Karácsony Horvátországban

A karácsonyi időszak a szeretet, az ajándékozás, a család, és az ünnepi étkek jegyében telik. Ha úgy érzi, hogy mégis hiányzik valami az ünnepi hangulatból, akkor töltse rendhagyó módon, varázslatos helyeken, szeretteivel együtt az év legszebb ünnepét. Csodálatos, mesebeli helyekre hívjuk Önöket: adventi vásár, ékszerdoboz-szerű tengerparti kisvárosok az Isztrián! 
Tegye felejthetetlenné az idei karácsonyt és csatlakozzon hozzánk a szentestén is!

Szállástípus:
hotel
Étkezés:
félpanzió
Szobatípusok:
2-3 fős szobák
Turnusok:
fix turnusok, 4 nap-3 éj
Program tipusa:
körutak
Utazás:
autóbusszal
Távolság Budapesttől:
390km
Egyéb:
Min. 35 főtől

Fontos tudnivalók

nincs éjszakai utazás

Elhelyezés

 • Opatijaban-ban 3*-os szállodában
 • Szobák: 2 ágyas (pótágyazható), fürdőszoba, TV, ingyenes WiFi

Étkezés

 • 2x félpanzió (svédasztalos reggeli és vacsora).

Utazás

 • légkondicionált autóbusszal

Felszállási lehetőségek: 

 • Budapest (Blaha Lujza tér és BAH-csomópont),
 • Budaörs, Székesfehérvár, Siófok, Balatonboglár, Nagykanizsa.

Program

1. nap: Varasd, Trsati vár, Opatija 
Indulás reggel 6.00 órakor Budapestről. A határ közelében megismerkedünk a Varasd városával. Városnézés után tovább haladunk tenger felé. Délutáni órákban érkezünk Trsat középkori várához, mely a Frangepán és a Zrínyi családok lakhelyéül szolgált. A várat 11.000 kis égővel ünnepi ruhába bújtatják és ezzel egyedülálló élményt nyújt. Udvarából gyönyörködünk a Kvarner-öböl fantasztikus panorámájában. Továbbutazunk Opatija-ba, mely patinás villáival, épületeivel, parkjával és utcáival ejt rabul mindenkit.  Szállás és vacsora az Opatijai szállodában. Majd ki ki kedve szerint egy romantikus esti sétával a Lungo Mare tengerparti sétányon megkoronázhatja a napot. A karácsonyi énekek dallamai, a forralt bor és a forró csokoládé kellemes illata töltik be a város utcáit felejthetetlen élményt nyújtva minden látogató számára. A kellemesen enyhe téli éghajlat, a tenger közelsége és az ünnepi légkör együttesen teremtik meg a tökéletes atmoszférát "karácsonyi ünnepéhez".

 

2. nap: Opatija, hajókázás, fénykert
Izlettes karácsonyi reggeli után idegenvezetőnkkel gyalogos városnézés alkalmával felfedezünk Opatija szépségét és megismerjük a történet, gyönyörú parkjait. Majd szabad idő pihenésre és lazításra. Amint sötétedni kezd, egy  invitáljuk Önöket egy sétára az Angelina parkba, mely pompázatos díszkivilágításával egy igazi fénykertté alakul át advent és karácson idején. Fakultatív hajókirándulás során, egy pohár forralt bor mellett, megnézhetjük Opatiját és környék ünnepi fényeit a tenger felől. (Hajó kirándulás időjárás fügvényében). Hajó kirándulás részvételi díja:  kb 20 EUR/felnőtt, 15 EUR/gyermek 12 évig.

 

3. nap:  Zágráb
Ízletes reggelink után búcsút intve az Adriának és a csodaszép Opatijanak, észak felé utazunk. A déli órákban Zágráb-ba érkezünk és megismerkedünk a város látnivalóival: főtér, a neobarokk Színház épülete. A felsővárosban megtekintjük a neogótikus stílusú Szt. Mark templomot és teret, a kőkaput, valamint a többi, gazdag múlttal rendelkező épületet. A városnézés után mindenki kedve szerint kiválaszthatja a számára legvonzóbb óévi vásárt a város valamely terén, vagy kis utcáján, ahol felváltva sorakoznak a különböző stílusú standok, zenés műsorok, a sok ízletes forralt bor és vidám kavalkád. Zágráb elragadó látnivalói mellett, olyan egyedülálló élményekkel gazdagodhatnak, mint a csak itt található fényalagutak. Élményekkel gazdagodva irány Magyarország, érkezés Budapestre késő esti órákban. 

 

 

Fakultatív programok, belépők, helyszínen fizetendők:

 • Üdülőhelyi és regisztrációs díj (helyszínen fizetendő): 12 év felett: 20 EUR/fő.
 • Belépők a helyszínen

A fakultatív programok min. 25 fő részvételével indulnak.


Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák. (foglalási díj, helyi idegenvezető, szervezési költség). Az út részvételi díja minden esetben csak a csoportkísérő idegenvezető díját tartalmazza.
Azokban az esetekben, ahol a múzeum, nevezetesség vagy város kötelezően előírja a helyi idegenvezető alkalmazását, az külön, a belépőjeggyel együtt fizetendő a programokon való részvétel arányában.


Az utazás min. 35 fő részvételével indul.


*Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy előre nem látható események miatt az ajánlatban meghirdetett programok módosulhatnak az idegenvezető legjobb belátása szerint, illetve a programok sorrendje változhat.

 

Árak

Az ár tartalmazza:

 • szállást
 • félpanziós ellátást
 • autóbuszos utazást
 • felsorolt, nem fakultatív programokat
 • magyar nyelvű idegenvezetést

 Az ár nem tartalmazza:

 • idegenforgalmi adót
 • helyszínen fizetendő fakultatív programokat és belépőket
 • egyágyas felárat - érdeklődjön irodánkban
 • betegség-, baleset- és poggyászbiztosítást: irodánkban köthető KEDVEZŐ ÁRON!
 • útlemondási biztosítást: a megrendelt szállás, étkezés és utazás díjának 3,0%-a, csak a megrendeléskor köthető, utólagos megkötésére nincs mód.

Az ártáblában szereplő árak nem minden esetben tartalmazzák az árfolyam illetve az esetleges üzemanyag árak emelkedésével járó többlet költségeket, ezért kérje ajánlatunkat!

Ellátás: Félpanzió

Részvételi díj (Ft/fő/turnus)nap/éj2 ágyas (pótágyzható)Társítható szoba1 ágyas szoba
dec. 24-263/289 900 Ft89 900 Ft119 800 Ft

További információ

Ajánlatkérés, foglalás és további információ a(z) korut@utazas.info címen vagy irodánkban.

A foglalás menetéről bővebben itt olvashat