Karácsony Velencében, a lagúnák titokzatos világában

Él a fejünkben egy kép az "igazi" karácsonyról, ami csak akkor tökéletes, ha mindenkinek vettünk ajándékot, ha hibátlan az ünnepi díszítés és a karácsonyi menü. Valóban csak így ünnepelhetünk? Szakadjunk el a hétköznapoktól, hogy élményekkel gazdagodva töltsük együtt a karácsonyt, ünneplőbe öltözött, bájos városkákban, szépen díszített, meseszerű itáliai falvakban, varázslatos műemlékek között, hamisítatlan olasz, ünnepi hangulatban, ahol egy szaloncukor, egy mosoly, kis beszélgetés is felejthetetlen széppé teheti ezt a pár napot! Varázslatos látnivalók, meghitt, zenés vacsora, és szállodai wellness is várja Önöket, ha velünk töltik az év legszebb ünnepét! 
Karácsonykor az ember mindig hisz egy kicsit a csodában, nemcsak te és én, hanem az egész világ, az emberiség, amint mondják, mert ezért van az ünnep, mert nem lehet a csoda nélkül élni. (Márai Sándor) 

Velence időjárás előrejelzés
Dátum 04.02. 04.03. 04.04. 04.05. 04.06.
Időjárás
Maximum 18°C 18°C 11°C 11°C 11°C
Minimum 8°C 9°C 8°C 3°C 4°C
Szél (km/h) 12 ↖ 12 ↘ 11 → 10 → 10 ↖
Vissza a képekhez
Szállástípus: hotel

Étkezés: félpanzió

Szobatípusok: 2 fős szobákban

Turnusok: Fix turnus - 3 éj

Program tipusa: körutak

Utazás: autóbusszal

Egyéb: Min. 35 főtől

Elhelyezés

 • 4 *- os hotel /Abano Terme (Padova környéke) - az iroda véleménye: 3*+
 • Központ közeli szálloda medencével, szaunával, törökfürdővel, sóbarlanggal, aromaterápiás zuhannyal és minden igényt kielégítő wellness (fizetős) szolgáltatásokkal. 
 • Fontos: az energiaárak változásával a szállodai wellness-szolgáltatások változhatnak, működése nem garantált!
 • Szobák: kellemesen berendezett 2 ágyas (pótágyazható) szoba, Wi-Fi elérés, telefon, TV, széf, hajszárító.

Étkezés

 • félpanzió az árban: reggeli és 3 fogásos vacsora salátabárral. Karácsony este ünnepi, 3 fogásos menüvacsora köszöntő itallal és karácsonyi süteménnyel.

Utazás

 • autóbusszal Budapestről
 • Felszállási lehetőségek: Budapest (BOK Sportcsarnok ex. SYMA csarnok és BAH csomópont), Székesfehérvár, Siófok, Balatonboglár, Nagykanizsa

Program

1. nap: Budapest - Treviso- Abano Terme (Padova)  
Indulás Budapestről a kora reggeli órákban, 05:30-kor. Első megállónk a kis Velenceként is ismert Treviso-ban lesz, melyet a vízimalmok és tiramusú városának is neveznek. 
A csatornákon és íves hidakon túl, az óváros macskaköves utcái és ódon hangulatú színes házai fogadják a látogatókat. Megállónk során felkeressük a legfestőibb trevisói csatornát, a Canale dei Buranelli-t, mely nevét a velencei Burano szigetéről származó kereskedőcsaládról kapta, valamint megnézzük a városka ikonikus kőpárkányainak egyikét. Útba ejtjük a 7 óriási kupolával ékeskedő dómot is, és sétálunk az elragadó városfalak és városkapuk mentén. Sétánkból nem maradhat ki a város legszebb vízimalma és legkülönlegesebb szökőkútja sem, melyből minden évben három napon keresztül bor folyt, hogy megünnepelje Velence főbírájának kinevezését.
Továbbutazunk Olaszország és Európa egyik legrégebbi termálvíz-lelőhelyére épült, festői fürdővárosába, Abano Termébe. Este a szálláshely elfoglalása.

 

2. nap: Velence
Karácsony napján mindenki eldöntheti, hogy pihenéssel tölti-e az idejét, vagy fakultatív program keretében megismeri velünk Velence történetét és a lagúnák titokzatos világát. (Ár: 45 EUR /fő). Autóbuszunkkal Padova-ig megyünk, majd onnan vonattal utazunk tovább Velencébe. Ki ne hallott volna a mesterségesen alakított, cölöpökön felépült városról, melynek hangulata semmivel sem téveszthető össze? Utunk során minden fontos látnivalót megmutatunk, és igyekszünk egy kis ízelítőt adni a város kevésbé ismert, titokzatos világából is. A 600 éve szinte változatlanul álló Lagúnák Királynője telis tele van az elmúlt évszázadok leghíresebb művészeinek és építészeinek remekeivel. 

Velence leghíresebb hídja a Rio di Palazzo csatorna felett ível át és köti össze a Dózse palotát (Palazzo Ducale) a börtön (Prigione) épületével. A Dózse-palotával átellenben a Szent Márk öbölben, San Giorgio Maggiore kicsiny szigetén fekszik az azonos nevű 16. századi templom. A nagy reneszánsz építész Andrea Palladio által tervezett templom homlokzatát a világ legszebbjei között tartják számon. Természetesen nem maradhat ki a látnivalóink közül a Szent Márk tér fenséges, 30 emeletes harangtornya, a Campanile és a Szent Márk bazilika grandiózus épülete sem. Rövid pihenőre megállunk a világ legszebb terének tartott Szent Márk téren, melyet Napóleon Európa társalgójának nevezett. Mivel ez az egyetlen köztér Velencében a Szent Márk tér a város központja.
Ellátogatunk a palotaépítészet legszebb példájához, a gótikus stílusú Ca ‘d’ Oro- hoz, megnézzük még a Canal Grande torkolatát uraló Santa Maria della Salute fogadalmi templomot, melyet az 1630-as pestisjárványt követően építettek. A csatornák és a lagúnák mentén barangolva benézhetünk egy hamisítatlan, kézzel készített velencei maszkokat árusító boltba is. Elmeséljük, így a maszk készítés rejtelmeibe is betekintést nyerhetünk.
Fakultatív ebéd lehetőség egy tradicionális pizzeria-ban (kb.15 EUR/fő). Barangolhatnak még a csatornák mentén, kipróbálhatják a gondolázást, majd visszatérünk a szálláshelyre a késő délutáni órákban az ünnepi ruhába öltözött, elragadó Abano Terme városkájába, szabadidő és/vagy fürdőzés a termálvízű szállodánk medencéjében. Vacsora előtt egy kis pezsgőzésre invitáljuk Önöket. Meghitt hangulatban töltjük együtt az estét. Napunkat ünnepi karácsonyi vacsorával zárjuk, tombolával, meglepetésekkel és kis ajándékokkal.

 

3. nap: Bologna- Monselice 
Napunkat Európa legrégebbi egyetemi városában, Olaszország gasztronómiai fővárosában, Bolognában kezdjük, ahol lesz látnivalónk bőven. (Ár: 25 EUR). A történészek szerint a városban kétszáz torony állt a XIII. században, melyek közül a Garisenda és az Asinelli nevű toronyház még ma is áll. Bologna különböző alakzatú árkádos épületei több, mint 60 kilométer hosszan húzódnak a középkori olasz városban. A központban található San Petronio bazilika Olaszország legnagyobb bazilikáinak egyike, és az ötödik legnagyobb a világon. Sétánk alatt megnézzük még a városi könyvtár épületét, ahol a XIX. század elejéig a bolognai egyetem működött. Az épület érdekessége a hajdani anatómiai előadóterem, valamint az udvar árkádjai és folyosói, ahol rengeteg festett címert láthatunk, az egykori hallgatók emlékeivel, akik között néhány magyarral is találkozhatunk. A városnézés után szabadidőt biztosítunk, hogy mindenki egyénileg is fel tudja fedezni Olaszország hatodik legnagyobb városát.  
Szálláshelyünk felé tartva még megállunk a bájos, egyedi hangulatú Monselice-ben, mely egy széles völgyben fekszik. A főtérről kiindulva egy séta keretében megnézzük kívülről a városka legérdekesebb helyszíneit: a Zálogház, a hét templom szentélye, és Monselice kastélya, a Castello Cini, melyek mind-mind a középkori Olaszország hangulatát varázsolják elénk.

 

4. nap: Portogruaro- Budapest      
Reggeli után folyamatos hazautazás, de utunkat megszakítjuk az árkádok városaként is ismert, festői kisvárosban, Portogruaro-ban. A Lemene folyó partján fekvő városkában gyönyörű, velencei gót stílusban épült paloták ejtenek ámulatba. A város legrégebbi pontját a Palazzo della Loggia épülete uralja, mely az 1200-as években épült. A Piazza della Repubblica, a Villa Comunale, a Lemene folyó és a vízimalmok, a hangulatos pálmafás utcák, a különlegesen szép épületek egytől-egyig sétára csábítanak.
Karácsonyi hangulattal és élményekkel feltöltődve folytatjuk utunkat, hazaérkezés a késő esti órákban.

 

Tájékoztató árak a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről:

 • Kötelezően fizetendő audio-guide: 2.000 Ft/fő
 • Üdülőhelyi és regisztrációs díj: 15 EUR/fő/tartózkodás (helyszínen fizetendő)
 • Velence vonatjeggyel  45 EUR/fő
 • Bologna-Monselice     25 EUR/fő
 • Fakultatív ebédlehetőség -pizzeria   kb. 15 EUR/fő
 • Velence/Dózse palota- egyénileg: kb. 25,00 EUR/fő
 • Velence/ Campanile harangtorony: kb. 8,00 EUR/fő
 • Velence/Szt. Márk bazilika múzeum: kb. 5,00 EUR/fő
 • Velence/Pala d' Oro: kb. 2,00 EUR/fő
 • Bologna/Dóm: kb. 7 EUR/fő

A fakultatív programok min. 25 fő részvételével indulnak.


Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák. (foglalási díj, helyi idegenvezető, szervezési költség). Az út részvételi díja minden esetben csak a csoportkísérő idegenvezető díját tartalmazza.
Azokban az esetekben, ahol a múzeum, nevezetesség vagy város kötelezően előírja a helyi idegenvezető alkalmazását, az külön, a belépőjeggyel együtt fizetendő a programokon való részvétel arányában.


Az utazás min. 35 fő részvételével indul.


*Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy előre nem látható események miatt az ajánlatban meghirdetett programok módosulhatnak az idegenvezető legjobb belátása szerint, illetve a programok sorrendje változhat.

ÁrakLejárt: 2022. december 22.

Az ár tartalmazza:

 • szállást
 • félpanziós ellátást
 • felsorolt programokat
 • magyar nyelvű idegenvezetést
 • autóbuszos utazást

 Az ár nem tartalmazza:

 • audio guide bérlést
 • üdülőhelyi és regisztrációs díjat
 • wellness és egyéb fizetős szolgáltatásokat a hotelben
 • helyszínen fizetendő belépőket
 • betegség-, baleset- és poggyászbiztosítást: irodánkban köthető KEDVEZŐ ÁRON!
 • kötelező útlemondási biztosítást: a részvételi díj 2,5%-a.

Az ártáblában szereplő árak nem minden esetben tartalmazzák az árfolyam illetve az esetleges üzemanyag árak emelkedésével járó többlet költségeket, ezért kérje ajánlatunkat!

Részvételi díj (Ft/fő/turnus)nap/éjTársítható2 ágyas (pótágyazható)
dec. 23-264/3119 900 Ft119 900 Ft

További információ

Ajánlatkérés, foglalás és további információ a(z) varoslatogatas@utazas.info címen vagy irodánkban.

A foglalás menetéről bővebben itt olvashat

+36 20 459-5424 Kapcsolat