Kappadókia - körutazás pihenéssel

Kappadókia nyár programunkon bejárhatja Törökországot Antalya-tól az ország szívéig. Megismerheti Kappadókia mesés világát: karavánszerájokat, föld alatti városokat, tündérkéményeket, a kereszténység és az iszlám kincseit. Körutazásunkon az utolsó 3 éjszakát egy nívós tengerparti hotelben töltheti a Török Riviérán, élvezve az all inclusive ellátást, így a gondtalan pihenés és feltöltődés is garantált!

Szállástípus:
hotel
Étkezés:
program szerint
Szobatípusok:
2 ágyas
Turnusok:
Fix turnus - 7 éj
Program tipusa:
körutak
Utazás:
repülővel

Fontos tudnivalók

 • Beutazáshoz útlevél vagy személyi igazolvány szükséges, amelynek még legalább 180 napig kell érvényesnek lennie a Törökországba történő belépést követően.
 • Fakultatív programok vásárlására a helyszínen nyílik lehetőség, helyi szolgáltatók szervezésében.
 • A programváltoztatás jogát fenntartjuk!
 • Az egyes időpontokon a csoportok indulásához min. csoportlétszám szükséges.
 • Igyekszünk a fent említett hotelekben elszállásolni Önöket. Amennyiben külső körülményekből fakadóan változtatás válik szükségessé, hasonló vagy magasabb komfortfokozatú hotelekben biztosítunk elhelyezést! 
 • Repülőgépi ülőhelyválasztásban nem tudunk segíteni.
 • Javasoljuk a Kultúra- és vacsoracsomag megvásárlását, amivel megkapja az utazás leírásában szereplő, alap programhoz tartozó belépőket, idegenvezetést, vacsorákat. 

Naprakész információk az alábbi oldalon olvashatók: https://konzinfo.mfa.gov.hu/utazasi-tanacsok-orszagonkent/torokorszag

Elhelyezés

 • 2 éjszaka szállás 4 csillagos hotelben félpanzióval a B Business hotelben, vagy hasonló minőségű hotelben Antalya környékén
 • 2 éjszaka szállás 4 csillagos hotelben félpanzióval a Altinöz hotelben vagy hasonló minőségű hotelben Kappadókiában
 • 3 éjszaka szállás 5 csillagos hotelben all inclusive ellátással a Meryan hotelben vagy hasonló minőségű hotelben Alanya-ban
 • 2 ágyas, fürdőszobás szobákban

Az iroda igyekszik a fent említett hotelekben elszállásolni Önöket. Amennyiben külső körülményekből fakadóan változtatás válik szükségessé, hasonló vagy magasabb komfortfokozatú hotelekben helyezik el az Utasokat.

Étkezés

 • program szerint

Utazás

 • menetrendszerinti repülővel
 • az ár tartalmazza a kézi poggyászt és a feladható poggyászt.
 • A pontos menetrendet indulás előtt adjuk meg.

Program

1. nap: Érkezés Antalyába
Repülés Törökországba. Kollégánk már a repülőtéren fogadja, majd a szállodába kíséri Önöket. Szállás Antalya/Alanya környékén.

 

2. nap: Konya – Sultanhani – Kappadókia
Reggeli után utazás Konyába, a kora középkori Szeldzsuk Birodalom egykori fővárosába, amely ma is sok hívő török zarándokhelye. Meglátogatjuk a híres Mevlana Kolostort, ahol a táncoló dervisek rendjét alapították. Itt található a Mevlana Múzeum. Sultanhaniba, a híres karaván menedékhez megyünk, ahol a múlt titkai tárulnak fel előttünk. Itt pihentek meg a karavánok, a Selyemút állomásain vándorolva. Szállás Kappadókiában 2 éjszakára (Hotel Altinöz vagy hasonló).

 

3. nap: Kappadókia
A reggelit követően a Göreme Szabadtéri Múzeum csodái várnak ránk. Korama fontos vallási központ volt a korai kereszténység idején Kappadókiában. Nagy Szent Vazul utasítására számos templomot vájtak ki itt. Ez az UNESCO Világörökség része, köszönhetően a tufából kivájt templomok falainak, melyek bibliai jeleneteket ábrázolnak. Fotószünetek során meg tudjuk örökíteni ennek a csodaszép, különleges világnak a jellegzetességeit. A felejthetetlen tündérkémények várnak ránk a Güvercinlik (Galamb) -völgyben. Az Uchisar falu is elbűvöl minket. Felkeressük Cavusint, mely a környék egyik legrégebbi települése. Itt található a Keresztelő Szent János templom, mely eredete a Kr.u. 5. századba nyúlik vissza. Izgalmas élményt ígér Özkonak föld alatti városa (vagy más, hasonló föld alatti város). Az első emeleteket a Kr. e. 20.században alakították ki a hettiták. Utolsó részeit a korai keresztények használták menedékként, melyre a katonai építészet remekműveként tekintenek: három hónapos rejtőzködés esetén is megfelelő védelmet nyújtottak. Délután megismerkedünk a szőnyegkészítés hagyományának nemes folyamatával (a nyersanyag – a selyem, pamut és gyapjú – termelésétől kezdve egészen a késztermékig). Visszatérés a hotelbe.

 

4. nap: Sille falu – Hagia elena templom – Antalya
A reggelit követően Sille faluba tartunk. Ez a terület közel 5000 éves múlttal büszkélkedhet. Konya Selçuklu kerülete a korai kereszténység egyik fontos központjának számított, ahol különböző kultúrák képviselői éltek egymás mellett. Az Hagia Elena templom a legrégebbi anatóliai szentélyek egyike. Sille-ben az iszlám kincsei is fellelhetőek: mecsetek, török fürdők, hidak a szeldzsuk és ottomán korszakokból. Utazás Antalya-ba, szállás: Hotel B Business vagy hasonló.

 

5. nap: Antalya
A reggelit követően buszunkkal a Karpuzkaldiran-vízeséshez tartunk. A nap folyamán meglátogatunk egy ékszerkereskedést, ahol ezen tradicionális török termékek készítése zajlik. Egy bőrmanufaktúrában egy divatbemutatót is megtekinthetünk. Itt kedvező áron juthatnak a török kézművesipar remekeihez. Délután 2 óra után bejelentkezünk hotelünkbe a Török Riviérán (Hotel Meryan vagy hasonló). Szállás 3 éjszakára.

 

6. nap: Pihenés
Élvezze az édes semmittevést, a pihenést a tengerparti hotelben! Ha van kedve, fedezze fel idegenvezetőnkkel a környéket fakultatív kirándulás keretében!

 

7. nap: Pihenés
Élvezze az édes semmittevést, a pihenést a tengerparti hotelben! Ha van kedve, fedezze fel idegenvezetőnkkel a környéket fakultatív kirándulás keretében!

 

8. nap: Hazautazás
A busz a repülőgép indulási idejének függvényében viszi ki Önöket a repülőtérre. Utazás Budapestre.

 

Tájékoztató árak a helyszínen fizetendő belépőkről, fakultatív programokról, egyéb költségekről:
Biztosítási csomag (BBP 5.600 Ft + Útlemondási 11.200 Ft)   16.800 Ft / fő
Baleset és poggyászbiztosítás és útlemondási biztosítás. A biztosítási csomag megrendelését követően - amennyiben a biztosító által elfogadott okok valamelyikével törli foglalását, akkor - a bánatpénz 100%-a visszajár Önnek!
 
 • Fakultatív programok - helyszínen fizetendők
   
  • Török est (show, és korlátlan italfogyasztás helyi alkoholos italokkal, és üdítővel)
  Ár: 50 €/fő
  Törökország igazi arcát ismerhetjük meg: képet kaphatunk a szokásokról és tradíciókról, középpontba állítva az ország minden régióját a tánc és a folklór segítségével. Ezen a felejthetetlen estén mindenképp hozzuk magunkkal fényképezőgépünket, hogy megörökíthessük a legjobb pillanatokat! Megcsodálhatjuk Törökország egyik legjobb hastáncosának műsorát is.

  • Hőlégballonozás
  Ár: 280 €/fő
  (Az időjárás függvénye, hogy megrendezésre kerül-e).
  Örök élményt ígér a hőlégballonos utazás Kappadókia felett. A mesés táj semmihez sem fogható, amit korábban láttunk. Ahogy a ballonok napfelkeltekor lassan a levegőbe emelkednek, és a reggel misztikus fényeivel kísérve elénk tárul a különleges, holdbéli táj, örökre szívünkbe zárjuk Kappadókiát. Tündérkémények, tufakúpok, szőlős lankák, gyümölcsös kertek felett siklik el könnyedén járművünk. A sziklaformációk elképesztő színei láttán a lélegzetünk is elakad majd. Ez a program kihagyhatatlan, igazi bakancslistás kirándulás a Kappadókiába látogatóknak!

  • Dzsipszafari
  Ár: 60 €/fő
  Aki Kappadókia velejét szeretné megismerni, ne hagyja ki ezt a kirándulást! Dzsipünkkel szurdok-utakon, festői holdbéli lankákon, vörös völgyeken utazunk át, néhol a járt utakról is letérve. Természeti csodák, tündérkémények, sziklából vájt házak, környező kis falak szépségébe feledkezhetünk bele.

  • Ebéd
  Ár: 15 €/fő (italt nem tartalmaz). -3 napra csomagban 40€/fő.

  Időszakosan további programok is elérhetőek, további információk a helyszínen. A programok az időjárástól is függenek.
  Minimum létszám 10 fő.
  A változtatás jogát fenntartjuk!

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a fakultatív programok árai, sorrendje változhat, foglaláskor érdeklődjenek irodánkban. Időszakosan további programok is elérhetőek, további információk a helyszínen. Minimum létszám 10 fő.
A változtatás jogát fenntartjuk!

 

ÁrakLejárt: 2023. augusztus 28.

Az ár tartalmazza:

 • szállást
 • program szerinti ellátást
 • repülős utazást
 • kis méretű kézi poggyászt
 • feladható poggyászt
 • Kirándulásokat és belépőket az útleírás alapján: Konya, Sultanhani, Mevlana,Göreme, Güvercinlik, Uchisar,Cavusin, Özkonak, Sille, Karpuzkaldiran-vízesés
 • idegenvezetést
 • reptéri illetékeket
 • helyi transzfereket

Az ár nem tartalmazza:

 • fakultatív programokat és az ahhoz tartozó belépődíjakat
 • egyágyas felár- érdeklődjön irodánkban
 • betegség-, baleset- és poggyászbiztosítást: irodánkban köthető KEDVEZŐ ÁRON!
 • biztosítási csomag (BBP és útlemondási biztosítás)
Részvételi díj (Ft/fő/turnus)nap/éj2 fős szobában
szept. 2-98/7399 990 Ft

További információ

Ajánlatkérés, foglalás és további információ a(z) korut@utazas.info címen vagy irodánkban.

A foglalás menetéről bővebben itt olvashat