Madridi séták

Az Aranyháromszög világhírű múzeumai, az ízletes ibériai sonka, a fenséges Gran Vía bevásárlóutca és a Királyi Botanikus Kert csak néhány a sok ok között, amiért érdemes ellátogatni a spanyol fővárosba. Ha pedig már Madridban járunk, Toledót, az ősi királyi székhelyet is útba ejthetjük: garantált az időutazás-élmény.

Madrid időjárás előrejelzés
Dátum 06.22. 06.23. 06.24. 06.25. 06.26.
Időjárás
Maximum 31°C31°C33°C34°C30°C
Minimum 19°C19°C21°C22°C22°C
Eső (mm) -----
Szél (km/h) 24 ↘18 ↙25 ↙25 →25 →
Vissza a képekhez
Szállástípus:
hotel
Étkezés:
reggeli
Szobatípusok:
2 ágyas szobák
Turnusok:
5 nap - 4 éjszaka
Program tipusa:
körutak
Utazás:
repülővel
Távolság Budapesttől:
2525km
Egyéb:
min. létszám 15 fő

Elhelyezés

 • 3*-os szállodában
 • 2 ágyas, esetenként pótágyazható szobákban

Étkezés

 • büféreggelit az ár tartalmazza

Utazás

 • közvetlen menetrendszerinti járattal
 • Az alapdíj a kisméretű kézipoggyászt tartalmazza, feladható poggyászok felárért foglalhatóak.**
 • A menetrendváltozás jogát a légitársaság(ok) fenntartják

**A poggyászárak a légitársaság mindenkor érvényes szabályzatának megfelelően módosulhatnak. A foglaláskor árakról kérjük érdeklődjön irodánkban. A menetrendváltozás jogát a légitársaság(ok) fenntartják**

Program

1. nap: Budapest - Madrid
Elutazás Madridba a menetrendtől függően. Transzfer a szállodába, szabadidő.

 

2. nap: Madrid
Reggeli a szállodában, majd félnapos autóbuszos és gyalogos városnézés Madridban. Megtekintjük a város lenyűgöző épületeit, a monumentális sugárutakat (Gran Vía, Castellana), a híres szökőkutakat (Cibeles, Neptuno), a hangulatos tereket (Plaza de Espana, Plaza Mayor, Plaza del Oriente) a Retiro parkot, a Felfedezések emlékművét a Kolumbusz téren, a Királyi Palota környékét. Megismerjük a Habsburg és a Bourbon városrészeket, a modern városrészben betekintést nyerünk a mai Madrid életébe. Délután egyénileg folytathatják a felfedezést az Aranyháromszögben, ahol pár perces sétányira három világhírű múzeum (Prado, Thyssen-Bornemissza, Reina Sofia) felbecsülhetetlen kincsei kápráztatják el a szerencsés látogatót.

 

3. nap: Toledo - fakultatív kirándulás
Reggeli után szabadidő, vagy egész napos fakultatív kirándulás a gyönyörű múzeumvárosba, Toledoba, amely az UNESCO Világörökségek ékköve (27.900 Ft/fő + belépők). A Tajo folyó fölött emelkedő ősi királyi székhely történelmi városmagjának gazdag építészeti és művészeti örökségét a keresztény, muzulmán és zsidó kultúra ötvöződése hozta létre. A panorámát gótikus tornyával uraló katedrális (a belépő a helyszínen fizetendő), a spanyol egyház központja, oltárképeit El Greco, Tiziano, Van Dyck és Goya festették. Megtekintjük El Greco leghíresebb festményét a Szent Tamás templomban (a belépő a helyszínen fizetendő), és a XII. századi, mudejar boltívekkel ékes Santa Maria zsinagógán (a belépő a helyszínen fizetendő) kívül marad idő néhány apró ajándék beszerzésére is. Visszatérés Madridba.

 

4. nap: Ávila- Segovia fakultatív kirándulás
Reggeli után szabadidő további sétákra Madridban, vagy egész napos fakultatív kirándulás az UNESCO Világörökség, festői Segoviába, amely Kasztília ékessége (31.500 Ft/fő + belépő). Sétánk a tájképet impozáns íveivel uraló, 728 méteres, római vízvezeték lábától indul, hogy a sziklás kiszögellésen, büszke hajóként emelkedő várban (a belépő a helyszínen fizetendő), felkeressük a katolikus királyok lakosztályait. Szabadidejükben, ki ne hagyják a ropogós malacsültet ebédre! Délután az oszlopos városfalával messziről hívogató, UNESCO Világörökség Ávila, Szent Teréz szülővárosa vár bennünket. A spanyol gótika legkorábbi alkotása a katedrális (a belépő helyszíni fizetés ellenében), majd óvárosi sétánk a szent keresztelő kápolnájában ér véget. Visszatérés Madridba.

 

5. nap: Madrid - Budapest
Reggeli a szállodában, szabadidő a város egyéni felfedezésére. Hazautazás a menetrend függvényében.

A programok sorrendje változhat. A részvételi díj tartalmazza az El Escorial kirándulást az 5.napon, helyszínen fizetendő belépők 45 EUR.

 

Fakultatív kirándulások, belépők, helyszínen fizetendők:

 • Toledoi kirándulás (min. 15 fő): 27.900 Ft/fő+ kb. 20 EUR/fő belépő, irodánkban, foglaláskor fizetendő
 • Segovia-Avila kirándulás (min. 15 fő): 31.900 Ft/fő+ kb. 15 EUR/fő belépő, irodánkban, foglaláskor fizetendő

 

A fakultatív programok min. 15 fő részvételével indulnak.


Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák. (foglalási díj, helyi idegenvezető, szervezési költség). Az út részvételi díja minden esetben csak a csoportkísérő idegenvezető díját tartalmazza.
Azokban az esetekben, ahol a múzeum, nevezetesség vagy város kötelezően előírja a helyi idegenvezető alkalmazását, az külön, a belépőjeggyel együtt fizetendő a programokon való részvétel arányában.


Az utazás min. 18 fő részvételével indul.


*Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy előre nem látható események miatt az ajánlatban meghirdetett programok módosulhatnak az idegenvezető legjobb belátása szerint, illetve a programok sorrendje változhat.

Árak

Az ár tartalmazza:

 • szállást 3*-os szállodában
 • büféreggelit
 • repülős utazást
 • reptéri illetékeket és adókat
 • kézipoggyászt
 • idegenvezetést
 • felsorolt programokat: Madrid városnézés és El Escorial kirándulás
 • foglalási díjat

 Az ár nem tartalmazza:

 • fakultatív programokat, belépőket: Toledo kirándulás, Flamenco est itallal, Segovia és Avila- előre szükséges megrendelni
 • vacsorát
 • feladható poggyászt: érdeklődjön irodánkban
 • betegség-, baleset- és poggyászbiztosítást: irodánkban köthető KEDVEZŐ ÁRON!
 • kötelező útlemondási biztosítást: a megrendelt szállás, étkezés és utazás díjának 3,0%-a

Bruttó árazás!

Az alábbiakban található árak TELJES ÁRAK (bruttó árak), melyek tartalmazzák a szállás, a megadott ellátás, a megadott közlekedés és hozzátartozó illetékeket (repjegy vagy buszjegy), a transzfer, a foglalási díj és a telepített magyar idegenvezető költségeit, minden kötelezően itthon fizetendő díjat. A díjon felül - igény szerint - irodánkban fizethetők az útlemondási biztosítás és az utasbiztosítás (BBP) díja, esetleges vízumdíjak, a helyszínen fizethetők a fakultatív programok, bizonyos helyszínen igénybe vehető szolgáltatások (pl.: széf bérlés, légkondicionálás, kaució, stb).

Részvételi díj (Ft/fő/turnus)nap/éj2 ágyas standard szoba2 ágyas standard pótágyazható szoba
szept. 18-225/4309 900 FtMEGTELT
okt. 20-245/4319 900 FtMEGTELT

További információ

Ajánlatkérés, foglalás és további információ a(z) varoslatogatas@utazas.info címen vagy irodánkban.

A foglalás menetéről bővebben itt olvashat