Londoni séták - Harry Potter nyomában

4 napos látogatásunk során felfedezzük London leghíresebb látnivalóit, ellátogatunk a fővárostól 30 km-re található Warner Brothers filmsútdió Harry Potter tematikus parkjába és fakutatív programként megtekinthetjük a híres egyetemi várost, Oxfordot is.

London időjárás előrejelzés
Dátum 06.25. 06.26. 06.27. 06.28. 06.29.
Időjárás
Maximum 27°C29°C28°C24°C22°C
Minimum 18°C17°C17°C16°C13°C
Eső (mm) -----
Szél (km/h) 14 ↑18 ←10 ←20 →18 →
Vissza a képekhez
Szállástípus:
hotel
Étkezés:
reggeli
Szobatípusok:
2 fős szoba
Turnusok:
4 nap -3 éj
Program tipusa:
körutak
Utazás:
repülővel

Fontos tudnivalók

2021. október 1-étől megváltoztak az Egyesül Királyságba történő beutazás feltételei. Bővebb és aktuális információkat az alábbi linken olvashatnak:

https://konzinfo.mfa.gov.hu/utazasi-tanacsok-orszagonkent/nagy-britannia

Csak útlevéllel foglalható!

Elhelyezés

 • Premier Inn ***-os szálloda London Croydon kerületében, (Victoria pályaudvartól egy megálló vonattal)
 • 2 ágyas, fürdőszobás szobákban (néhány pótágyazható)

Étkezés

 • reggelis ellátást az ár tartalmazza

Utazás

 • közvetlen menetrendszerinti járattal
 • Az alapdíj a kézipoggyász díját tartalmazza.
 • Feladható poggyász felárért foglalható, a légitársaság mindenkori poggyász szabályai és árlistája alapján
 • A menetrendváltozás jogát a légitársaság(ok) fenntartja.

Program

1.nap:
Elutazás Londonba a reggeli órákban. Érkezést követően orientációs városnézés autóbusszal, melynek fókuszában természetesen a regénysorozatban szereplő helyszínek, így a Wetsminster híd, a Mágiaügyi Minisztérium bejárata, a Trafalgar tér, a Millenium híd állnak. A szállodában történő elhelyezkedés után gyalogosan folytathatják a nézelődést idegenvezetőnk segítségével. London kihagyhatatlan látnivalói (Parlament, Westminster Apátság, Downing street) mellett további forgatási helyszínekre, így például a pompás boltozatú Leadenhall Marketre (a filmben a Diagon sétány helyszíne) is eljuthatnak utasaink, mielőtt visszatérnek a szálláshelyre.

 

2.nap:
A délelőtti szabad programot követően következik az utazás fénypontja, a Warner Brothers filmstudió által Londontól kb. 30 km-re felépített Harry Potter tematikus park meglátogatása, autóbusszal. A 2012-ben megnyílt attrakciót méltán nevezhetjük a varázslótanonc és barátai történetét kedvelők Mekkájának is. A stúdiótúra során nem csupán a filmsorozatból ismert helyszínekkel, jelmezekkel és kellékekkel találkozhatnak, de speciális effektek is elkápráztatják a napi többezres látogatóközönséget. Kollégiumi szobák, ebédlők, tantermek mellett felépítették a King ’s Cross pályaudvar egy részletét is, amelynek 9-ik vágányáról indul a varázslótanoncokat szállító Roxfort Express. Az élményekkel teli nap után visszatérés autóbusszal Londonba.

 

3.nap: Egésznapos fakultatív kirándulás Oxfordba, Lacock érintésével. (31.900 Ft/fő + 15 GBP belépők)
Az egyik leghíresebb angol egyetemi város mindig is a szigetország egyik népszerű turisztikai célpontja volt, és ismertségét csak tovább növelte az a tény, hogy a Harry Potter regényekben szereplő boszorkányiskola helyszíneit az oxfordi egyetem jellegzetes épületei ihlették. és a film epizódjaiban is feltűnnek ezek. A számtalan meglátogatható kollégium közül kiemelkedik a Christ Church kollégium épülete, mely tanintézetként és egyúttal katedrálisként is működik, és tornyai az egész város ikonikus jelképévé váltak az évszázadok során. A nap folyamán bőven lesz lehetőségük Oxford egyéb épületeit is szemrevételezni (Sheldonian Theatre- a diplomaosztók helyszíne, Bodleian Könyvtár). A londoni visszatérés elött ellátogatnak egy bájos kis településre Lacock-ba is, melynek apátságát a 13.században kezdték építeni, és mely szintén a Harry Potter filmek egyik forgatási helyszínéül szolgált.

 

4.nap:
Szabad program az angol főváros egyéni felfedezésére vagy hajókirándulás Greenwich-be idegenvezetőnk szervezésében, transzfer a repülőtérre, hazautazás az esti órákban.

 

Figyelem!
A programok sorrendje felcserélődhet. A gyalogos városnézésekhez a közlekedési jegy a helyszínen fizetendő.

 

Fakultatív kirándulások, belépők, helyszínen fizetendők:

 • fakultatív kirándulás Oxfordba, Lacock érintésével. (31.900 Ft/fő + 15 GBP belépők)

Minimum létszám: 15 fő

 

ÁrakLejárt: 2024. június 21.

Az ár tartalmazza:

 • szállást
 • reggelis ellátást
 • repülős utazást
 • kézipoggyászt (Az alapdíj a kézipoggyász díját tartalmazza, feladható poggyász felárért foglalható.)
 • idegenvezetést
 • felsorolt programokat
 • foglalási díjat
 • reptéri illetékeket
 • transzfert a reptér-szállás-reptér között

 Az ár nem tartalmazza:

 • fakultatív programokat, belépőket
 • feladható poggyász árát
 • egyágyas felárat: érdeklődjön irodánkban
 • betegség-, baleset- és poggyászbiztosítást: irodánkban köthető KEDVEZŐ ÁRON!
 • kötelező útlemondási biztosítást: a megrendelt szállás, étkezés és utazás díjának 3,0%-a

 

Bruttó árazás!

Az alábbiakban található árak TELJES ÁRAK (bruttó árak), melyek tartalmazzák a szállás, a megadott ellátás, a megadott közlekedés és hozzátartozó illetékeket (repjegy vagy buszjegy), a transzfer, a foglalási díj és a telepített magyar idegenvezető költségeit, minden kötelezően itthon fizetendő díjat. A díjon felül - igény szerint - irodánkban fizethetők az útlemondási biztosítás és az utasbiztosítás (BBP) díja, esetleges vízumdíjak, a helyszínen fizethetők a fakultatív programok, bizonyos helyszínen igénybe vehető szolgáltatások (pl.: széf bérlés, légkondicionálás, kaució, stb).

További információ

Ajánlatkérés, foglalás és további információ a(z) varoslatogatas@utazas.info címen vagy irodánkban.

A foglalás menetéről bővebben itt olvashat