Erdély kincsei

5 napos kirándulásunk során megtekintjük Erdély legszebb pontjait. Tusnádfürdő, Királyhágó, Nagyvárad, Anna tó, Csíksomlyó, csak hogy párat említsünk a látványosságokból. Lehetőség nyílik megismerkedni a népi fazekassággal és egy kirakodó vásárban nézelődni. Hazafelé a tordai sóbányába is ellátogatunk.

már 56 900 Ft-tólártáblázat
Szállástípus: panzió

Étkezés: félpanzió

Szobatípusok: 2-3- ágyas szobák

Turnusok: 5 nap / 4 éj

Program tipusa: körutak

Utazás: autóbusszal

Távolság Budapesttől: 450km

Elhelyezés

 • 1 éjszaka Kolozsváron 3*-os szállodában és
 • 3 éjszaka Tusnádfürdőn panzióban, 2-3 ágyas zuhanyzós wc-s szobákban

Étkezés

 • a részvételi díj tartalmazza a félpanziós ellátást

Utazás

 • autóbusszal

Program

1. nap:     
Indulás 06.00-kor Budapestről, a Hősök teréről, a Műcsarnok mögötti parkolóból. Folyamatos utazás Nagyváradig.  Rövid megálló Nagyváradon, majd a Király–hágón át folytatjuk utunkat Kolozsvárra, ahol városnéző sétánk során megtekintjük a Szent Mihály templomot, a Farkas utcát, majd pedig Mátyás király szülőházát és a Házsongárdi temetőt. Szállásfoglalás Kolozsváron. Vacsora a szállodában.

 

2. nap:
Reggeli után továbbutazunk Tordára, ahol fakultatív lehetőség nyílik egy közös barangolásra a turisták által olyannyira közkedvelt tordai sóbányában. A bányalátogatást követően a székelység fővárosába, Marosvásárhelyrelátogatunk. Városnéző sétánk során érintjük a Kultúrpalotát. Ezt követően folytatjuk utunkat Korond felé, ahol elsősorban a székely népi fazekassággal ismerkedhetünk, majd a kirakodóvásárban lehetőség nyílik Korond iparművészeti remekeinek megvásárlására is. Késő délután Székelyudvarhelynevezetességeivel ismerkedünk. Este szállásfoglalás Tusnádfürdőn, vacsora a szállodában.

 

3. nap:     
Reggeli után utunk Csíkszereda érintésével a katolikus székelyek híres búcsújáróhelyére, Csíksomlyóra vezet, ahol egy kellemes sétát teszünk és megtekintjük a Csíksomlyói-kegytemplomot. A délutánt a Békás-szorosnál és a Gyilkos-tónál töltjük, mely a pazar látnivalók sokaságával a székelyföld természeti szépségeinek legszebbike. Késő délután Gyergyószentmiklósralátogatunk. Este visszautazás a szállásra, vacsora.

 

4. nap:    
Reggeli után utazás a 946 méter magasan fekvő Szent Anna- tóhoz, melynek vizét a világ egyik legtisztább vizének tartják. Kellemes sétát teszünk a tó partján. Kora délután ebédelési lehetőség Bálványoson, majd a "vargák városába", Kézdivásárhelyre látogatunk. Innen jutunk Alsócsernátonba, ahol a Haszmann Pál Néprajzi Múzeumot tekintjük meg. Az 1974-ben alakult helytörténeti és tájmúzeum törzsanyagát Haszmann Pál helytörténész és tanár magángyűjteménye képezi. A múzeumkertben van Jókai hársfája, alatta jelképesen Kazinczynek pad és kőasztal. Ezt követően felkeressük a Nyerges-tető nemzeti emlékhelyét. Rövid szabadprogram Tusnádfürdőn, majd visszatérés a panzióba, vacsora.

 

5. nap:      
Korai reggeli után hazaindulás Tusnádfürdő-Székelyudvarhely-Segesvár-Kolozsvár-Nagyvárad-Budapest útvonalon. Útközben rövid sétát teszünkSegesvár középkori várnegyedében. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.

 

Várható költségek:
Tordai sóbánya: kb. 20 RON/ fő
Marosvásárhely, Kultúrpalota:  kb. 10 RON/fő
Mohos tőzegláp: kb. 5 RON/fő
Alsócsernáton, múzeum: kb. 10 RON/fő
Nagyvárad, Szent László herma kb. 3 RON

Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák. (foglalási díj, helyi idegenvezető, szervezési költség)

Az utazás min. 35 fő részvételével indul.

Árak

Az ár tartalmazza:
 • 4 éj szállást
 • félpanziós ellátást
 • utazást autóbusszal
 • idegenvezetést

Az ár nem tartalmazza:
 • belépőjegyek árát
 • egyágyas felárat: 18.400 Ft
 • betegség-, baleset- és poggyászbiztosítást: irodánkban köthető kedvező áron!
 • kötelező útlemondási biztosítást: a megrendelt szállás, étkezés és utazás díjának 1,5 %-a
Részvételi díj (fő/turnus)nap/éj2-3-4 ágyas szobában
ápr. 2-65/456 900 Ft
ápr. 29-máj. 3, jún. 10-145/459 000 Ft
júl. 8-12, aug. 5-95/462 900 Ft
szept. 2-65/459 000 Ft
okt. 14-185/456 900 Ft

További információ

Ajánlatkérés, foglalás és további információ a(z) korut@campusclub.hu címen vagy irodánkban.

A foglalás menetéről bővebben itt olvashat

Like-olj minket és nyerj egy balatoni hétvégét!
Hírlevél regisztráció