Majális az Adrián

Majálisra irány az Adria! Kvarner-öböl és Krk sziget itt van közel, új helyekre és új ízekkel csábítjuk még akkor is, ha sokszor járt már a szigeten! Benézünk a "prsut ház"-ba, közelről is megismperkedünk a szalmagyopárral  és piknikezünk a hajón! Krk városban, a tengerparton lesz a szállásunk! Érezzük a tavaszt az Adrián ! 

Szállástípus:
hotel
Étkezés:
reggeli / vacsora befizethető
Szobatípusok:
2-3 ágyas szobák
Turnusok:
fix turnus, 3 éjszaka
Program tipusa:
körutak
Utazás:
autóbusszal
Egyéb:
Min. 35 főtől

Elhelyezés

 • Szállás: 3 éjszaka Krk város Hotel Resort Drazica 3*. Krk óvárosától 10 perc sétára, zöld környezetben, közvetlenül a tengerparton található ez a  Resort, mely egy főépületből és két melléképületből áll, szállás a Resorton belül van.
 • Szoba (lehet bármely épületben, nem választható): 2 ágy (pótágyazható), fürdőszoba hajszárítóval, LCD TV, telefon, klíma, ingyenes WiFi, széf,mini hűtő.
 • Egyágyas szoba: 1 ágy,  de felszerelése azonos. 

Étkezés

 • 3x svédasztalos reggeli.
 • Igény szerint svédasztalos vacsora, korlátlan csapolt italokkal: bor, sör, víz, üdítő. (ajánlott). - kérje ajánlatunkat!

Utazás

 • Légkondicionált autóbusszal
 • Fel- és leszállási lehetőség: Budapest (BOK Sportcsarnok vagy BAH-csomópont), Budaörs (pálya mellett), Székesfehérvár (pálya mellett), Siófok, Balatonboglár, Nagykanizsa.
 • Fontos információ: Budaörs és Székesfehérvár esetében a fel-,és leszállás az autópálya mellett történik, értelemszerűen mindig az autóbusz menetirányának megfelelő oldalon!

Program

1. nap: Zágráb, Krk sziget
Indulás reggel 06.00 órakor. Kora délutáni órákban érkezünk Zágrábba. A városnézés alkalmával láthatjuk majd a város főterét, a neobarokk színház épületét. A felsővárosban megtekintjük a neogótikus stílusú Szt. Mark templomot és teret, a kőkaput és sok más, gazdag múlttal rendelkező épületet és szépséges parkokat. Szabad idő követően tenger felé veszünk az irányt, Krk szigetre. Szállás foglalás, majd vacsoráig  és utána, szabad idő keretében mindenki  élvezheti a tenger látványát és illatát.


2. nap: Krk város, Prsut háza kóstolóval, Dobrinj, Baska

Ízletes reggeli után idegenvezetőnkkel besétálunk a Krk óvárosba és megismerkedünk e kis város múltjával és látnivalóival. Ez a középkori, vastag falakkal körülvett város kővel burkolt utcákat és tereket rejt. Itt található a XII. századból származó Frangepán vár maradványa, az V. századból itt maradt katedrális, hangulatos kikötő, kávézók, boltok.
Ezután egy nem mindennapi fakultatív kirándulásra invitáljuk: felkeressük a Prsut házat, ahol megtekinthetjük közelről, hogyan szárad és készülődik ez az igazi kincs, "a sonka". Természetesen meg is kóstoljuk azt egy pohár bor kiséretében. Majd a sziget belseje felé haladunk és Dobrinj kis városkába látogatunk, mely egy dombtetőn tündököl és ókori történeteket rejt. Sétálunk a városkában és a varázslatos utcákon, majd irány a sziget csücske és az ismert Baska település és 2 km hosszú tengerparti sétánya, strandja, itt szabad idő keretében élvezhetjük a tenger moraját egy kávé mellett vagy csak sétálva a parton. Részvételi díj kóstolóval: 25 Eur/fő


3. nap: Punat, Kosljun sziget, hajózás kis piknikkel
Mai nap is egy nem mindennapos programot rejt, melyet kár lenne kihagyni. Fél napos fakultatív program keretében rövid busszozzással Punatba utazunk. Itt hajóra szállunk majd a közepén lévő Kosljun kis szigetre áthajózunk és megnézünk a ferences kolostort és a kis múzeumát. Hajóra szállva, a punati öbölben ringatózunk, mialatt a kapitány némi harapnivalóval készül, hogy piknikkel köszöntsük a majálist. Dél táján kötünk ki, majd egy rövid punati séta után visszatérünk  Krk városba.  Részvételi díj (hajóval, kolostor belépovel és piknikkel): 30 Eur/fő
Visszaérkezés követően szabad délután Krk városban.


4. nap: Szalmagyopár farm, Varasd város és ökofarm
Ízletes reggeli után, mielőtt elhagyjuk a szigetet, felkeresünk egy szalmagyopár farmot, ennek  jellegzetes illatát érezhettük már az első napon, mikor a szigetre érkeztünk. Most saját szemünkkel láthatjuk mennyi energia, munka termeszteni ezt a gyógynövényt, és előállítani az ebből készült illóolajat, mely minden cseppje kincs, ismert gyógyhatásai miatt (vásárlási lehetőség). Majd búcsút veszünk a tengertől! Határ előtt még megállunk Horvátország legrégebbi, és egyik legnagyobb barokk stílusú városában, Varasd-ban, melyet az Angyalok városának is hívnak, mert szinte minden kis utcában rejtőzik egy kis angyal. Ám nem csak angyalokról és barokk épületieről ismert ez a város, hanem a hajdina és a sütőtök termeléséről is. Mi is meglátogatunk egy ökofarmot, ahol röviden bemutatják nekünk ezeknek a bio termékeknek az útját egészen a "mezőtől-asztalig",  sőt meg is kóstolhatjuk azokat (vásárlási lehetőség). Budapestre érkezés késő esti órákban. 

 

Tájékoztató árak a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről:

 • Üdülőhelyi és regisztrációs díj (helyszínen fizetendő): 12 év felett: 20 EUR/fő.
 • Audio guide: 2 200 Ft/fő - irodánkban fizetendő
 • 3 vacsora svédasztalos, korlátlan italokkal: 11 900 Ft/fő - foglaláskor fizetendő
 • Fakultatív program (min 25 fő esetén):
 • Prsut háza kóstolóval, Dobrinj, Baska: 25 Eur/fő
 • Punat, Kosljun sziget, hajózás kis piknikkel: 30 Eur/fő
 • Kötelező belépő út folyamán: nincs. 

A fakultatív programok min. 25 fő részvételével indulnak.


Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák. (foglalási díj, helyi idegenvezető, szervezési költség). Az út részvételi díja minden esetben csak a csoportkísérő idegenvezető díját tartalmazza.
Azokban az esetekben, ahol a múzeum, nevezetesség vagy város kötelezően előírja a helyi idegenvezető alkalmazását, az külön, a belépőjeggyel együtt fizetendő a programokon való részvétel arányában.


Az utazás min. 35 fő részvételével indul.


*Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy előre nem látható események miatt az ajánlatban meghirdetett programok módosulhatnak az idegenvezető legjobb belátása szerint, illetve a programok sorrendje változhat.

ÁrakLejárt: 2024. április 27.

Az ár tartalmazza:

 • szállást
 • reggelis ellátást
 • autóbuszos utazást
 • magyar idegenvezetőt
 • felsorolt programokat

 Az ár nem tartalmazza:

 • Üdülőhelyi és regisztrációs díjat: (helyszínen fizetendő)
 • audio guide-t, irodánkban fizetendő
 • idegenforgalmi adót
 • vacsorát
 • fakultatív programokat
 • helyszínen fizetendő belépőket
 • betegség-, baleset- és poggyászbiztosítást: irodánkban köthető
 • útlemondási biztosítást: a megrendelt szállás, étkezés és utazás díjának 3,0%-a, csak a megrendeléskor köthető, utólagos megkötésére nincs mód.

Az ártáblában szereplő árak nem minden esetben tartalmazzák az árfolyam illetve az esetleges üzemanyag árak emelkedésével járó többlet költségeket, ezért kérje ajánlatunkat!

Részvételi díj (Ft/fő/turnus)nap/éj2 ágyas pótágyazható1 ágyas
ápr. 28-máj. 14/389 900 Ft109 800 Ft

További információ

Ajánlatkérés, foglalás és további információ a(z) korut@utazas.info címen vagy irodánkban.

A foglalás menetéről bővebben itt olvashat