Karácsony ünnepe Olaszországban - Bologna, Velence, Treviso

Él a fejünkben egy kép az "igazi" karácsonyról, ami  csak akkor tökéletes, ha mindenkinek vettünk ajándékot, ha hibátlan az ünnepi díszítés és a karácsonyi menü. Valóban csak így ünnepelhetünk? Szakadjunk el a hétköznapoktól, hogy felejthetetlen élményekkel gazdagodva töltsük együtt a karácsonyt, ünneplőbe öltözött, bájos városkákban, szépen díszített, meseszerű itáliai falvakban, varázslatos műemlékek között, hamisítatlan olasz, ünnepi hangulatban, ahol egy szaloncukor, egy mosoly, kis beszélgetés is felejthetetlen széppé teheti ezt a pár napot! Adventi vásárok, varázslatos látnivalók, egyedülálló, élő betlehemi játék és egy meghitt zenés vacsora várja Önöket, ha velünk töltik az év legszebb ünnepét! 

Szállástípus:
hotel
Étkezés:
félpanzió
Szobatípusok:
2-3 ágyas szobák
Turnusok:
3 éjszaka
Program tipusa:
körutak
Utazás:
autóbusszal
Egyéb:
Min. 35 főtől

Fontos tudnivalók

Munkatársunk véleménye

"Karácsonykor az ember mindig hisz egy kissé a csodában, nemcsak te és én, hanem az egész világ, az emberiség, amint mondják, hiszen ezért van az ünnep, mert nem lehet a csoda nélkül élni." (Márai Sándor)

Elhelyezés

 • 4 *- os hotel /Abano Terme (Padova környéke)
 • Központ közeli szálloda medencével.
 • Szobák: kellemesen berendezett 2 ágyas (pótágyazható) szoba, Wi-Fi elérés, telefon, TV, széf, hajszárító.

Étkezés

 • félpanzió: reggeli és 3 fogásos vacsora salátabárral.
 • Karácsony este ünnepi, 3 fogásos menüvacsora köszöntő itallal és karácsonyi süteménnyel.

Utazás

 • Légkondicionált autóbusszal
 • Fel- és leszállási lehetőség: Budapest (BOK Sportcsaronk ex. SYMA csarnok és BAH csomópont), Székesfehérvár, Siófok, Balatonboglár, Nagykanizsa.

Program

1. nap: Budapest - Treviso- Abano Terme (Padova)  
Indulás Budapestről a kora reggeli órákban, 05:30-kor. Első megállónk a kis Velenceként is ismert Treviso-ban lesz, melyet a vízimalmok és tiramusú városának is neveznek. A csatornákon és íves hidakon túl, az óváros macskaköves utcái és ódon hangulatú, karácsonyi színekbe öltözött színes házai fogadják a látogatókat.  Felkeressük a legfestőibb trevisói csatornát, a Canale dei Buranelli-t, megnézzük a városka ikonikus kőpárkányainak egyikét. Útba ejtjük a festői 7 óriási kupolával ékeskedő dómot is. Sétálunk az elragadó városfalak és városkapuk mentén, szabadidőben a tiramisu, vagy a híres olasz karácsonyi sütemények kóstolója sem hiányozhat. Nem maradhat ki a város legszebb vízimalma és legkülönlegesebb szökőkútja sem, melyből minden évben három napon keresztül bor folyt.Továbbutazunk Olaszország és Európa egyik legrégebbi termálvíz-lelőhelyére épült, festői fürdővárosába, Abano Termébe, mely ünnepi díszbe öltözve várja a látogatókat. Este a szálláshely elfoglalása.

 

2. nap: Monselice - Bologna  Fakultatív kirándulásunk alatt, Bologna felé tartva megállunk a festői völgyben fekvő, bájos Monselice-ben. Sétálunk, és kívülről megnézzük a városka főterét, a Zálogházat, a hét templom szentélye, és Monselice kastélya látványával a középkori Olaszország hangulatát varázsolják elénk. Európa legrégebbi egyetemi városában, a gasztronómiai egyik fellegvárába, az ünnepi nyüzsgéssel teli Bolognába utazunk, ahol valaha kétszáz torony állt. Ezek közül a Garisenda és az Asinelli nevű ma is rácsodálkozik karácsonyi vásárral ünnepre készülőkre. Árkádos, lenyűgöző épületei fényárban emelik ki középkori, múltidéző szépségét. A  világon az ötödik legnagyobb San Petronio bazilika is vár minket.  Az egykori bolognai egyetem, ma a városi könyvtár árkádjai rengeteg festett címert rejtegetnek az egykori hallgatók emlékeivel, akik között néhány magyarral is találkozhatunk. A városnézés után szabadidő, hogy mindenki fel tudja fedezni a karácsonyra készülődő, nyüzsgő, fényekkel teli várost. (Ár: 40 EUR)

 

3. nap: Velence  Karácsony napján mindenki eldöntheti, hogy pihenéssel tölti-e az idejét, vagy fakultatív program keretében felfedezi velünk  a karácsonyi ruhába öltözött Velencét, a lagúnák titokzatos világát. (Ár: 45 EUR /fő). Ki ne hallott volna a mesterségesen alakított, cölöpökön felépült városról, melynek ünnepi hangulata semmivel sem téveszthető össze?  A főbb építészeti szépségek mellett ízelítőt kapunk a város kevésbé ismert, titokzatos világából is. A Lagúnák Királynője telis tele van az elmúlt évszázadok leghíresebb művészeinek és építészeinek remekeivel. A nagy reneszánsz építész Andrea Palladio által tervezett, kicsi szigeten fekvő San Giorgio Maggiore templom homlokzatát a világ legszebbjei között tartják számon. Természetesen nem maradhat ki a látnivalóink közül a Szent Márk tér fenséges, 30 emeletes harangtornya, a Campanile és a Szent Márk bazilika grandiózus épülete sem. Megállunk a világ legszebb terének tartott Szent Márk téren, melyet Napóleon Európa társalgójának nevezett, majd barangolunk a csatornák és a lagúnák mentén. Szabadidő a kivételes karácsonyi hangulatban, majd visszatérünk szálláshelyünkre. Szabadidő és/vagy fürdőzés a termálvízű szállodánk medencéjében. Napunkat meghitt hangulatú, ünnepi karácsonyi vacsorával zárjuk, tombolával, meglepetésekkel és kis ajándékokkal, mely előtt még egy kis pezsgőzésre is invitáljuk Önöket.

 

4. nap: Portogruaro -  Budapest      
Reggeli után folyamatos utazás, de utunkat megszakítjuk az árkádok városaként is ismert, festői kisvárosban, Portogruaro-ban. A Lemene folyó partján fekvő városkában gyönyörű, velencei gót stílusban épült paloták ejtenek ámulatba. A  Palazzo della Loggia épülete, A Piazza della Repubblica, a Villa Comunale, a varázslatos kis Lemene folyó és a vízimalmok, a hangulatos pálmafás utcák, a különlegesen szép épületek egytől-egyig sétára csábítanak. Karácsonyi hangulattal és élményekkel feltöltődve folytatjuk utunkat, hazaérkezés a késő esti órákban.

 

 Tájékoztató a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről:

 
 • Audio guide: 2.200 Ft/fő/tartózkodás
 • Üdülőhelyi díj: 15 EUR/fő/tartózkodás (helyszínen fizetendő)
 • Fakultatív programok (min. létszám: 25 fő)
 • Velence  közlekedéssel 45 EUR/fő
 • Bologna-Monselice     40 EUR/fő
 • Belépők és egyéb felárak:
 • Velence/ Doge Palace:      kb. 32 Eur
 • Velence/ Campanile óratorony:  kb.10 Eur
 • Bologna/Dóm: kb. 7 EUR/fő

 

A fakultatív programok min. 25 fő részvételével indulnak.


Az utazás min. 35 fő részvételével indul.


*Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy előre nem látható események miatt az ajánlatban meghirdetett programok módosulhatnak az idegenvezető legjobb belátása szerint, illetve a programok sorrendje változhat.

ÁrakLejárt: 2023. december 11.

Az ár tartalmazza:

 • szállást
 • félpanziós ellátást
 • karácsonyi ünnepi vacsorát
 • autóbuszos utazást
 • magyar idegenvezetőt
 • felsorolt programokat

 Az ár nem tartalmazza:

 • audio guide készülék bérlését - irodánkban fizetendő
 • üdülőhelyi díjat - helyszínen fizetendő
 • fakultatív programokat
 • helyszínen fizetendő belépőket
 • egyágyas felárat - érdeklődjön irodánkban
 • betegség-, baleset- és poggyászbiztosítást: irodánkban köthető KEDVEZŐ ÁRON!
 • útlemondási biztosítást: a megrendelt szállás, étkezés és utazás díjának 3,0%-a, csak a megrendeléskor köthető, utólagos megkötésére nincs mód.

Az ártáblában szereplő árak nem minden esetben tartalmazzák az árfolyam illetve az esetleges üzemanyag árak emelkedésével járó többlet költségeket, ezért kérje ajánlatunkat!

Ellátás: Félpanzió

Részvételi díj (Ft/fő/turnus)nap/éj2 ágyas (pótágyazható)Egyágyas szoba
dec. 23-264/3139 900 Ft169 800 Ft

Kedvezmények: 3.ágyon 12 éves korig: -10% az alapárból

Egyágyas felár nélkül foglalható két,-háromágyas szobákban garantált társítással, indulást megelőző 20 napig!

További információ

Ajánlatkérés, foglalás és további információ a(z) korut@utazas.info címen vagy irodánkban.

A foglalás menetéről bővebben itt olvashat