Hétvége Athénban

Akár a történelem iránt érdeklődünk, akár csak egy mediterrán országba vágyunk, Görögország és annak fővárosa mindenképpen eszünkbe jut. Tagadhatatlan, hogy az ókori világ kincseivel bőségesen megáldott város nagyon sok turistát vonz, hiszen a Királyi Palota és az előtte zajló őrségváltás, az Akropolisz és épületei, de a központi piac is mind-mind olyan hely, amit egyszer (vagy akár többször is) látni kell. Sétálgasson velünk a velünk a Plakán, egyen egy finom gyrost egy étteremben vagy csak szívja magába ennek a több ezer éves történelemmel bíró városnak a hangulatát!

Athén időjárás előrejelzés
Dátum 06.11. 06.12. 06.13. 06.14. 06.15.
Időjárás
Maximum 29°C 28°C 27°C 28°C 28°C
Minimum 21°C 22°C 20°C 20°C 21°C
Szél (km/h) 15 ↑ 16 ↗ 13 ↗ 14 ↓ 16 ↗
Vissza a képekhez
Szállástípus: hotel

Étkezés: reggeli / vacsora befizethető

Szobatípusok: 2-3 ágyas szobák

Turnusok: fix turnusok, 4 éjszaka

Program tipusa: körutak

Utazás: repülővel

Elhelyezés

 • 4*.os szállodában
 • 2-3 ágyas szobákban

Étkezés

 • reggelis ellátást az ár tartalmazza
 • vacsora befizethető - kérje ajánlatunkat

Utazás

 • Wizzair menetrend szerinti járatával
 • A díj kézipoggyászt tartalmaz, feladhatató poggyász felárért vásárolható.
 • Tervezett menetrend 2022-ben:

BUD-ATH   13:05 - 16:05
ATH-BUD   16:40 - 17:45

Program

1.nap: Budapest - Athén
Elutazás Budapestről a menetrend függvényében, az esti órákban. Az érkezést követően transzfer a szállodába.

 

2.nap: Félpanpos városnézés Athénben
A reggelit követően, félnapos városnézés Athénben. Elhaladunk az Omonia térnél, a Szintagma térnél, a Parlament előtt, láthatjuk az Akadémia, az Egyetem és a Központi Könyvtár épületét. Kora délután látogatást teszünk az Akropoliszban (belépő a helyszínen fizetendő), ahol részletes idegenvezetéssel elevenedik meg az eddig csak könyvekből ismert múlt. Akropolisz, görögül a város legmagasabb pontját jelenti. A domb tetején négy épület áll: a legnagyobb és leglenyűgözőbb a Parthenon, amely Szűz Athéna, Athén védőszentjének temploma. A Parthenont három épület veszi körül: a Propylaia, az Erechtheum és Niké Temploma. Az Akropolisz közelében található az ókori Agóra, a piactér, amely a közélet központja volt. Visszatérés a szállásunkra, szabadidő.

 

3.nap: Athén városnézés
Reggeli, majd séta idegenvezetőnkkel a Plakán, ahol szinte teljesen más világba csöppenünk, amikor itt bolyongunk a labirintusszerűen tekergő szűk utcákon, lépcsőkön. Az alacsony házak többsége fehérre meszelt, az ablakok és ajtók kékje a görög zászló színeit idézi. Néhol bizánci templom bújik meg a házak között, falába építve megtalálhatjuk egy-egy ókori épület szépen faragott márványköveit. Ez a városrész mutatja meg számunkra, milyen lehetett Athén, mielőtt a független Görögország fővárosának kikiáltották. Délután szabad program, vásárlási lehetőség.

 

4.nap: Szabad program vagy fakultatív hajókirándulás Szaron szigeterkre
Egész nap szabad program vagy fakultatív hajókirándulás a Szaron-öböl szigeteire (Hydra, Poros, Aegina). Első állomásunk Hydra szigete, melynek fő jellemzője, hogy lakói nem használnak “kerekes járműveket”, az emberek szamarakon közlekednek a főbb utcákban és a szűk sikátorokban is. Innen Poros szigetére hajókázunk tovább, amely a legkisebb a három közül. Látnivalója a kis Régészeti Múzeum, melyben többek közt az ókori Troica, a mükénéi akropolisz és a methánai szentély leletei láthatóak. A nap utolsó állomása, a legnagyobb sziget, Aegina. A sziget első látásra magával ragadó. Modern, klasszikus, színes épületek és színes halászhajók sokasága fogadják a látogatót a kikötőben. Visszatérés Athénba az esti órákban.

 

5.nap: Kirándulás, majd hazautazás
Reggel kijelentkezés a szállodából, majd kirándulás a Szunion-fok szikláin található a Poszeidon templomhoz (belépő a helyszínen fizetendő), amelyet időszámításunk előtt az V. században emeltek. Ma már csak néhány oszlopa áll az eredeti helyén, de így is lenyűgöző. A látogatást követőn rövid megálló, kávézási lehetőség, majd a menetrend függvényében transzfer a repülőtérre, hazautazás.

 

Tájékoztató a fakultatív programokról, a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről:

 • Hajókirándulás a Szaron szigekre angol nyelvű idegenvezetővel: 47.900 Ft/fö
 • Helyszínen fizetendő belépők: 30 EUR/fő
 • Helyszínen kötelezően fizetendő idegenforgalmi díj: 6 EUR/fő

Minimum létszám: 20 fő.

*Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy előre nem látható események miatt az ajánlatban meghirdetett programok módosulhatnak az idegenvezető legjobb belátása szerint, illetve a programok sorrendje változhat.

Árak

Az ár tartalmazza:

 • szállást szállodában
 • büféreggelit
 • repülős utazást
 • idegenvezetést
 • felsorolt programokat
 • kézipoggyászt
 • foglalási díjat
 • reptéri illetékeket
 • transzfereket a szállás és a reptér között oda-vissza

 Az ár nem tartalmazza:

 • fakultatív programokat, belépőket
 • vacsorát
 • feladható poggyászt: érdeklődjön irodánkban
 • betegség-, baleset- és poggyászbiztosítást: irodánkban köthető KEDVEZŐ ÁRON!
 • kötelező útlemondási biztosítást: a megrendelt szállás, étkezés és utazás díjának 2,5%-a

Bruttó árazás 2023-ban is!

Az alábbiakban található árak TELJES ÁRAK (bruttó árak), melyek tartalmazzák a szállás, a megadott ellátás, a megadott közlekedés és hozzátartozó illetékeket (repjegy vagy buszjegy), a transzfer, a foglalási díj és a telepített magyar idegenvezető költségeit, minden kötelezően itthon fizetendő díjat. A díjon felül - igény szerint - irodánkban fizethetők az útlemondási biztosítás és az utasbiztosítás (BBP) díja, esetleges vízumdíjak, a helyszínen fizethetők a fakultatív programok, bizonyos helyszínen igénybe vehető szolgáltatások (pl.: széf bérlés, légkondicionálás, kaució, stb).

Részvételi díj (Ft/fő/turnus)nap/éj2 ágyas standard2 ágyas standard pótágyazható szoba
aug. 20-245/4259 900 FtMEGTELT
okt. 12-165/4234 900 FtMEGTELT

Egyágyas felár: 31.600 Ft

További információ

Ajánlatkérés, foglalás és további információ a(z) varoslatogatas@utazas.info címen vagy irodánkban.

A foglalás menetéről bővebben itt olvashat

+36 20 459-5424 Kapcsolat