Írország mesés kincsei

Írország, a kelta legendák, a tündérek, a koboldok országa elrabolja az utazók szívét: gazdag történelmi örökség és lélegzetelállító tájak fogadnak. A drámai sziklák, smaragdzöld mezők, impozáns hegycsúcsok, az Atlanti-óceán felejthetetlen emlékeket ígérnek. Céad míle fáilte – Azaz légy ezerszer üdvözölve- szól az ír köszöntés – ez a szellemiség, és a és helyiek vendégszeretete mindenkit magával ragadnak.

Szállástípus:
hotel
Étkezés:
reggeli / vacsora befizethető
Szobatípusok:
2 ágyas szobák
Turnusok:
7 éj, fix turnus
Program tipusa:
körutak
Utazás:
repülővel
Egyéb:
min. 20 főtől

Fontos tudnivalók

 • Beutazás: útlevél vagy személyi igazolvány, mely min. az utazás utolsó napjáig érvényes.
 • Naprakész információk a konzuliszolgálat oldalán: https://konzinfo.mfa.gov.hu/utazasi-tanacsok-orszagonkent/irorszag
 • Kiegészítő fakultatív programok vásárlására a helyszínen nyílik lehetőség. A programváltozás jogát fenntartjuk, a kirándulások sorrendje változhat! Az út indításához minimális csoportlétszám (min. 20 fő) szükséges!

A fenti tájékozatás nem teljes körű.

Elhelyezés

 • minőségi középkategóriás szállodákban, pl.: Green Isle Hotel, Treacys West County Hotel, Hotel White Sands vagy hasonló
 • 2 fős fürdőszobás szobákban

Az iroda igyekszik a fent említett hotelekben elszállásolni Önöket. Amennyiben külső körülményekből fakadóan változtatás válik szükségessé, hasonló vagy magasabb komfortfokozatú hotelekben helyezik el az Utasokat.

Étkezés

 • reggelit az ár tartalmazza
 • vacsoracsomag befizethető: 50.990 Ft/fő, (napi hotelvacsorák) irodánkban, foglaláskor fizetendő.

Utazás

 • menetrendszerinti repülővel (Ryanair vagy hasonló légitársasággal)
 • az ár tartalmazza a kézi poggyászt és a feladható poggyászt.
 • A pontos menetrendet indulás előtt adjuk meg.

Program

1. nap: Utazás Írországba
Repülés Budapestről Írországba. Idegenvezetőnk fogadja Önt, majd transzfer a hotelbe. Szállás 2 éjszakára: Dublin környékén. (Green Isle Hotel, Aspect Park West, Maldron Newlands Cross, vagy hasonló).


2. nap: Dublin, fakultatív: Guiness sörfőzde
A mai napon Írország festői fővárosát, Dublint fedezzük fel, melyet a vikingek alapítottak. A panorámavárosnézés során a városközpontban elénk tárul a történelmi O’Connell Street, a György-korabeli épületek, terek, és a Liffey-folyó, mely kettéosztja a fővárost. Elhaladunk a világhírű, 16. században alapított Trinity College előtt, mely Írország legősibb egyeteme. Padjait koptatta többek között Jonathan Swift, Oscar Wilde, vagy Samuel Beckett. Megpillanthatjuk a dublini várat is, melynek gyökerei a 13. századig nyúlnak vissza, és mindig is fontos közigazgatási szerepet töltött be. Délután szabadidő. Érdemes felkeresni a folyóparti Temple Bar-t, mely Dublin népszerű szórakozó-és művészeti negyede. Fakultatív: Guiness sörfőzde látogatás: Írország neves exportcikkét, a Guiness sört ismerhetjük meg. Visszatérés a hotelbe.

 

3. nap: Kilkenny, Cashel-szikla
Kijelentkezés a hotelből. A középkori Kilkenny felé tartunk. Itt megkapó módon keverednek a régi és a modern vonások. Szabadidő keretében érdemes belefeledkezni a középkori városközpont, vagy a szépen felújított vár hangulatába. A következő állomásunk a Cashel-szikla, mely fontos történelmi nevezetesség: a zöldellő-dombon, mészkövek tetején magasodó középkori épületek együttese kiváló fotótéma. Továbbutazás. Szállás: Kerry megye. (White Sands Hotel Tralee vagy Charleville Hotel, vagy Kenmare Bay Hotel vagy hasonló.)

 


4. nap: Szabadidő vagy fakultatív: Kerry-gyűrű
Töltse kedvére az időt, vagy tartson velünk fakultatív programra! Programunk egyik legmesésebb része a Kerry-gyűrű, mely egy 170 km hosszan nyújtózó tengerparti turistaút az Iveragh félszigeten. Elképesztő panoráma nyílik innen az Atlanti-óceánra. Számos kilátópont (például a Ladies’ View) tár elénk csodás kilátást a környező tájra. Meredek sziklák, impozáns lankák, hegyek, részben érintetlen természet jellemzi ezt a vidéket. Délután lehetőségünk lesz sétálni Killarney-ben. Visszatérés a hotelbe.

 

5. nap: Dingle - félsziget
Kijelentkezés a hotelből. Úti célunk a Dingle-félsziget, melyet a National Geographic a ’Föld leggyönyörűbb helyének” nevezett. Idilli tájakon haladunk át. Lebilincselő élményt ígér a báránytelep, juhászkutya-bemutatóval. Az Atlanti-óceán partvidékének egyik csodája Dingle. A körülbelül kétezer főnyi lakosságú település színpompás házairól, és remek tengeri herkentyűs fogásairól ismert. Szállás Clare megye/ Galway környéke/ Tipperary környéke. (Treacys West County vagy Connaught hotel, Abbey Court Hotel vagy hasonló).

 

6. nap: Szabadidő vagy fakultatív: Moher-sziklák, Bunratty Kastély
Töltse kedvére az időt, vagy tartson velünk fakultatív programra! Egy elképesztő természeti kincs, a Moher-sziklák várnak ránk. Az Atlanti-óceán partjának ékessége 8 kilométer hosszan húzódik. A fenséges sziklafal 200 méteres magasságból szalad le a hullámokig. Innen elképesztő kilátás tárul elénk. Utunk a Burren-karsztvidéken át vezet. Itt a hihetetlen, holdbéli tájat idéző sziklaformációk eredete évmilliókra nyúlik vissza. Következő állomásunk a mesék világát idéző, 15. századi, ikonikus Bunratty Kastély, mely az ország egyik legteljesebb formájában megmaradt erődje. Itt találjuk a Bunratty skanzent is, ahol visszautazhatunk az időben. Ennek a nagy népszerűségnek örvendő szabadtéri múzeumnak a segítségével képet kaphat a látogató arról, hogy milyen volt a 19. századi vidéki élet itt. Visszatérés a hotelbe.

 

7. nap: Galway
Kijelentkezés a hotelből. Úti célunk Galway, az Atlanti-óceán pezsgő kikötővárosa, mely mindig is virágzó gazdagságáról volt nevezetes. Megfordult itt Kolumbusz Kristóf is. Sétát teszünk az óvárosban, megcsodálhatjuk a középkori utcákat, élvezhetjük a nyüzsgést. Szabadidő. Megállunk Clonmacnoise-ban. A 6. századi kolostor romjai rendkívül romantikus látványt nyújtanak a Shannon folyó partján. Belefeledkezhetünk itt több templom, kőből vájt magas kereszt, körtorony szépségébe. Utazás Dublinba. Szállás: Green Isle Hotel, Aspect Park West, Maldron Newlands Cross, Green Isle Hotel vagy hasonló).


8. nap: Hazautazás
Transzfer a repülőtérre, hazautazás Magyarországra.

 

Tájékoztató árak a helyszínen fizetendő belépőkről, fakultatív programokról, egyéb költségekről:
 • Fakultatív programcsomag - 71.990 Ft / fő: Guiness sörfőzde, Moher sziklák és Bunratty, Kerry-gyűrű
 • Biztosítási csomag   32.000 Ft / fő: Baleset és poggyászbiztosítás és útlemondási biztosítás (7600+24.400). A biztosítási csomag megrendelését követően - amennyiben a biztosító által elfogadott okok valamelyikével törli foglalását, akkor - a bánatpénz 100%-a visszajár Önnek!
 • Ír est, transzferrel, músorral, vacsorával: 40.990 Ft/fő
 • egyágyas szoba felára: 129.900 Ft
 • Idegenforgalmi adó: A helyszínen fizetendő, a helyi előírásoknak megfelelően (kb 2 euró/fő/éj)
 • Helyszínen fizetendő borravaló: kb 30 EUR/fő/út

 

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a fakultatív programok árai, sorrendje változhat, foglaláskor érdeklődjenek irodánkban.

Árak

Az ár tartalmazza:

 • szállást
 • ír reggelis ellátást
 • repülős utazást
 • kis méretű kézi poggyászt
 • feladható poggyászt
 • Kirándulásokat: Dublin, Kilkenny és Cashel-szikla, Dingle-félsziget, Galway, Clonmacnoise
 • idegenvezetést
 • reptéri illetékeket
 • helyi transzfereket

Az ár nem tartalmazza:

 • idegenforgalmi adó
 • fakultatív programokat és belépődíjakat
 • fakultatív vacsora felárat
 • egyágyas felár- érdeklődjön irodánkban
 • biztosítási csomagot: 32.000 Ft/fő (baleset- és poggyászbiztosítást 7.600 Ft/fő + útlemondási biztosítás 24.400 Ft/fő)
Részvételi díj (Ft/fő/turnus)nap/éj2 fős szobában
szept. 11-188/7649 990 Ft

További információ

Ajánlatkérés, foglalás és további információ a(z) korut@utazas.info címen vagy irodánkban.

A foglalás menetéről bővebben itt olvashat