Erdély téli arca

Kulturális kalandozás Erdélyben, melynek során felkeressük Nagyváradot, Kolozsvárt, Tordát, Tusnádfürdőt és a Szent Anna tavat. Fakultatív program keretében részt vehetünk egy lovas szánozáson és egy wellness-kikapcsolódáson is.

Szállástípus:
panzió
Étkezés:
reggeli / vacsora befizethető
Szobatípusok:
2-3 ágyas szobák
Turnusok:
fix turnusok, 4 éjszaka
Program tipusa:
körutak
Utazás:
autóbusszal

Fontos tudnivalók

Figyelem! Ennek az útnak az útvonala más odafelé (M5 autópálya) és más hazafelé (M3 autópálya)!

Elhelyezés

 • 4 éjszaka Tusnádfürdőn panzióban,
 • 2-3 ágyas saját fürdőszobás szobákban

Étkezés

 • reggeli
 • felár ellenében vacsora igényelhető: 27.900 Ft/fő
 • Felhívjuk figyelmüket, hogy ennél az útnál a vacsorák megrendelésére csak előzetesen van lehetőség. A vacsorák megrendelését javasoljuk, mivel a program sűrű, általában fáradtan érkezünk vissza a szálláshelyre. Kérdéses, hogy a programokból visszaérkezve a szálláshelyek környékén találnak-e még nyitva tartó éttermet. Továbbá az éttermekben valószínűleg ennél magasabb áron tudnak csak étkezni. Vacsorát nem igénylő kedves utasainknak a napközbeni szabadidőben javasoljuk az étkezés megoldását.

Utazás

 • autóbusszal

Figyelem! Ennek az útnak az útvonala más odafelé (M5 autópálya) és más hazafelé (M3 autópálya)!

Program

1. nap:
Indulás Budapestről reggel 06.00 órakor, folyamatos utazás a határátkelőig rövid pihenőkkel. A határátkelés után már Erdély területén folytatjuk utunkat Királyhágóig. Pihenőt tartunk Erdély történelmi kapujában, majd az Erdélyi-medencén keresztül megérkezünk a Keleti Kárpátok gyönyörűséges vonulatai közé. Itt érjük el Székelyudvarhelyt. Elfoglaljuk szállásunkat, majd vacsora.


2. nap:
Reggeli elfogyasztása után rövid sétát teszünk Székelyudvarhely főterén, ismerkedünk a székelység hajdani fővárosával. Ezen a napon a természeté a főszerep, ugyanis a székelyek szent hegyére látogatunk el, a Hargita hegységbe. Egyedi élményben lesz részünk, ugyanis traktor segítségével a szabad levegőn utánfutóra szállva jutunk fel a Madarasi Hargita menedékházhoz, ahonnan egy 45 perces közepesen nehéz gyalogtúra keretén belül jutunk fel az 1801 méter tengerszint feletti magasságon meghúzódó Madarasi Hargita csúcsra. Visszatérve a hegycsúcsról finom ebéd fogad minket. Késő délután jutunk vissza a szállásunkra, majd vacsora.


3.nap: 
Reggeli után Máréfalvára jutunk, ahol megismerkedünk a székelység egyik jellegzetes fából készített, gazdag faragású műremekével, a festett székelykapukkal. Ezután utunk Csíkszeredába vezet, ahol felkeressük a város egyik nagy látványosságát a Mikó várat, ami ma a Csíki Székely múzeumnak ad helyet. A múzeum meglátogatása után Csíkszeredából felkapaszkodunk a 980 m magas Tolvajos tetőre, ahonnan megközelítjük a Hargita hegység központi részének téli szórakoztató települését, az 1350 m tengerszint feletti magasságban fekvő Hargitafürdőt. Itt téli szórakoztató programokat próbálhatunk ki, többek közt hópánkózhatunk, motorosszánozhatunk, de sétálhatunk a borvízek-mofetták világában. Visszatérés a panzióba, vacsora.


4. nap: 
Reggeli után látogatás a Csíki Sör Manufaktúrában. A látogatás bepillantást enged a sörgyártás titkaiba, melyet sörkóstolás követ. Folytatva utunkat felkeressük Nyergestető nemzeti emlékhelyét, az 1848-1849-es forradalom utolsó nagy székelyföldi ütközetének helyszínét. Ezután egy kalandra hívjuk kedves vendégeinket. Terepjárókra szállunk és eljutunk a Csíki-havasokba, ahol egy terepjárózás keretén belül a fenyvesek között csodás élményben és kilátásban lesz részünk, forralt borral koccintunk. Visszatérünk a szállásunkra.


5. nap: 
Korai reggeli után hazaindulás. Útközben megállás a sóvidéki Szovátafürdőn. Láthatjuk Székelyföld egyik leghíresebb gyógyüdülő fürdőjét, sétálunk monarchiabeli villák között és a világhírű Medve-tó partján, ami egy heliotermikus tó és egyedi a Földön. Ezután folyamatos utazás a Marosvásárhely – Kolozsvár - Nagyvárad - Budapest útvonalon. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.

 

Tájékoztató árak a fakultatív programokról, a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről:

 • Traktorózás a Hargitára + ebéd kb. 150 RON/fő
 • Csíkszereda, Mikó vár: kb. 20 RON/fő
 • Terepjárós program ebéddel kb. 200 RON/fő
 • Csíki Sör Manufaktúra: kb. 25 RON/fő

Az út részvételi díja minden esetben csak a csoportkísérő idegenvezető díját tartalmazza.
Azokban az esetekben, ahol a múzeum, nevezetesség vagy város kötelezően előírja a helyi idegenvezető alkalmazását, az külön, a belépőjeggyel együtt fizetendő a programokon való részvétel arányában.

Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák. (foglalási díj, helyi idegenvezető, szervezési költség)

A fakultatív programok min. 20 fő részvételével indulnak.

Az utazás min. 35 fő részvételével indul.

Előfoglalási akció

 A GYORSASÁG ELŐNY!!

ELŐFOGLALÁSI AKCIÓK EGÉSZ ÉVBEN!!

Azon kedves Utasok, akik időben lefoglalják utazásaikat (40% előleg befizetésével), kedvezményes áron utazhatnak. Kedvezményeinket a foglalás és az indulás közötti napok számával határozzuk meg, ha korán foglal akkor magasabb a kedvezmény mértéke:

Indulás előtt: 

 • 60-89 napon belüli foglalás esetén 6% kedvezmény az alapárból
 • 90-119 napon belüli foglalás esetén 7% kedvezmény az alapárból
 • 120-149 napon belüli foglalás esetén 8% kedvezmény az alapárból
 • 150-179 napon belüli foglalás esetén 9% kedvezmény az alapárból
 • 180 napon kívül történő foglalás esetén 10% kedvezmény az alapárból

 Az előfoglalási kedvezmény más kedvezménnyel nem vonható össze!
Az ártáblázatban az aktuális, a megtekintés napján érvényes előfoglalási akciós ár kerül megjelenítésre rózsaszínnel!

ÁrakLejárt: 2024. február 06.

Az ár tartalmazza:

 • szállást
 • reggelis ellátást
 • buszos utazást
 • idegenvezetést

 Az ár nem tartalmazza:

 • vacsorát
 • fakultatív programokat, belépőket,
 • egyágyas felárat: érdeklődjön irodánkban
 • betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást: irodánkban köthető kedvező áron!
 • útlemondási biztosítást: a megrendelt szállás, étkezés és utazás díjának 1,8%-a, csak a megrendeléskor köthető, utólagos megkötésére nincs mód.

 

Részvételi díj (Ft/fő/turnus)nap/éj2 ágyas3 ágyas4 ágyas
febr. 7-115/4119 900 Ft119 900 Ft119 900 Ft

További információ

Ajánlatkérés, foglalás és további információ a(z) korut@utazas.info címen vagy irodánkban.

A foglalás menetéről bővebben itt olvashat