Hétvége Athénban

Akár a történelem iránt érdeklődünk, akár csak egy mediterrán országba vágyunk, Görögország és annak fővárosa mindenképpen eszünkbe jut. Tagadhatatlan, hogy az ókori világ kincseivel bőségesen megáldott város nagyon sok turistát vonz, hiszen a Királyi Palota és az előtte zajló őrségváltás, az Akropolisz és épületei, de a központi piac is mind-mind olyan hely, amit egyszer (vagy akár többször is) látni kell. Sétálgasson velünk a velünk a Plakán, egyen egy finom gyrost egy étteremben vagy csak szívja magába ennek a több ezer éves történelemmel bíró városnak a hangulatát!

Athén időjárás előrejelzés
Dátum 07.16. 07.17. 07.18. 07.19. 07.20.
Időjárás
Maximum 36°C36°C38°C38°C38°C
Minimum 27°C26°C28°C29°C28°C
Eső (mm) -----
Szél (km/h) 29 ↙32 ↓35 ↙35 ↓44 ↙
Vissza a képekhez
Szállástípus:
hotel
Étkezés:
reggeli / vacsora befizethető
Szobatípusok:
2-3 ágyas szobák
Turnusok:
fix turnusok, 4 éjszaka
Program tipusa:
körutak
Utazás:
repülővel
Egyéb:
min. 20 főtől

Elhelyezés

 • 4*.os szállodában, pl Hotel Novus
 • 2-3 ágyas szobákban
 • (Pótágyra csak 12 év alatti gyermek foglalható!)

Étkezés

 • reggelis ellátást az ár tartalmazza
 • vacsora befizethető - kérje ajánlatunkat

Utazás

 • Wizzair menetrend szerinti járatával
 • A díj kézipoggyászt tartalmaz, feladhatató poggyász felárért vásárolható a légitársaság aktuális árlistája alapján.

Program

1.nap: Budapest - Athén
Elutazás Budapestről a kora reggeli órákban, érkezés Athénbe, találkozó a helyi magyar nyelvű idegenvezetővel, majd kirándulás a Szunion-fok szikláin található Poszeidon templomhoz (belépő a helyszínen fizetendő), amelyet időszámításunk előtt az V. században emeltek. Ma már csak néhány oszlopa áll az eredeti helyén, de így is lenyűgöző. Ezt követően buszos városnézés Athénben. Elhaladunk az Omonia térnél, a Szintagma térnél, a Parlament előtt, láthatjuk az Akadémia, az Egyetem és a Központi Könyvtár épületét. Szállás elfoglalása, szabad idő.

 

2.nap: Félpanpos városnézés Athénben
Délelőtt szabad program, majd délután látogatást teszünk az Akropoliszban magyar nyelvű helyi idegenvezetővel, tömegközlekedéssel (belépő a helyszínen fizetendő,), ahol részletesen elevenedik meg az eddig csak könyvekből ismert múlt. Akropolisz, görögül a város legmagasabb pontját jelenti. A domb tetején négy épület áll: a legnagyobb és leglenyűgözőbb a Parthenon, amely Szűz Athéna, Athén védőszentjének temploma. A Parthenont három épület veszi körül: a Propylaia, az Erechtheum és Niké Temploma. Az Akropolisz közelében található az ókori Agóra, a piactér, amely a közélet központja volt. Visszatérés a szállásunkra, szabadidő.

 

3.nap: Athén városnézés
Reggeli, majd séta idegenvezetőnkkel a Plakán, ahol szinte teljesen más világba csöppenünk, amikor itt bolyongunk a labirintusszerűen tekergő szűk utcákon, lépcsőkön. Az alacsony házak többsége fehérre meszelt, az ablakok és ajtók kékje a görög zászló színeit idézi. Néhol bizánci templom bújik meg a házak között, falába építve megtalálhatjuk egy-egy ókori épület szépen faragott márványköveit. Ez a városrész mutatja meg számunkra, milyen lehetett Athén, mielőtt a független Görögország fővárosának kikiáltották. Délután szabad program, vásárlási lehetőség.

 

4.nap: Szabad program vagy fakultatív hajókirándulás Szaron szigeterkre
Egész nap szabad program vagy fakultatív hajókirándulás a Szaron-öböl szigeteire (Hydra, Poros, Aegina). Első állomásunk Hydra szigete, melynek fő jellemzője, hogy lakói nem használnak “kerekes járműveket”, az emberek szamarakon közlekednek a főbb utcákban és a szűk sikátorokban is. Innen Poros szigetére hajókázunk tovább, amely a legkisebb a három közül. Látnivalója a kis Régészeti Múzeum, melyben többek közt az ókori Troica, a mükénéi akropolisz és a methánai szentély leletei láthatóak. A nap utolsó állomása, a legnagyobb sziget, Aegina. A sziget első látásra magával ragadó. Modern, klasszikus, színes épületek és színes halászhajók sokasága fogadják a látogatót a kikötőben. Visszatérés Athénba az esti órákban.

 

5.nap: Kirándulás, majd hazautazás
Reggel kijelentkezés a szállodából, transzfer a repülőtérre. Az októberi dátumon délelőtt szabadidő, majd azt követően transzfer.

 

Tájékoztató a fakultatív programokról, a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről:

 • Hajókirándulás a Szaron szigekre angol nyelvű idegenvezetővel: 63.000 Ft/fö
 • Helyszínen fizetendő belépők: kb. 35 EUR/fő
 • Helyszínen kötelezően fizetendő idegenforgalmi díj: kb.12 EUR/fő

Minimum létszám: 20 fő.

*Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy előre nem látható események miatt az ajánlatban meghirdetett programok módosulhatnak az idegenvezető legjobb belátása szerint, illetve a programok sorrendje változhat.

Árak

Az ár tartalmazza:

 • szállást szállodában
 • büféreggelit
 • repülős utazást
 • idegenvezetést
 • felsorolt programokat
 • kézipoggyászt
 • foglalási díjat
 • reptéri illetékeket
 • transzfereket a szállás és a reptér között oda-vissza

 Az ár nem tartalmazza:

 • fakultatív programokat, belépőket
 • vacsorát
 • feladható poggyászt: érdeklődjön irodánkban
 • betegség-, baleset- és poggyászbiztosítást: irodánkban köthető KEDVEZŐ ÁRON!
 • kötelező útlemondási biztosítást: a megrendelt szállás, étkezés és utazás díjának 3,0%-a

Bruttó árazás!

Az alábbiakban található árak TELJES ÁRAK (bruttó árak), melyek tartalmazzák a szállás, a megadott ellátás, a megadott közlekedés és hozzátartozó illetékeket (repjegy vagy buszjegy), a transzfer, a foglalási díj és a telepített magyar idegenvezető költségeit, minden kötelezően itthon fizetendő díjat. A díjon felül - igény szerint - irodánkban fizethetők az útlemondási biztosítás és az utasbiztosítás (BBP) díja, esetleges vízumdíjak, a helyszínen fizethetők a fakultatív programok, bizonyos helyszínen igénybe vehető szolgáltatások (pl.: széf bérlés, légkondicionálás, kaució, stb).

Részvételi díj (Ft/fő/turnus)nap/éj2 ágyas standard2 ágyas standard pótágyazható szoba
szept. 26-294/3269 900 Ft
264 900 Ft
MEGTELT
dec. 12-154/3259 900 Ft259 900 Ft

Egyágyas felár: 31.600 Ft

További információ

Ajánlatkérés, foglalás és további információ a(z) varoslatogatas@utazas.info címen vagy irodánkban.

A foglalás menetéről bővebben itt olvashat