Látogatás Európa méltóságainál

Utazásunk országokon átívelő körutazás, melynek során ellátogatunk "Európa fővárosába", Brüsszelbe, megismerkedünk Luxemburg miniállammal, teszünk egy sétát Nyugat-Flandria történelmi fővárosában, a középkori hangulatú Brugges-ben és áthajózunk a La Manche csatornán. Ezt követően meglátogatjuk a brit fővárost, Londont, majd tovább utazunk Windsor-ba, a királyi család nyári rezidanciájára. Majd felkeressük Párizst, a fények városát, végül rövid megállót tartunk Reims városában, ahol a város koronázó katedrálisát tekintjük meg.

Szállástípus:
hotel
Étkezés:
reggeli / vacsora befizethető
Szobatípusok:
2 ágyas szobák
Turnusok:
5 éjszaka
Program tipusa:
körutak
Utazás:
autóbusszal

Elhelyezés

 • **/*** szállodában

 

Étkezés

 • reggelis ellátást az ár tartalmazza
 • félpanzió befizethető 39.900 Ft/fő áron (6 vacsora)

Utazás

 • autóbusszal

Program

1. nap: Budapest-Freyming Merlebach
Elutazás a kora reggeli órákban. Utazás rövid pihenőkkel tranzitszállásunkig.

 

2. nap: Luxemburg-Brüsszel
Korai reggelink után Luxemburg magyarországi megye nagyságú, fekvéséről is híres miniállamába utazunk, ahol rövid városnézésünk alatt ismerkedünk a világörökség címet is kiérdemlő fővárossal. Továbbutazás "Európa fővárosába", Brüsszelbe, autóbuszos és gyalogos városnézésünk során felkeressük a város legfontosabb látnivalóit. A város büszke központján a barokk Grand'Place-on megcsodálhatjuk a főtér gótikus kincsesládáját a Hotel de Ville-t (Városháza), melynek két oldalának karcsú saroktornyait, mintha törékeny jégkristályból faragták volna. A világhírű belga csokoládéból készült különleges édességeket majszolva és kivilágított csipkeboltok között sétálva ellátogatunk a leghíresebb brüsszelihez a Manneken Pis-hez, majd a 19. században épült Szt.Hubertus galéria bevásárlócsarnokához látogatunk. A Felsőváros szélén található a gótikus Szent-Mihály-katedrális, messziről szembeszökő csonka kettős tornyával és színes ólomüvegablakaival kápráztat el minket, majd az Akasztóhegyen található Igazságügyi palotához látogatunk. Kihagyhatatlan egy fotó készítése az 1958-as világkiállításra épült Atomium 9 acélgömbből álló vas kristályrácsánál a festői Heysel Parkban. Szállás Brüsszel környékén.

 

3. nap: Bruges-Calais-London
Reggeli után továbbutazás Anglia irányában, útközben séta a Nyugat-Flandria történelmi fővárosában a középkori hangulatú Bruges-ben, ismerkedés a nevezetességekkel (posztócsarnok, Szt. Vér kápolna, Városháza, Miasszonyunk-templom, Begina udvar, Szerelmesek tava). A délutáni órákban kompra szállunk és áthajózunk a La Manche csatornán. A szigetország partjainál Dover fehér sziklái köszöntenek bennünket. Szálláshely elfoglalása London külvárosában.

 

4.nap: London
Mai napunkon autóbuszos és gyalogos városnézésünk alkalmával ismerkedünk az angol metropolisszal , amely egyszerre vérpezsdítő, feltörekvő, félelmetes és ösztönző... A Temze partján látogatjuk meg a Tower lenyűgöző erődjét, mely a koronaékszerek lakhelye is egyben. Majd a látnivalók legjavából válogatva felkeressük a királyság és a kormányzás neves épületeit (Buckhingham palota, Trafalgar Square, St. James Park, White Hall, Downing Street, Parlament, Big Ben, Westminster apátság), majd Visszautazás a szálláshelyre.

 

5. nap: Windsor-London
A mai napon félnapos fakultatív kirándulási lehetőség a királyi család nyári rezidenciájába, Windsorba. A kastély termeiben barangolva a gyönyörűen kimunkált bútorok és olyan neves művészek, mint Rubens és Rembrant festményei mesélnek az egykori angol uralkodók ízléseiről. A Szt.György kápolnában VIII. Henrik, Jane Seymour és I. Károly sírboltja előtt tiszteleghetünk (Ár: 4.900,-Ft/fő - jelentkezéskor fizetendő!). Kora délután térünk vissza Londonba, ahol szabadidő keretében tovább kutathatják a város titkait...Madame Tussaud panoptikum, British Museum, London Eye, Piccadilly Circus, Oxford Street... Visszautazás a szálláshelyre.

 

6. nap: Folkestone-Párizs
Búcsút veszünk Angliától és a "Csalagúton" át visszatérünk az öreg kontinensre. Délután érkezés a "fények városába", ahol elsőként a Citével ismerkedünk, rövid szabadidő,majd buszos városnézés alkalmával folytatjuk ismerkedésünket a francia fővárossal. (Diadalív, Champs-Elysées, Concorde tér... . Utazás a szálláshelyre Párizs külvárosába.

 

7. nap: Párizs-Reims-Freyming Merlebach
Mai napon az érdeklődők  felmehetnek az Eiffel Toronyra, melynek legfelső emeletéről, lélegzetelállító panoráma tárul elénk, majd látogatás a Montmarte-on: Moulin Rouge, Sacré Coeur bazilika. Elhagyva Párizst tranzitszállásunk felé utazva rövid megállót tartunk Reims városában, ahol a város koronázó katedrálisát tekintjük meg. Érkezés a szállásunkra az esti órákban.

 

8.nap: Freyming Merlebach-Budapest
Reggeli után folyamatos utazás Budapestre rövid pihenőket tartva. Érkezés Budapestre az esti órákban.

 

Tájékoztató árak a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről:

 • Brugge templom    2 EUR
 • Brugge hajókázás    7.60 EUR
 • Westminster Abbey    18 GBP
 • Tower    20 GBP
 • Windsor    18 GBP
 • London Eye+Panoptikum (fakultatív)    50 GBP
 • Eiffel torony lifttel 1. és 2. em.    9 EUR
 • Eiffel torony lifttel 3. em.    15 EUR
 • Eiffel torony gyalog 1.-2. em.    5 EUR
 • Szajnai hajókázás    14 EUR

ÁrakLejárt: 2018. június 07.

Az ár tartalmazza:

 • szállást
 • reggelis ellátást
 • autóbuszos utazást
 • felsorolt programokat
 • csoportkísérő idegenvezetőt

 

Az ár nem tartalmazza:

 • belépődíjakat
 • félpanzió felárat: 42.000 Ft/fő (6 vacsora) - irodánkban fizetendő
 • egyágyas felárat: 63.000 Ft/fő - irodánkban fizetendő
 • betegség-, baleset- és poggyászbiztosítást: irodánkban köthető KEDVEZŐ ÁRON!
 • útlemondási biztosítást: a megrendelt szállás, étkezés és utazás díjának 3,0%-a
Részvételi díj (Ft/fő/turnus)nap/éjkétágyasEgyágyas
aug. 10-156/5229 900 Ft287 900 Ft

További információ

Ajánlatkérés, foglalás és további információ a(z) korut@utazas.info címen vagy irodánkban.

A foglalás menetéről bővebben itt olvashat