Karácsony Velencében, a lagúnák titokzatos világában

Él a fejünkben egy kép az "igazi" karácsonyról, ami csak akkor tökéletes, ha mindenkinek vettünk ajándékot, ha hibátlan az ünnepi díszítés és a karácsonyi menü. Valóban csak így ünnepelhetünk? Szakadjunk el a hétköznapoktól, hogy élményekkel gazdagodva töltsük együtt a karácsonyt, ünneplőbe öltözött, bájos városkákban, szépen díszített, meseszerű itáliai falvakban, varázslatos műemlékek között, hamisítatlan olasz, ünnepi hangulatban, ahol egy szaloncukor, egy mosoly, kis beszélgetés is felejthetetlen széppé teheti ezt a pár napot! Varázslatos látnivalók, meghitt, zenés vacsora, és szállodai wellness is várja Önöket, ha velünk töltik az év legszebb ünnepét! 
Karácsonykor az ember mindig hisz egy kicsit a csodában, nemcsak te és én, hanem az egész világ, az emberiség, amint mondják, mert ezért van az ünnep, mert nem lehet a csoda nélkül élni. (Márai Sándor) 

Velence időjárás előrejelzés
Dátum 10.03. 10.04. 10.05. 10.06. 10.07.
Időjárás
Maximum 27°C 26°C 25°C 24°C 25°C
Minimum 17°C 16°C 17°C 16°C 17°C
Szél (km/h) 7 ↗ 6 ↑ 14 ↙ 8 ↗ 12 ←
Vissza a képekhez
Szállástípus: hotel

Étkezés: félpanzió

Szobatípusok: 2 fős szobákban

Turnusok: Fix turnus - 3 éj

Program tipusa: körutak

Utazás: autóbusszal

Egyéb: Min. 35 főtől

Elhelyezés

 • 4 *- os hotel /Abano Terme (Padova környéke) - az iroda véleménye: 3*+
 • Központ közeli szálloda medencével, szaunával, törökfürdővel, sóbarlanggal, aromaterápiás zuhannyal és minden igényt kielégítő wellness (fizetős) szolgáltatásokkal. 
 • Fontos: az energiaárak változásával a szállodai wellness-szolgáltatások változhatnak, működése nem garantált!
 • Szobák: kellemesen berendezett 2 ágyas (pótágyazható) szoba, Wi-Fi elérés, telefon, TV, széf, hajszárító.

Étkezés

 • félpanzió az árban: reggeli és 3 fogásos vacsora salátabárral. Karácsony este ünnepi, 3 fogásos menüvacsora köszöntő itallal és karácsonyi süteménnyel.

Utazás

 • autóbusszal Budapestről
 • Felszállási lehetőségek: Budapest (BOK Sportcsarnok ex. SYMA csarnok és BAH csomópont), Székesfehérvár, Siófok, Balatonboglár, Nagykanizsa

Program

1. nap: Budapest - Treviso- Abano Terme (Padova)  
Indulás Budapestről a kora reggeli órákban, 05:30-kor. Első megállónk a kis Velenceként is ismert Treviso-ban lesz, melyet a vízimalmok és tiramusú városának is neveznek. 
A csatornákon és íves hidakon túl, az óváros macskaköves utcái és ódon hangulatú színes házai fogadják a látogatókat. Megállónk során felkeressük a legfestőibb trevisói csatornát, a Canale dei Buranelli-t, mely nevét a velencei Burano szigetéről származó kereskedőcsaládról kapta, valamint megnézzük a városka ikonikus kőpárkányainak egyikét. Útba ejtjük a 7 óriási kupolával ékeskedő dómot is, és sétálunk az elragadó városfalak és városkapuk mentén. Sétánkból nem maradhat ki a város legszebb vízimalma és legkülönlegesebb szökőkútja sem, melyből minden évben három napon keresztül bor folyt, hogy megünnepelje Velence főbírájának kinevezését.
Továbbutazunk Olaszország és Európa egyik legrégebbi termálvíz-lelőhelyére épült, festői fürdővárosába, Abano Termébe. Este a szálláshely elfoglalása.

 

2. nap: Velence
Karácsony napján mindenki eldöntheti, hogy pihenéssel tölti-e az idejét, vagy fakultatív program keretében megismeri velünk Velence történetét és a lagúnák titokzatos világát. (Ár: 45 EUR /fő). Autóbuszunkkal Padova-ig megyünk, majd onnan vonattal utazunk tovább Velencébe. Ki ne hallott volna a mesterségesen alakított, cölöpökön felépült városról, melynek hangulata semmivel sem téveszthető össze? Utunk során minden fontos látnivalót megmutatunk, és igyekszünk egy kis ízelítőt adni a város kevésbé ismert, titokzatos világából is. A 600 éve szinte változatlanul álló Lagúnák Királynője telis tele van az elmúlt évszázadok leghíresebb művészeinek és építészeinek remekeivel. 

Velence leghíresebb hídja a Rio di Palazzo csatorna felett ível át és köti össze a Dózse palotát (Palazzo Ducale) a börtön (Prigione) épületével. A Dózse-palotával átellenben a Szent Márk öbölben, San Giorgio Maggiore kicsiny szigetén fekszik az azonos nevű 16. századi templom. A nagy reneszánsz építész Andrea Palladio által tervezett templom homlokzatát a világ legszebbjei között tartják számon. Természetesen nem maradhat ki a látnivalóink közül a Szent Márk tér fenséges, 30 emeletes harangtornya, a Campanile és a Szent Márk bazilika grandiózus épülete sem. Rövid pihenőre megállunk a világ legszebb terének tartott Szent Márk téren, melyet Napóleon Európa társalgójának nevezett. Mivel ez az egyetlen köztér Velencében a Szent Márk tér a város központja.
Ellátogatunk a palotaépítészet legszebb példájához, a gótikus stílusú Ca ‘d’ Oro- hoz, megnézzük még a Canal Grande torkolatát uraló Santa Maria della Salute fogadalmi templomot, melyet az 1630-as pestisjárványt követően építettek. A csatornák és a lagúnák mentén barangolva benézhetünk egy hamisítatlan, kézzel készített velencei maszkokat árusító boltba is. Elmeséljük, így a maszk készítés rejtelmeibe is betekintést nyerhetünk.
Fakultatív ebéd lehetőség egy tradicionális pizzeria-ban (kb.15 EUR/fő). Barangolhatnak még a csatornák mentén, kipróbálhatják a gondolázást, majd visszatérünk a szálláshelyre a késő délutáni órákban az ünnepi ruhába öltözött, elragadó Abano Terme városkájába, szabadidő és/vagy fürdőzés a termálvízű szállodánk medencéjében. Vacsora előtt egy kis pezsgőzésre invitáljuk Önöket. Meghitt hangulatban töltjük együtt az estét. Napunkat ünnepi karácsonyi vacsorával zárjuk, tombolával, meglepetésekkel és kis ajándékokkal.

 

3. nap: Bologna- Monselice 
Napunkat Európa legrégebbi egyetemi városában, Olaszország gasztronómiai fővárosában, Bolognában kezdjük, ahol lesz látnivalónk bőven. (Ár: 25 EUR). A történészek szerint a városban kétszáz torony állt a XIII. században, melyek közül a Garisenda és az Asinelli nevű toronyház még ma is áll. Bologna különböző alakzatú árkádos épületei több, mint 60 kilométer hosszan húzódnak a középkori olasz városban. A központban található San Petronio bazilika Olaszország legnagyobb bazilikáinak egyike, és az ötödik legnagyobb a világon. Sétánk alatt megnézzük még a városi könyvtár épületét, ahol a XIX. század elejéig a bolognai egyetem működött. Az épület érdekessége a hajdani anatómiai előadóterem, valamint az udvar árkádjai és folyosói, ahol rengeteg festett címert láthatunk, az egykori hallgatók emlékeivel, akik között néhány magyarral is találkozhatunk. A városnézés után szabadidőt biztosítunk, hogy mindenki egyénileg is fel tudja fedezni Olaszország hatodik legnagyobb városát.  
Szálláshelyünk felé tartva még megállunk a bájos, egyedi hangulatú Monselice-ben, mely egy széles völgyben fekszik. A főtérről kiindulva egy séta keretében megnézzük kívülről a városka legérdekesebb helyszíneit: a Zálogház, a hét templom szentélye, és Monselice kastélya, a Castello Cini, melyek mind-mind a középkori Olaszország hangulatát varázsolják elénk.

 

4. nap: Portogruaro- Budapest      
Reggeli után folyamatos hazautazás, de utunkat megszakítjuk az árkádok városaként is ismert, festői kisvárosban, Portogruaro-ban. A Lemene folyó partján fekvő városkában gyönyörű, velencei gót stílusban épült paloták ejtenek ámulatba. A város legrégebbi pontját a Palazzo della Loggia épülete uralja, mely az 1200-as években épült. A Piazza della Repubblica, a Villa Comunale, a Lemene folyó és a vízimalmok, a hangulatos pálmafás utcák, a különlegesen szép épületek egytől-egyig sétára csábítanak.
Karácsonyi hangulattal és élményekkel feltöltődve folytatjuk utunkat, hazaérkezés a késő esti órákban.

 

Tájékoztató árak a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről:

 • Kötelezően fizetendő audio-guide: 2.000 Ft/fő
 • Üdülőhelyi és regisztrációs díj: 15 EUR/fő/tartózkodás (helyszínen fizetendő)
 • Velence vonatjeggyel  45 EUR/fő
 • Bologna-Monselice     25 EUR/fő
 • Fakultatív ebédlehetőség -pizzeria   kb. 15 EUR/fő
 • Velence/Dózse palota- egyénileg: kb. 25,00 EUR/fő
 • Velence/ Campanile harangtorony: kb. 8,00 EUR/fő
 • Velence/Szt. Márk bazilika múzeum: kb. 5,00 EUR/fő
 • Velence/Pala d' Oro: kb. 2,00 EUR/fő
 • Bologna/Dóm: kb. 7 EUR/fő

A fakultatív programok min. 25 fő részvételével indulnak.


Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák. (foglalási díj, helyi idegenvezető, szervezési költség). Az út részvételi díja minden esetben csak a csoportkísérő idegenvezető díját tartalmazza.
Azokban az esetekben, ahol a múzeum, nevezetesség vagy város kötelezően előírja a helyi idegenvezető alkalmazását, az külön, a belépőjeggyel együtt fizetendő a programokon való részvétel arányában.


Az utazás min. 35 fő részvételével indul.


*Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy előre nem látható események miatt az ajánlatban meghirdetett programok módosulhatnak az idegenvezető legjobb belátása szerint, illetve a programok sorrendje változhat.

Árak

Az ár tartalmazza:

 • szállást
 • félpanziós ellátást
 • felsorolt programokat
 • magyar nyelvű idegenvezetést
 • autóbuszos utazást

 Az ár nem tartalmazza:

 • audio guide bérlést
 • üdülőhelyi és regisztrációs díjat
 • wellness és egyéb fizetős szolgáltatásokat a hotelben
 • helyszínen fizetendő belépőket
 • betegség-, baleset- és poggyászbiztosítást: irodánkban köthető KEDVEZŐ ÁRON!
 • útlemondási biztosítást: a megrendelt szállás, étkezés és utazás díjának 2,8%-a, csak a megrendeléskor köthető, utólagos megkötésére nincs mód.

Az ártáblában szereplő árak nem minden esetben tartalmazzák az árfolyam illetve az esetleges üzemanyag árak emelkedésével járó többlet költségeket, ezért kérje ajánlatunkat!

Részvételi díj (Ft/fő/turnus)nap/éjTársítható2 ágyas (pótágyazható)Egyágyas szoba
dec. 23-264/3139 900 Ft139 900 Ft169 800 Ft

További információ

Ajánlatkérés, foglalás és további információ a(z) varoslatogatas@utazas.info címen vagy irodánkban.

A foglalás menetéről bővebben itt olvashat

+36 20 459-5424 Kapcsolat