Hétvége Moszkvában - Az orosz főváros gazdagon

Moszkva, az sokszínűség és ellentmondások városa, ahol egyaránt megtalálható a múlt és a jövő. 

Szállástípus:
apartman
Étkezés:
reggeli / vacsora befizethető
Szobatípusok:
2-3 fős szobák
Turnusok:
fix turnusok, 4 nap-3 éj
Program tipusa:
körutak

Fontos tudnivalók

 • Az utazáshoz vízum szükséges, a hazautazás dátumához képest minimum 6 hónapig érvényes útlevél, melyben legalább két üres oldal található az oroszországi vízum bejegyzéséhez. Ezen kívül rendelkezni kell Oroszországra is érvényes betegség-, baleset- és poggyászbiztosítással.

Vízum

2013. július 15-től kezdődően az Orosz Konzulátus áttért a vízumkérdőívek digitális kitöltésére, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy már nem fogadják el a régi típusú, kézzel kitöltött vízumkérdőíveket. Ettől a pillanattól kezdve a beadásra kerülő vízumkérdőíveket interneten keresztül kell kitölteni, kinyomtatni, aláírni és eljuttatni az irodánkba. A vízumkérdőívet az alábbi oldalon kell kitölteni: http://visa.kdmid.ru Orosz turista vízum - Egyszeri belépésre jogosít, rövid kint tartózkodással.

Turista és tranzit vízum

 • 1 db mostanában készült fehér hátterű, színes fénykép, 3,5 x 4,5 cm-es szembe nézetű, sötétített szemüveg és fejfedő nélküli. Otthon kinyomtatott vagy fénykép automatában készített fényképeket a konzulátus nem fogad el, csakis hivatalos fényképész által készítetteket.
 • érvényes útlevél leadása a vízum bepecsételéséhez, melyben egymással szemben legalább két üres oldal található, és az útlevél érvényességének min. 6 hónappal meg kell haladnia a vízum lejártának idejét
 • elektronikusan kitöltött és kinyomtatott vízumkérő lap (http://visa.kdmid.ru). A kitöltési útmutató a Nyomtatványok menüpontban letölthető.
 • betegség-, baleset biztosítás a kinn tartózkodás teljes idejére (banki biztosítás esetén igazolás szükséges, annak formátumáról érdeklődjön az irodánkban)
 • repülőjegy vagy repülőjegy foglalás
 • szállásfoglalásról igazolás (hivatalos voucher- a szálloda által kiadott regisztrációs számmal rendelkező 2 nyelvű -orosz és angol )
Munkatársunk véleménye

Moszkva, a sokszínűség városa:
A szó szoros és átvitt értelmében is. Nagyrészt modern metropolisz, helyenként viszont falusias. Nagy falu - sokáig így minősítették. Ha meg is őrzött egy-egy szöglete valami orosz vidékiességet, már a volt szovjet időkben is nagyváros volt és az is maradt, sőt... A rendszerváltás óta, immáron Oroszország fővárosaként megújult, korszerűsödött, a világ egyik legnagyobb városává formálódott. Oroszországot mindig is Kelet és Nyugat határának tartották, ezt jól tükrözi Moszkva. Megtalálhatjuk itt a legdivatosabb nyugati világcégek méregdrága üzleteit, de az ázsiai jellegű olcsó piacokat egyaránt. Akár Amerikában is érezhetnénk magunk az új felhőkarcolók láttán, de a régi épületek is elegánsabbak lettek.
Moszkva megőrizte történelmi kettős arculatát is. Ennek legjobb példája a Kreml, ahol egymás mellett láthatjuk a régi cári korszak sírjait, színes ortodox templomait és a közelmúlt kommunista emlékeit: vörös csillagokat, Lenin szobrokat és a mauzóleumot is. Az oroszok büszkék a nagyságukra, lásd az ország méretét vagy a világ legnagyobb harangját és ágyúját - igaz, ezek soha sem működtek.
A mai idők szlogenje szerint "Moszkva soha sem alszik", még éjszaka sem szűnik meg a nyüzsgés. Ez az út kiváló alkalom, hogy betekintést nyerjünk az új orosz életformába és ellentmondásokba, valamint Moszkva nevezetességeinek felfedezésére - annál is inkább, mivel szállásunk a város szívében lesz.

Elhelyezés

 • Courtyard by Marriott Moscow City Center 4*, 2-3 ágyas szobákban

Étkezés

 • reggelis ellátást az ár tartalmazza
 • vacsora felár ellenében igényelhető, 46.500 Ft/fő/3 alk

Utazás

 • Wizz Air menetrendszerinti járatával
 • Reptéri transzferek, valamint fakultatív kirándulások helyi légkondicionált busszal
 • gyalogos városnézés esetén esetleges metróhasználat a helyszínen fizetendő

Poggyászkapacitás: 
személyenként 1 db kézipoggyász (40x30x20 cm) és 1 db max. 20 kg-os poggyász az árban.

Elsőbbségi beszállás: A fedélzeten korlátozott a rendelkezésre álló hely, ezért csak az elsőbbségi  szolgáltatást vásárló utasok vihetik magukkal az utastérbe a feladható kézipoggyászukat (55 x 40 x 23 cm). Az elsőbbségi beszállást az ár tartalmazza.

Tervezett menetrend:
BUD-SVO   05:55 - 10:30
SCO-BUD  22:10 - 23:35

Légitársaságok menetrendjének változása miatt, esetleges késések vagy járatkimaradás miatt irodánkat felelősség nem terheli.

Program

1. nap: Budapest - Moszkva

A délelőtti érkezést követően autóbuszos városnézésre megyünk. Elsőként a Veréb-hegyet ejtjük útba, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a Luzsnyiki sportkomplexumra és a távolban egész Moszkvára. Itt magasodik a Lomonoszov egyetem jellegzetes formájú főépülete is, amely az amerikai felhőkarcolók mintájára készült szovjet "szocialista-realista" stílusban. Láthatunk modern felhőkarcolókat is a "moszkvai City vagy Manhattan"-nek nevezett városrészben. Megállunk a festői szépségű Novogyevicsij kolostornál, mely jellegzetes hagymakupolás templomtornyairól, a mellette lévő kis tóról és temetőjéről híres, ahol számos híresség nyugszik, mint például Bulgakov, Gogol, Csehov, Prokofjev, Hruscsov és Jelcin. A temetőben egy rövid sétát teszünk. Útba ejtjük a Győzelem Parkját is, ahol a napóleoni- és a II. világháború emlékművei emelkednek. A Moszkva folyó mellett haladva elérjük az újjáépített, monumentális Megmentő Krisztus Székesegyházat. Ezután transzfer a szállodába, a szállás elfoglalása. Este még kisétálunk a kivilágított Vörös térre.


2. nap: Gyalogos városnézés Moszkvában

Reggel gyalogos kirándulás a Kreml-be. Itt található a Nagy Kreml Palota, a Lázár templom, az Uszpenszkij-, a Blagovescsenszkij-, az Arhangelszkij székesegyház, a Nagy Iván harangtorony, a Tizenkét Apostol temploma, a Pátriárkák palotája és a Kongresszusi Palota, a Cár ágyú- és harang. A kincstárt is felkeressük, mely régebben fegyvertárként működött, ahol cári koronázási jelképek, gyönyörű egyedi ezüst és arany ékszerek, ruhák, díszes étkészletek, Faberge tojások és régi fegyverek kiállítása látható. "Kötelező programunk" a Vörös téren ér véget, melynek jellegzetes épületei Moszkva jelképévé váltak. A tér főbb látnivalói: a Vaszilij Blazsennij-székesegyház, a GUM áruház, a Történeti Múzeum, a Lenin-mauzóleum. Délutántól szabadidő, vagy fakultatív programként átsétálunk a nemrégiben kialakított Zarjagyije parkba, mely Oroszország 4 földrajzi övezetét mutatja be. Egyik legfőbb attrakciója a 70 méteres, a folyó fölé benyúló támaszték nélküli függőhíd. A föld alatt egy élményparkot alakítottak ki, ahol az "időgép" visszavisz minket a város rég- és közelmúltjába, a "Repülés Oroszország felett" 4D-s film bemutatja az ország távoli tájait, a "Jégbarlang"-ban saját bőrünkön érzékelhetjük az északi vidékek zord éghajlatát és életformáját. Este másik fakultatív programként az orosz képzőművészet legismertebb múzeumát, a Tretyakov Képtárt ajánljuk megtekintésre. A gyűjtemény leghíresebb része a Rubljov ikonok, de megcsodálhatjuk más orosz festők remekműveit is egy tárlatvezetés keretében. A képtárba és utána haza a szállodába metróval utazunk.


3. nap: Szabad program vagy fakultatív kirándulás Szergej Poszádba és/vagy Taganszkij bunkerbe

Szabadidő, vagy reggeli után fakultatív autóbuszos kirándulás Szergijev Poszádba, az orosz ortodox egyház ősi centrumába, mely templomokban, kolostorokban és szent helyekben gazdag. Felkeressük a Szentháromság?Szergij kolostort, a város legismertebb műemlékét. A délutáni órákban másik fakultatív programként megtekinthetjük a Taganszkij földalatti atombunkert, mely a hidegháború idején épült - ma már múzeum. A vezetett túra során rengeteg érdekességet láthatunk és hallhatunk ebből a - mára már szerencsére letűnt - vészjósló korból. Az utazás a bunkerbe metróval történik.


4. nap: szabad program vagy fakultatív kirándulás metróval, du. szabad program, hazautazás

A reggelit követően kijelentkezés a szállodából, a bőröndök csomagszobában kerülnek elhelyezésre. Szabadidő, vagy fakultatív programként utazást teszünk a moszkvai metrón, felkeresve azok legismertebb állomásait, melyek művészi kialakításuknak köszönhetően inkább emlékeztetnek palotákra, mint metrómegállókra. A metróból a VDNH-nál, az Összoroszországi Kiállítási Központnál szállunk ki. Hatalmas területén a volt szovjet tagköztársaságokat bemutató pavilonok kerültek kialakításra. Itt állították fel a 100 méter magas Szputnyik emlékművet is, amely egy kilőtt rakétát ábrázol. Mellette várja látogatóit az Űrhajózási múzeum, mely a szovjet-orosz űrkutatás történetét mutatja be. Itt található Gagarin űrhajója, a Vosztok-1 is. A múzeumlátogatás egyénileg történik. A program végén a szállodába metróval utazunk vissza. Délután szabadidő, sétálhatunk a belvárosban, a folyóparton; vásárolhatunk az Arbat-on, a moszkvai "Váci utcán", vagy a GUM áruházban; megnézhetjük valamelyik múzeumot... Késő este transzfer a repülőtérre, hazautazás.

 

Fakultatív programok:

 • Zarjagyije Park kirándulás 4D mozival (min.10 fő) : 23.900 Ft/fő+belépők
 • Tretyakov képtár látogatás (min. 10 fő): 15.900 Ft/fő+belépők
 • Szergej Poszád autóbuszos kirándulás (min. 10 fő): 19.900 Ft/fő+belépők
 • Taganszkij bunker látogatás metróval (min. 10 fő): 27.900 Ft/fő+belépők
 • VDNH kiállítási központ metróval (min. 10 fő): 13.900 Ft/fő+belépők

 

*Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy előre nem látható események miatt az ajánlatban meghirdetett programok módosulhatnak az idegenvezető legjobb belátása szerint, illetve a programok sorrendje változhat.

ÁrakLejárt: 2019. október 04.

Az ár tartalmazza

 • szállást
 • reggelis ellátást
 • repjegy BUD-SVO-BUD útvonalon
 • 1xkézi és 1x20 kg-os poggyászt
 • felsorolt programokat (nem fakultatívként megjelölteket)
 • magyar nyelvű idegenvezetést

Az ár nem tartalmazza

 • foglalási díjat: 1.500 Ft/fő
 • reptéri illetékeket: 50.000 Ft/fő, irodánkban fizetendő
 • vízumdíjat: 24.000 Ft/fő, irodánkban fizetendő
 • vacsora felárát - irodánkban fizetendő
 • fakultatív programokat, és belépőket, metró jegyeket
 • egyágyas felárat: kérje ajánlatunkat, turnusonként eltérő
 • betegség-, baleset- és poggyászbiztosítást: irodánkban köthető
 • kötelező útlemondási biztosítást: a megrendelt szállás, étkezés és utazás díjának 3,0%-a

Bruttó árazás!

Az alábbiakban található árak TELJES ÁRAK (bruttó árak), melyek tartalmazzák a szállás, a megadott ellátás, a megadott közlekedés és hozzátartozó illetékeket (repjegy vagy buszjegy), a transzfer, a foglalási díj és a telepített magyar idegenvezető költségeit, minden kötelezően itthon fizetendő díjat. A díjon felül - igény szerint - irodánkban fizethetők az útlemondási biztosítás és az utasbiztosítás (BBP) díja, esetleges vízumdíjak, a helyszínen fizethetők a fakultatív programok, bizonyos helyszínen igénybe vehető szolgáltatások (pl.: széf bérlés, légkondicionálás, kaució, stb).

Részvételi díj (Ft/fő/turnus)nap/éj2 ágyas basic szoba
okt. 4-74/3MEGTELT

További információ

Ajánlatkérés, foglalás és további információ a(z) korut@utazas.info címen vagy irodánkban.

A foglalás menetéről bővebben itt olvashat