Ezerarcú Dél-Toszkán tájakon-nyaralással

A kéklő tenger és a sokszínű kirándulások ötvözetét ajánljuk programunkon!
Toszkána tengerpartja a legszebbek közé tartozik, környezete pedig sok ismeretlen kincset rejt. Bejárhatjtuk a toszkán táj legelbűvőbb, festői középkori településeit, hajóval pedig felfedezhetjük a közeli szigeteket is.
A fínom ételek, a gazdag látnivalók, a környék különleges természeti adottságai, mint a Saturnia hőforrás, egyedülálló és remek kikapcsolódást ígérnek. Mind a tenger szerelmeseinek, mind a kulturális élményt kedvelőknek felejthetetlen élményeket tartogatunk! Mindezek mellett a szálláshelyünk a tengerpart közelében található!

Szállástípus:
apartman
Étkezés:
reggeli / vacsora
Szobatípusok:
2-3 fős szobák
Turnusok:
7 nap-6 éj, fix turnusok
Program tipusa:
körutak
Utazás:
autóbusszal
Egyéb:
Min. 35 főtől

Elhelyezés

 • 3* -os, homokos tengerparttal rendelkező üdülőtelepen.
 • A szálláshelyen 2  személyes, két légterű bungalókban  (1 háló és kis nappali konyhasarokkal), vagy több személy - család esetén  3-4 személyes, három légterű bungalóban (2 háló + 1nappali) történik az elhelyezés.
 • Kényelmes, modern berendezés, fürdőszoba.  A kis nappalihoz kis konyhasarok, TV és hűtőszekrény tartozik. Mindegyik bungaló kültéri kis terasszal rendelkezik. 

Étkezés

 • reggeli az árban
 • felár ellenében 3 fogásos vacsora, 26.900 Ft/fő - irodánkban fizetendő.
 • A vacsora befizetése erősen ajánlott, mivel a napi programok visszaérkezésének ideje és a helyi adottságok miatt a vacsora egyénileg megoldása körülményes lehet!

Utazás

 • légkondicionált autóbusszal

Felszállási lehetőségek: 

 • Budapest (BOK Csarnok-Dózsa György út és BAH csomópont),
 • Budaörs, Székesfehérvár, Siófok, Balatonboglár, Nagykanizsa

Program

1. nap: Budapest - Maremma Elutazás Budapestről a kora reggeli órákban, folyamatos utazás Szlovénián keresztül rövid pihenőkkel. Érkezés Maremma-ban található szálláshelyünk a késő esti órákban.


2. nap: Sorano - Pitigliano - Saturnia hőforrás fürdőzéssel 

Szabadprogram, vagy egész napos fakultatív program a tufára épített városokhoz és a vidék egyedülálló hőforrásához, fürdőzéssel  (Ár: 45 EUR/fő).  A festői Sorano-t a toszkán Matera néven emlegetik. A sziklatetőre épült ékszerdobozhoz hasonló városkában a panoráma csodálatos. Egyedi hangulatú sétánk során megnézzük a palotáját, ahol szinte a középkorban érezzük magunkat. A város közepén magasodó teraszról a naplemente látványa egyedülálló, a lemenő nap fényében köszön vissza a legjobban a városka mese hangulata. A tufakiszögellés tetején álló, a Lente folyó völgyére néző Pitigliano Olaszország legszebb falvainak egyike címmel büszkélkedhet. Épületei és zegzugos kis utcácskái szinte beleolvadnak a sziklákba, mintha azokból faragták volna ki őket. Végigsétálunk a meseszerű település tufába vájt útján a történelmi óvárosban, melyet az egykor itt élt zsidó közösség miatt kis Jeruzsálemnek is neveznek. Utunk az egyik legkülönlegesebb látványt nyújtó, több ezer éves múltra tekintő, jó kanyargós úton megközelíthető Saturnia hőforráshoz vezet. A fürdőt már a rómaiak idejében is említik az írásos emlékek, később pedig a középkorban is rendszeresen használták. Megmártózunk a sziklákon lezúduló, természetes kőkádakban gőzölgő forrás közel 36 fokos vízében és élvezhetjük a víz gyógyító-és masszírozó hatását, és a környező táj szépségében gyönyörködve lazítunk.


3. nap: Hajókirándulás Giannutri és Giglio szigetekre fürdőzéssel.

Szabadprogram, vagy egész napos hajókirándulás a toszkán szigetek kisebb gyöngyszemeihez. (Ár hajójeggyel és ebéddel: 90 EUR/fő). Reggeli után Argentario/Porto Santo Stefano kikötőjébe érkezünk. Az elragadó kikötő a Monte Argentario félszigeten található, egy kis út köti össze a szárazfölddel. A menetrendtől függően szabadidő a városkában. A legenda szerint, amikor Vénusz kikelt a tengerből, a nyakláncáról lepergett hét gyöngy, ezekből lett a hét toszkán sziget, köztük Giannutri és Giglio-szigete is, melyeket a hajókirándulás alatt célba veszünk. Giannutri félhold alakú kis szigete a legdélebbi a hét toszkán sziget közül és szigorú természetvédelmi felügyelet alatt áll. Látogatása csak szervezett formában történhet, állandó lakosainak száma mindössze 20 fő. Sétálunk a parti sétányon, majd fürdési lehetőség a partszakasz egyik elragadó öblében. Visszatérünk a hajó fedélzetére és elfogyasztjuk ebédünket, mely a fenséges tenger gyümölcseit is tartalmazza. Továbbhajózunk Giglio-ra, ahol Olaszország egyik legtisztább tengervizű partszakasza vár minket, a vidék 90%-a mai napig érintetlen. Meglátogatjuk a színes városkát, sétálunk a kikötőt szegélyező nyüzsgő sétányon, majd lehetőség lesz szabadidőre, jó idő esetén strandolásra is.   (A tenger hajózhatóságának, és az időjárás függvényében, a program változhat.)


4. nap: Középkori kisvárosok: Capalbio - Tarot Garden (Szépséges  Szobor Szörnyetegek mesés világa)

Szabadidő, fürdőzés, vagy egy fantasztikus  félnapos programra invitáljuk Önöket a környék egyedülálló látnivalóihoz  (Ár: 35 EUR/fő). Mesés partok és tájak mellett haladunk, elragadó városkákkal ismerkedünk, majd Capalbio - ban teszünk látogatást. A városka eldugott kis utcáin, bámulatos terein bandukolva a középkorban találjuk magunkat. Hihetetlen hangulatot árasztanak a kőépületek és a sikátoros kis utcácskák, amiket látni kell! A városka megtekintése után az itt található misztikus kertet vesszük célba.A Gaudi által ihletett, a 25 év alatt ismert, Tarot Garden néven ismert, káprázatosan színes szoborkertben a Tarot kártyák lapjairól készült hatalmas méretű szobrokat láthatjuk. Az itt található Szépséges szörnyek hatalmas élményt ígérnek azoknak is, akiket az ezoterikus világ nem érint meg. A kerámia-és tükördarabokkal borított figurák egy részének a belsejébe is be lehet menni, a lépcsőkön és folyosókon át újabb és újabb részletgazdag apróságok tűnnek fel.


5. Viterbo - Bagnaia: Villa Lante - Halott város: Bagnoregio

Ezen a napon is eldöntheti, hogy a tengerparton pihenjen, vagy velünk tart egy igen tartalmas és különleges látnivalókat ígérő, egész napos fakultatív programra (Ár: 45 EUR/fő). Reggeli után Lazio tartomány felé vesszük utunkat, a Bolsena-tó környékén utazunk, melyet ősi kis falvak vesznek körbe. A középkori városfallal körbevett Viterbo-ba érkezve, megcsodáljuk a monumentális pápai palotát és a székesegyházat. A városnézés után a közeli Bagnaia fenséges vidékére utazunk, ahol a festői, reneszánsz Villa Lante kertjét látogatjuk meg. A villa épülete lenyűgöző, egyedülálló parkkal van körülvéve, mely gyönyörű példája a késő-reneszánsz olasz kertépítésnek.Napunkat egy időutazással zárjuk az itáliai szellemvárosban, vagy más néven a Haldokló városban, Bagnoregio-ban. Nincs látogató, aki ne ámulna el a felhők feletti- egyedülálló híddal összekötött - település látványától. A káprázatos környezetben megbújó, autóforgalomtól elzárt városka, mely nem véletlenül került fel a világ száz legveszélyeztetettebb, fokozottan védendő műemlékek listájára. Gasztronómiai élményekkel is gazdagodhatunk, az éttermek remek helyi különlegességeket és tengeri ételeket is kínálnak. Ne hagyja ki!.


6. nap: Szabadprogram a tengerparton - Grosseto - borkóstoló
Szabadprogram a tengerparton. A mai napot a pihenésnek szentelhetjük. Kedvükre napozhatnak, strandolhatnak, vagy fakultatív félnapos autóbuszos programon Grosseto-ba látogatunk, sétálunk a hangulatos belvárosában, ahol műemlékek, látnivalók közül kiemelkedik a Városháza palotája és a Dóm. Szabadidő keretében barangolhatnak a kedves városban. Zamatos borokat kóstolhatunk egy helyi borászatban, ahol még az eredeti, helyi kiváló minőségű olívaolaj története és ízvilága is magával ragad minket, vásárlási lehetőséggel (Ár:30 EUR/fő).


7. nap: Maremma - Budapest

Hazaindulunk, mögöttünk hagyjuk Toszkána csodálatos vidékét. Folyamatos utazás Szlovénián keresztül rövid pihenőkkel, érkezés Budapestre az éjszakai órákban.Tájékoztató árak a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről:

 • Audio guide:  3.850 Ft/fő/tartózkodás - irodánkban fizetendő
 • Üdülőhelyi és regisztrációs díj: 18 EUR/fő/tartózkodás (helyszínen fizetendő)
 • Hajókirándulás Giannutri-Giglio ebéddel: kb. 70 EUR/fő
 • Viterbo-Bagnaia-Bagnoregio/halott város: kb. 50 EUR/fő
 • Középkori kisvárosok-Capalbio-Grosetto: kb. 35 EUR/fő
 • Pitigliano-Sorano-Saturnia hőforrás fürdőzéssel: 50 EUR/fő
 • Orbetello:  kb. 15 EUR/fő
 • Bagnaia/Villa Lante: kb. 7 EUR/fő
 • Bagnoregio/Haldokló város: kb. 6 EUR/fő
 • Minibusz Bagnoreggio:  a program ára tartalmazza
 • Capalbio/Tarot Garden: kb.12 EUR/fő

A fakultatív programok min. 25 fő részvételével indulnak.


Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák. (foglalási díj, helyi idegenvezető, szervezési költség). Az út részvételi díja minden esetben csak a csoportkísérő idegenvezető díját tartalmazza.
Azokban az esetekben, ahol a múzeum, nevezetesség vagy város kötelezően előírja a helyi idegenvezető alkalmazását, az külön, a belépőjeggyel együtt fizetendő a programokon való részvétel arányában.


Az utazás min. 35 fő részvételével indul.


*Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy előre nem látható események miatt az ajánlatban meghirdetett programok módosulhatnak az idegenvezető legjobb belátása szerint, illetve a programok sorrendje változhat.

ÁrakLejárt: 2023. augusztus 22.

Az ár tartalmazza:

 • szállást
 • reggelis ellátást
 • autóbuszos utazást
 • felsorolt programokat
 • csoportkísérő idegenvezetőt
Az ár nem tartalmazza:

 • erősen ajánlott vacsora felárát
 • audio guide használatát, foglaláskor fizetendő
 • fakultatív programokat
 • belépőjegyek árát
 • idegenforgalmi és regisztrációs adót, helyszínen fizetendő
 • egyágyas felárat - kérje ajánlatunkat
 • betegség-, baleset- és poggyászbiztosítást: irodánkban köthető KEDVEZŐ ÁRON!
 • útlemondási biztosítást: a megrendelt szállás, étkezés és utazás díjának 2,8%-a, csak a megrendeléskor köthető, utólagos megkötésére nincs mód.

Az ártáblában szereplő árak nem minden esetben tartalmazzák az árfolyam illetve az esetleges üzemanyag árak emelkedésével járó többlet költségeket, ezért kérje ajánlatunkat!

Részvételi díj (Ft/fő/turnus)nap/éjKétágyas szoba(pótágyazható)TársíthatóEgyágyas szoba
szept. 16-227/6159 900 Ft159 900 Ft197 800 Ft

További információ

Ajánlatkérés, foglalás és további információ a(z) korut@utazas.info címen vagy irodánkban.

A foglalás menetéről bővebben itt olvashat