Madridi séták

Öt napos körutazás Spanyolország fővárosa, Madrid környékén, melynek során megtekintjük a város főbb nevezetességeit, ellátogatunk Toledóba, Segoviába, Ávilába és megcsodálhatjuk a híres El Escorialt. Kirándulásunk során számos UNESCO Világörökséggel megismerkedhetünk, emellett részt vehetünk egy fakultatív flamenco show-n is. Az Aranyháromszög világhírű múzeumai, az ízletes ibériai sonka, a fenséges Gran Vía bevásárlóutca és a Királyi Botanikus Kert csak néhány a sok ok között, amiért érdemes ellátogatni a spanyol fővárosba. Ha pedig már Madridban járunk, Toledót, az ősi királyi székhelyet is útba ejthetjük: garantált az időutazás-élmény.

Szállástípus: hotel

Étkezés: reggeli

Szobatípusok: 2 ágyas szobák

Turnusok: 5 nap - 4 éjszaka

Program tipusa: körutak

Utazás: repülővel

Távolság Budapesttől: 2525km

Egyéb: min. létszám 15 fő

Elhelyezés

 • 3*-os szállodában
 • 2 ágyas, esetenként pótágyazható szobákban

Étkezés

 • büféreggelit az ár tartalmazza

Utazás

 • közvetlen WIZZAIR menetrendszerinti járattal
 • A részvételi díj a kézipoggyászt tartalmazza.
 • A feladható poggyász felár ellenében igényelhető, a WIZZAIR mindenkori poggyász szabályai és árlistája alapján.

Program

1. nap Budapest - Madrid
Elutazás Madridba a menetrendtől függően. Transzfer a szállodába, szabadidő.

 

2. nap Madrid
Reggeli a szállodában, majd félnapos autóbuszos és gyalogos városnézés Madridban. Megtekintjük a város lenyűgöző épületeit, a monumentális sugárutakat (Gran Vía, Castellana), a híres szökőkutakat (Cibeles, Neptuno), a hangulatos tereket (Plaza de España, Plaza Mayor, Plaza del Oriente) a Retiro parkot, a Felfedezések emlékművét a Kolumbusz téren, a Királyi Palota környékét. Megismerjük a Habsburg és a Bourbon városrészeket, a modern városrészben betekintést nyerünk a mai Madrid életébe. Délután egyénileg folytathatják a felfedezést az Aranyháromszögben, ahol pár perces sétányira három világhírű múzeum (Prado, Thyssen-Bornemissza, Reina Sofia) felbecsülhetetlen kincsei kápráztatják el a szerencsés látogatót.

 

3. nap Madrid - Toledo - Madrid
Reggeli után szabadidő, vagy egész napos fakultatív kirándulás a gyönyörű múzeumvárosba, Toledoba, amely az UNESCO Világörökségek ékköve.  A Tajo folyó fölött emelkedő ősi királyi székhely történelmi városmagjának gazdag építészeti és művészeti örökségét a keresztény, muzulmán és zsidó kultúra ötvöződése hozta létre. A panorámát gótikus tornyával uraló katedrális (a belépő a helyszínen fizetendő), a spanyol egyház központja, oltárképeit El Greco, Tiziano, Van Dyck és Goya festették. Megtekintjük El Greco leghíresebb festményét a Szent Tamás templomban (a belépő a helyszínen fizetendő), és a 12. századi, mudejar boltívekkel ékes Santa Maria zsinagógán (a belépő a helyszínen fizetendő) kívül marad idő néhány apró ajándék beszerzésére is. Visszatérés Madridba. Este fakultatív flamenco show sangriával.

 

4. nap Madrid - Segovia - Ávila - Madrid
Reggeli után szabadidő további sétákra Madridban, vagy egész napos fakultatív kirándulás az UNESCO Világörökség, festői Segoviába, amely Kasztília ékessége. Sétánk a tájképet impozáns íveivel uraló, 728 méteres, római vízvezeték lábától indul, hogy a sziklás kiszögellésen, büszke hajóként emelkedő várban (a belépő a helyszínen fizetendő), felkeressük a katolikus királyok lakosztályait. Szabadidejükben, ki ne hagyják a ropogós malacsültet ebédre! Délután az oszlopos városfalával messziről hívogató, UNESCO Világörökség Ávila, Szent Teréz szülővárosa vár bennünket. A spanyol gótika legkorábbi alkotása a katedrális (a belépő helyszíni fizetés ellenében), majd óvárosi sétánk a szent keresztelő kápolnájában ér véget. Visszatérés Madridba.

 

5. nap Madrid - El Escorial - Budapest
Reggeli a szállodában, majd szabadidő. Délután félnapos kirándulás, a műkincsek sokaságát őrző El Escorialba, amelyet méltán sorolnak az UNESCO Világörökségek közé. II. Fülöp 16. századi kolostorpalotája a világ nyolcadik csodája, a királyi lakosztályokban és temetkezőhelyen, valamint a bazilikában elhelyezett gyűjtemény impozáns darabjai és a történelmi atmoszféra egyaránt ámulatba ejtik a látogatót. A program a repülőtéren fejeződik be. Hazautazás a menetrend függvényében.

A programok sorrendje változhat. A részvételi díj tartalmazza az El Escorial kirándulást az 5.napon, helyszínen fizetendő belépők 45 EUR.

 

Fakultatív kirándulások, belépők, helyszínen fizetendők:

 • Toledoi kirándulás (min. 15 fő): 22.900 Ft/fő, irodánkban, foglaláskor fizetendő
 • Segovia-Avila kirándulás (min. 15 fő): 26.900 Ft/fő, irodánkban, foglaláskor fizetendő
 • Flamenco est itallal (min. 10 fő): 21.900 Ft/fő, irodánkban, foglaláskor fizetendő
 • helyszínen fizetendő belépők: kb. 45-50 EUR/fő
 • vacsora felár ellenében igényelhető: 23.900 Ft/fő/3 alkalom

 

ÁrakLejárt: 2021. szeptember 07.

Az ár tartalmazza:

 • szállást 3*-os szállodában
 • büféreggelit
 • repülős utazást
 • reptéri illetékeket és adókat
 • kézipoggyászt
 • idegenvezetést
 • felsorolt programokat: Madrid városnézés és El Escorial kirándulás
 • foglalási díjat

 Az ár nem tartalmazza:

 • fakultatív programokat, belépőket: Toledo kirándulás, Flamenco est itallal, Segovia és Avila- előre szükséges megrendelni
 • vacsorát
 • feladható poggyászt: érdeklődjön irodánkban
 • betegség-, baleset- és poggyászbiztosítást: irodánkban köthető KEDVEZŐ ÁRON!
 • kötelező útlemondási biztosítást: a megrendelt szállás, étkezés és utazás díjának 1,5 %-a

Újdonság az árazásban 2020-tól!

A feltüntetett díj az utazás meghirdetett programjában szereplő minden kötelezően itthon fizetendő díjat tartalmaz. Helyszínen kötelezően fizetendő az idegenforgalmi adó. A díjon felül - igény szerint - fizethető: fakultatív programok, vízumdíjak, valamint az útlemondási és utasbiztosítás (BBP) díja.

A részvételi díj a kisméretű kézipoggyászt tartalmazza, a további poggyászárak a Wizz Air mindenkor érvényes szabályzatának megfelelően módosulhatnak, a feladható 23 kg-os poggyász árádól érdeklődjön irodánkban.

További információ

Ajánlatkérés, foglalás és további információ a(z) varoslatogatas@utazas.info címen vagy irodánkban.

A foglalás menetéről bővebben itt olvashat

+36 20 459-5424 Kapcsolat