Normandia-Bretagne repülővel, párizsi városnézéssel

Franciaország ezen része romantikus városokat, különleges építészeti stílusokat, felejthetetlen szépségű sziklás tengerpartokat rejt. Valamint az ősi bretonok és normannok hagyományorző világát. Kirándulásunk keretein belül Bretagne vadregényes vidékein és Normandia békés lankás tájain olyan világhírű látnivalókat csodálhatunk meg, mint Mont St. Michel, St. Malo, Rouen.

Szállástípus:
hotel
Étkezés:
reggeli / vacsora befizethető
Szobatípusok:
2-3 fős szobák
Turnusok:
7 nap - 6 éj
Program tipusa:
körutak
Utazás:
repülővel
Távolság Budapesttől:
1671km
Egyéb:
min. létszám: 20 fő

Elhelyezés

 • 3*-os szállodában,
 • 2-3 ágyas zuhanyzós szobában

Étkezés

 • reggelis ellátást az ár tartalmazza
 • vacsora befizethető: 63.000 Ft/fő a teljes turnusra, irodánkban fizethető

Utazás

 • Air France menetrendszerinti járatával a Liszt Ferenc Nemzetközi Reptérről.
 • reptéri transzferek és helyi fakultatív programok komfortos busszal
 • helyi közlekedés napijegyekkel (helyszínen vásárolva)
 • feladható poggyász az árban a légitársaság szabályainak keretén belül

Program

1. nap: Budapest - Párizs
Indulás a reggeli órákban menetrend szerinti járattal Párizsba. Első utunk Normandia egyik legfestőibb településére, Givernybe vezet, amelynek legkedveltebb turista célpontja az impresszionista feső Claude Monet háza és kertje, amelyet mi is megtekintünk. Innen tovább utazás Rouenba. A várost örök titok lengi körül, amely megigézte a festőket, írókat és az utazókat is ősidők óta. Gyalogos városnézés az Óvárosban, a Katedrális megtekintése, ebédelési lehetőség önállóan. Délután tovább haladunk az Alabástrom part mentén, ahol meredeken a vízbe szakadó fehér sziklák láthatók mindenfelé. Etretat különös sziklaformációi sok művészt megihlettek, a Port d?Aval sziklaíve Maupassant-t egy, az ormányával vizet felszívó elefántra emlékeztette, mellette obeliszkként emelkedik ki a 70 m magas Tű elnevezést viselő sziklaképződmény. Ezt a látványt feltétlenül érdemes megörökíteni, ezért megállunk egy fotószünet erejéig. A nap utolsó állomása Honfleur, amelynek régi kikötőjét keskeny, magas házakkal teli utcák veszik körül, séta a városkában, majd utazás a szállásra.

 

2. nap:
A reggelit követően kijelentkezés, majd mivel Calvados tartományban vagyunk,egy Calvados kóstolással kezdjük napunkat. Innen a tartomány és Alsó-Normandia fővárosába, Caenbe indulunk, városnézés. A város a II. világháborúban sok sérülést szenvedett, de az újjáépítés során sikerült megőrizni két emblematikus épületét, a Férfiak és Nők apátságát, amelyek eredete a 19. századra nyúlik vissza. Folytatjuk utunkat a normandiai partraszállás helyszíneire, ahol a háborús filmekből jól ismert Utah Omaha Gold és Juno Beach partszakaszokon lépten- nyomon találkozhatunk a sorsfordító esemény emlékeivel, a mesterségesen kialakított kikötők maradványaival, emlékhelyekkel és múzeumokkal. Szabadidő a tengerparton, majd továbbutazás Bayeux-ba, ahol megtekintjük a híres Bayeux-i faliszőnyeget. A 11. századból származó alkotás 58 képben örökítette meg az 1066-os hastings-i csata eseményeit, amikor Hódító Vilmos a normannok élén elfoglalta a mai Anglia területét. Az egyedülálló kordokumentumon a teljes fegyverzetben és ruházatban ábrázolt harcosok mellett több mint 200 ló, vadászkutyák és más állatok szerepelnek, mitikus teremtmények is színesítik a történéseket. A késő délután folyamán megérkezünk szálláshelyünkre, a Normandia és Bretagne határán fekvő Mont-Saint- Michel térségébe.

 

3. nap:
A reggeli követően Franciaország egyik legismertebb nevezetességét, a Mont-Saint-Michel szigetet keressük fel, amelyen a Világörökség részét képező monumentális épületegyüttes, a Szent Mihály apátság nyújt lebilincselő élményt. Impozáns látvány amikor az ár-apály miatt havonta többször is víz veszi körül a sziklaszirtet, még akkor is, ha ma már egy kiépített átkelő is vezet a szigetre, amely dagály idején víz alá kerül. A 300 m átmérőjű szigeten egy keskeny, középkori házakkal szegélyezett út visz az apátsághoz, ahol behatóan ismerkedhetünk a szerzetesek életével. Következő állomásunk Cancale, a jellegzetes Bretagne-i halászfalu, ami az osztrigatenyésztés egyik fő központja, amennyiben időnk engedi megkóstolhatjuk ezt az ínyencséget. Délután továbbutazás Bretagne "ékszerdobozába" St. Malo városába. Az egykori kalózfészekben séta a tenger fölé magasodó várfalakon. A jól védhető városka a vallásháborúk során, az 1500-as évek végén függetlennek kiáltotta ki magát, lakosai azt mondták, ők nem franciák, nem bretonok, hanem "maloiak". Szállásunk júliusban St Malo városában lesz.

 

4. nap:
A reggelit követően városnézés a Rance folyó völgyében fekvő Dinan városkában, amely favázas házaival, macskaköves utcáival a középkorba repíti és ámulatba ejti a látogatót. Séta a festői óvárosában, a várfalak, ősi katedrális megtekintése. Tovább utazunk a Frehel fokhoz. Hatalmas rózsaszín sziklafal magasodik a tenger fölé. A sziklák tetején rendkívüli a növényzet, sétautak vannak kialakítva a pompás színekben virágzó bozótos között. Morlaix bájos városát idegenvezetőnkkel tekintjük meg, híressé a 16-17. századból származó gerendaházaival vált. A mai nap utolsó állomása Quimper városa, ahol éjszakánkat is töltjük.

 

5. nap:
A reggelit követően városnézés Quimperben, amely püspöki székhely és a dél-bretagne- i terület Cornouaille központja. Az elnevezés, amely igencsak hasonlít az angliai Cornwall-ra, emlékeztet a területen élők kelta származására. Ezen a vidéken igen erősek a breton hagyományok, találkozhatunk a nyelvet mai napig beszélő lakosokkal is. A város a 14. századból származó házairól és a 13. századból származó gótikus katedrálisáról is nevezetes. Meg kell még említenünk kerámiaművészetét is, amely nagyon régi időkig nyúlik vissza, a HB Henriot márka világszerte ismert. Szabadidő és ebédelési lehetőség Concarneau-ban. A festői kis halásztelepülésen található Franciaország harmadik legnagyobb halpiaca, emellett legnagyobb vonzereje a középkori ,,zárt város" ami az őt körülvevő vízben talált erőt és menedéket. Ez az erőd 300 m hosszú és 100 m széles szigetre épült és felvonóhíd köti össze a mai napig a szárazfölddel. Következő állomásunk Pont Aven, a "festők városa", ahol többek közt Gauguin is több mint 8 évet töltött. Továbbutazunk Carnac térségébe, amelyet gyakran a "francia Stonehenge"-ként is emlegetnek. Bár magasságuk elmarad angliai társaiktól, tény, hogy a majd 1000 ével korábbi, i.e. 3500 és i.e. 5000 közötti időszakból származó kövek igen nagy koncentrációban találhatók a város 13 km-es körzetében. Eredetük, rendeltetésük és főleg az, hogy milyen úton jutottak el a hatalmas súlyú kövek a helyükre mindmáig homályos a tudósok előtt. Ezt az éjszakát a csoport Vannes-ban vagy környékén tölti.

 

6. nap:
A reggelit követően szabadidő, rövid városnézés Vannes szűk utcácskákkal övezett óvárosában majd a Szt. Péter katedrális megtekintése. A délután folyamán utazás Párizsba, ahol a szállásunk is lesz.

 

7. nap: Párizs - Budapest
A reggelit követően szabad idő, a város egyéni felfedezése, majd 14,00 óra magasságától buszos és gyalogos városnézés Párizsban helyi idegenvezetővel,(Diadalív, Notre Dame, Szajnapart, Eifffel torony megtekintése, kívülről, csak néhány fotó erejéig), ezt követően transzfer a repülőtérre, hazautazás Budapestre.

 

Fakultatív programok, elépők, helyszínen fizetendők tájékoztató jelleggel:

 • Idegenforgalmi adó:helyszínen fizetendő: 10 EUR/fő
 • Helyszínen fizetendő belépők: 50 EUR/fő

Árak

Az ár tartalmazza:

 • szállást
 • reggelis ellátást
 • repülős utazást
 • reptéri illetéket és adókat
 • felsorolt programokat
 • idegenvezetést
 • foglalási díjat

 Az ár nem tartalmazza:

 • idegenforgalmi adót, helyszínen fizetendő
 • fakultatív kirándulást
 • helyszínen fizetendő belépőjegyeket
 • vacsorát
 • egyágyas felárat - igény esetén érdeklődjön irodánkban
 • betegség-, baleset- és poggyászbiztosítást: irodánkban köthető KEDVEZŐ ÁRON!
 • kötelező útlemondási biztosítást: a megrendelt szállás, étkezés és utazás díjának 3,0%-a

Bruttó árazás!

Az alábbiakban található árak TELJES ÁRAK (bruttó árak), melyek tartalmazzák a szállás, a megadott ellátás, a megadott közlekedés és hozzátartozó illetékeket (repjegy vagy buszjegy), a transzfer, a foglalási díj és a telepített magyar idegenvezető költségeit, minden kötelezően itthon fizetendő díjat. A díjon felül - igény szerint - irodánkban fizethetők az útlemondási biztosítás és az utasbiztosítás (BBP) díja, esetleges vízumdíjak, a helyszínen fizethetők a fakultatív programok, bizonyos helyszínen igénybe vehető szolgáltatások (pl.: széf bérlés, légkondicionálás, kaució, stb).

Részvételi díj (Ft/fő/turnus)nap/éj2 ágyas standard szoba
jún. 18-258/7654 900 Ft
629 900 Ft
júl. 17-248/7644 900 Ft
aug. 14-218/7659 900 Ft

További információ

Ajánlatkérés, foglalás és további információ a(z) korut@utazas.info címen vagy irodánkban.

A foglalás menetéről bővebben itt olvashat