei Önkormányzat Pénzügyi Források Igazgatósága - Bevételi osztály. (Firenze, Via Pietrapiana, 53)

További információk az impostadisoggiorno@comune.fi.it e-mail címen vagy hivatali időben a 055/2769915 - 055/2769916-os telefonszámon kérhetők.

Üdvözlettel: Web Vacation Kft.

Forrás: Enit - Budapest, 2011.jún. 23.