Nyaralás Olaszországban – A függőleges erdő csodája

2014. március 15.

Önnek mi jut eszébe egy olasz nyaralásról? Az olasz tengerpart forró homokjában sétálni, járni egyet a szűk kis utcákon, megpihenni egy olasz kávézóban, régi történeteket hallgatni a helyiektől. Szinte mindenkiben felötlenek ezek a gondolatok, mikor felmerül az olaszországi nyaralás kérdése. Beéri ennyivel? Olaszország szállásai közül bárhol találhat megfelelőt.

Amennyiben az olaszországi nyaralás főcélja, nem csak az olasz tengerparton való sütkérezés, hanem vonzza a divat és az egyedülállóan új dolgok is, akkor érdemes megtekinteni a hamarosan elkészülő függőleges erdőt is, Olaszország egyik különlegességét.

 Milánó mellett épült fel a Bosco Verticale, amit a világ első függőleges erdejének is nevezhetünk. Az olaszok méltán híresek építészeti és művészeti stílusukról, most Stefano Boeri Architetti mindenek előtt szerette volna egyesíteni a növényvilágot a modern városi építészettel. Az építmény 2 toronyból építmény, mely közel egy hektárnyi erdőnek ad otthont és teszi még zöldebbé és oxigéndúsabbá a várost.

 A 110 és 76 méter magas tornyokra több mint 900 fát 5000 bokrot és 10.000 aljnövényzet ültettek. Az erdő telepítése már befejeződött, a tornyokat körülvevő állványzatokat már lebontották és a külső burkolat is kész. Ezekben a hetekben a lakók már el is kezdhetik a beköltözést, mikor is a kőművesek, villanyszerelők és ügyvédek is befejezték munkáikat. Minden egyes növényt úgy választottak ki a botanikusok, hogy a mikroklíma a lehető legjobb legyen minden lakásban. Valamint az erdő egészségéről még az első néhány évben egy speciális karbantartó cég fog gondoskodni, a biztonság kedvéjért.