Normandia-Bretagne repülővel, párizsi városnézéssel

Franciaország ezen része romantikus városokat, különleges építészeti stílusokat, felejthetetlen szépségű sziklás tengerpartokat rejt. Valamint az ősi bretonok és normannok hagyományorző világát. Kirándulásunk keretein belül Bretagne vadregényes vidékein és Normandia békés lankás tájain olyan világhírű látnivalókat csodálhatunk meg, mint Mont St. Michel, St. Malo, Rouen.

Szállástípus: hotel

Étkezés: reggeli

Szobatípusok: 2-3 fős szobák

Turnusok: 7 nap - 6 éj

Program tipusa: körutak

Utazás: repülővel

Távolság Budapesttől: 1671km

Egyéb: min. létszám: 20 fő

Elhelyezés

 • 3*-os szállodában, 2-3 ágyas zuhanyzós szobában

Étkezés

 • reggelis ellátást az ár tartalmazza
 • vacsora befizethető: 60.000 Ft/fő a teljes turnusra, irodánkban fizethető

Utazás

 • Air France menetrendszerinti járatával a Liszt Ferenc Nemzetközi Reptérről.
 • reptéri transzferek és helyi fakultatív programok komfortos busszal
 • helyi közlekedés napijegyekkel (helyszínen vásárolva)
 • feladható poggyász az árban a légitársaság szabályainak keretén belül

Program

1. nap:
Indulás a reggeli órákban menetrend szerinti járattal Párizsba. Első utunk a legmagasabb normandiai sziklák lábánál fekvő Fecamp városába vezet. Az egykori kis halászfalu a Benedek-rendi szerzetesek által gyógynövényekből készített italnak, a Benedictine-nek köszönheti hírnevét. Ismerkedés a gyógylikőr történetével és előállításának folyamatával az eklektikus stílusban épült Benedictine palotában. Természetesen a látogatás végén a kóstoló sem maradhat el a palota saját gyógylikőrfőző üzemében. Továbbhaladunk az Alabástrom part mentén, ahol meredeken a vízbe szakadó fehér sziklák láthatók mindenfelé. Etretat különös sziklaformációi sok művészt megihlettek, a Port d?Aval sziklaíve Maupassant-t egy, az ormányával vizet felszívó elefántra emlékeztette, mellette obeliszkként emelkedik ki a 70 m magas Tű elnevezést viselő sziklaképződmény. Ezt a látványt feltétlenül érdemes megörökíteni, ezért megállunk egy fotószünet erejéig. A késő délután folyamán egy rövid megálló Calvados kóstolásra, majd rövid szabadidő Honfleur halászfaluban, melynek régi kikötőjét keskeny, magas házakkal teli utcák veszik körül. Innen tovább utazunk, hogy egy rövid tengerparti sétát tegyünk Deauville csodálatos angolos hangulatú üdülővároskájában. Következő megállónk Calvados tartomány és Alsó-Normandia fővárosa, Caen, szállás a térségben

 

2. nap:
A reggelit követően városnézés. A város a II. világháborúban sok sérülést szenvedett, de az újjáépítés során sikerült megőrizni két emblematikus épületét, a Férfiak és Nők apátságát, amelyek eredete a 19. századra nyúlik vissza. Folytatjuk utunkat a normandiai partraszállás helyszíneire, ahol a háborús filmekből jól ismert Utah Omaha Gold és Juno Beach partszakaszokon lépten- nyomon találkozhatunk a sorsfordító esemény emlékeivel, a mesterségesen kialakított kikötők maradványaival, emlékhelyekkel és múzeumokkal. Szabadidő a tengerparton, majd továbbutazás Bayeux-ba, ahol megtekintjük a híres Bayeux-i faliszőnyeget. A 11. századból származó alkotás 58 képben örökítette meg az 1066-os hastings-i csata eseményeit, amikor Hódító Vilmos a normannok élén elfoglalta a mai Anglia területét. Az egyedülálló kordokumentumon a teljes fegyverzetben és ruházatban ábrázolt harcosok mellett több mint 200 ló, vadászkutyák és más állatok szerepelnek, mitikus teremtmények is színesítik a történéseket. A késő délután folyamán egy rövid megálló Calvados kóstolásra, majd megérkezünk szálláshelyünkre, a Normandia és Bretagne határán fekvő Mont-Saint- Michel térségébe. 

 

3. nap:
A reggeli követően Franciaország egyik legismertebb nevezetességét, a Mont-Saint- Michel szigetet keressük fel, amelyen a Világörökség részét képező monumentális épületegyüttes, a Szent Mihály apátság nyújt lebilincselő élményt. Impozáns látvány amikor az ár-apály miatt havonta többször is víz veszi körül a sziklaszirtet, még akkor is, ha ma már egy kiépített átkelő is vezet a szigetre, amely dagály idején víz alá kerül. A 300 m átmérőjű szigeten egy keskeny, középkori házakkal szegélyezett út visz az apátsághoz, ahol behatóan ismerkedhetünk a szerzetesek életével. Következő állomásunk Cancale, a jellegzetes Bretagne-i halászfalu, ami az osztrigatenyésztés egyik fő központja, amennyiben időnk engedi megkóstolhatjuk ezt az ínyencséget. Délután
továbbutazás Bretagne ékszerdobozába St. Malo városába. Az egykori kalózfészekben séta a tenger fölé magasodó várfalakon. A jól védhető városka a vallásháborúk során, az 1500-as évek végén függetlennek kiáltotta ki magát, lakosai azt mondták, ők nem franciák, nem bretonok, hanem maloiak. Szállásunk Dinard városában lesz.

 

4. nap:
A reggelit követően városnézés a Rance folyó völgyében fekvő Dinan városkában, amely favázas házaival, macskaköves utcáival a középkorba repíti és ámulatba ejti a látogatót. Séta a festői óvárosában, a várfalak, ősi katedrális megtekintése. Tovább utazunk a Frehel fokhoz. Hatalmas rózsaszín sziklafal magasodik a tenger fölé. A sziklák tetején rendkívüli a növényzet, sétautak vannak kialakítva a pompás színekben virágzó bozótos között. Morlaix bájos városát idegenvezetőnkkel tekintjük meg, híressé a 16-17. századból származó gerendaházaival vált. A mai nap utolsó állomása Quimper városa, ahol éjszakánkat is töltjük.

 

5. nap:
A reggelit követően városnézés Quimperben, amely püspöki székhely és a dél-bretagne- i terület Cornouaille központja. Az elnevezés, amely igencsak hasonlít az angliai Cornwall-ra, emlékeztet a területen élők kelta származására. Ezen a vidéken igen erősek a breton hagyományok, találkozhatunk a nyelvet mai napig beszélő lakosokkal is. A város a 14. századból származó házairól és a 13. századból származó gótikus katedrálisáról is nevezetes. Meg kell még említenünk kerámiaművészetét is, amely nagyon régi időkig nyúlik vissza, a HB Henriot márka világszerte ismert. Szabadidő és ebédelési lehetőség Concarneau-ban. A festői kis halásztelepülésen található Franciaország harmadik legnagyobb halpiaca, emellett legnagyobb vonzereje a középkori, zárt város ami az őt körülvevő vízben talált erőt és menedéket. Ez az erőd 300 m hosszú és 100 m széles szigetre épült és felvonóhíd köti össze a mai napig a szárazfölddel. Következő állomásunk Pont Aven, a festők városa, ahol többek közt Gauguin is több mint 8 évet töltött. Továbbutazunk Carnac térségébe, amelyet gyakran a francia Stonehenge-ként is emlegetnek. Bár magasságuk elmarad angliai társaiktól, tény, hogy a majd 1000 ével korábbi, i.e. 3500 és i.e. 5000 közötti időszakból származó kövek igen nagy koncentrációban találhatók a város 13 km-es körzetében. Eredetük, rendeltetésük és főleg az, hogy milyen úton jutottak el a hatalmas súlyú kövek a helyükre mindmáig homályos a tudósok előtt. Ezt az éjszakát a csoport Vannes-ban vagy környékén tölti.

 

6. nap:
A reggelit követően szabadidő, rövid városnézés Vannes szűk utcácskákkal övezett óvárosában majd a Szt. Péter katedrális megtekintése. A délután folyamán utazás Párizsba, ahol a szállásunk is lesz.

 

7. nap:
A reggelit követően félnapos városnézés Párizsban helyi idegenvezetővel, (Diadalív, Notre Dame, Szajnapart, Eifffel torony megtekintése kívülről, csak néhány fotó erejéig). Szabadidő, ebédelési lehetőség a belvárosban. A menetrend függvényében transzfer a repülőtérre, hazautazás Budapestre.

Árak

Az ár tartalmazza:

 • szállást
 • reggelis ellátást
 • repülős utazást
 • felsorolt programokat
 • idegenvezetést

 Az ár nem tartalmazza:

 • foglalási díjat: 1500 Ft/fő
 • reptéri illetéket: kb. 27.000 Ft/fő - irodánkban fizetendő
 • fakultatív kirándulást
 • helyszínen fizetendő belépőjegyeket
 • vacsorát
 • egyágyas felárat - igény esetén érdeklődjön irodánkban
 • betegség-, baleset- és poggyászbiztosítást: irodánkban köthető KEDVEZŐ ÁRON!
 • kötelező útlemondási biztosítást: a részvételi díj 1.5 %-a

Újdonság az árazásban 2020-tól!

A feltüntetett díj az utazás meghirdetett programjában szereplő minden kötelezően itthon fizetendő díjat tartalmaz. Helyszínen kötelezően fizetendő az idegenforgalmi adó. A díjon felül - igény szerint - fizethető: fakultatív programok, vízumdíjak, valamint az útlemondási és utasbiztosítás (BBP) díja.

Részvételi díj (Ft/fő/turnus)nap/éj2 ágyas standard szoba3 ágyas standard szoba
júl. 14-207/6393 900 Ft
389 900 Ft
MEGTELT
aug. 15-217/6393 900 FtMEGTELT

További információ

Ajánlatkérés, foglalás és további információ a(z) korut@utazas.info címen vagy irodánkban.

A foglalás menetéről bővebben itt olvashat

+36 20 459-5424 Kapcsolat