Drezda, Berlin és a Szász Svájc

5 napos utazás, mely során felfedezzük Szászország központját, Drezdát, a fővárost, Berlint, ahol megtekintjük a város legismertebb nevezetességeit, illetve kirándulást teszünk a Szász Svájcba is. Fakultatív program keretein belül meglátogathatjuk a potsdami kastélyt, illetve tehetünk egy kirándulást Pillnitz és Königstein környékén is.

Szállástípus: hotel

Étkezés: reggeli / vacsora befizethető

Szobatípusok: 2-3 ágyas szobák

Turnusok: fix turnusok, 4 éjszaka

Program tipusa: körutak

Utazás: autóbusszal

Távolság Budapesttől: 1100km

Elhelyezés

 • 3*-os szállodában, 2-3 ágyas saját fürdőszobás szobákban
 • 2 éjszaka Drezda környékén
 • 2 éjszaka Berlin külvárosában

Étkezés

 • a részvételi díj tartalmazza a reggelit
 • felár ellenében vacsora előfizethető a helyszínen kb. 17-18 Euro/fő/alkalom áron

Utazás

 • autóbusszal

Program

1. nap: 

Indulás 06.00 órakor Budapest, Hősök teréről. Kora délután érkezés Drezdába, Szászország fővárosába, mely az európai barokk korszakában élte fénykorát. A II. világháború idején porig rombolt város ma ismét régi fényében tündököl, a történelmi épületeket ismét újjáépítették. Érkezés után rövid sétát teszünk az Óvárosban.  A Színháztéren elsétálunk a világhírű Semperopera és Hofkirche épületei mellett a Brühl teraszon át a Miasszonyunk (Frauenkirche) templomig. A II. világháború idején teljesen lerombolt hatalmas templomot néhány éve építették újjá és ma ismét az Elba menti Drezda egyik legfontosabb jelképe. Sétánk során érintjük a szász fejedelmek és királyok egykori kastélyát, a Residenzschloss-t, majd megtekintjük a fejedelmi menetet ábrázoló reliéfet, mely 25 000 db különleges technikával kiégetett meisseni porcelánból készült. Este a szállások elfoglalása Drezda mellett, fakultatív vacsora.

2. nap: 

Reggeli után folytatjuk programunkat Drezdában. Fakultatív program keretében megtekinthető a világhírű gyűjteményekkel rendelkező Zwinger palotában a híres drezdai Képtár, valamint a Kincstár. A szabadidő alatt egyénileg megtekinthető a porcelángyűjtemény, melyben japán, kínai de főként meisseni porcelánok láthatóak, valamint a matematika és fizika szalon, melyben különböző korszakokból származó tudományos eszközök, órák láthatóak. Szintén a szabadidő alatt látogatható a fegyvertár, ahol XVI-XVII. századi fegyverek, páncélok láthatóak.
Kora délután fakultatív kirándulás az Elba mentén Pillnitz kastélyhoz, mely Erös Àgoston egyik legszebb barokk kastélya. Festöi szőlőlejtők között, a szász bor útján, közvetlenül az Elba partján fekszik. Itt rövid séta a csodálatos barokk kastély parkjában, majd továbbutazás a „Szász Svájc" Nemzeti Parkba, ahol a Königstein erődítmény Európában az egyik legnagyobbnak tekinthető. Az erődítményről csodálatos panoráma nyílik az Elba folyó völgyére.
Aki nem vesz részt a programon, ez idő alatt szabadprogram áll rendelkezésére Drezda belvárosában. Este visszautazás a szálláshelyre, fakultatív vacsora.

3. nap: 

Reggeli után indulás Berlinbe, Németország fővárosába. Érkezés után buszos városnézés Berlinben, mely során kívülről megtekintjük a legfontosabb nevezetességeket: Potsdam tér, Checkpoint Charlie,a híres-hírhedt határátkelő az amerikai zónába, Kurfürstendam utca az Emlékezet templomával és a KaDeWe áruházzal, a szuper modern berlini főpályaudvar épülete, Bundestag és Reichstag épülete, Branderburgi kapu, Unter den Linden sugárút, Alexander tér és Múzeum sziget, TV torony, berlini fal. A városnézés során látni fogjuk a Mária templomot és a berlini Dómot. Az informatív és átfogó városnézés után látogatás a Múzeum szigetre. Itt fakultatív múzeumlátogatási lehetőség a Pergamon Múzeumban, vagy Neues Múzeumban. Este a szállás elfoglalása Berlin külvárosában.

4. nap: 

Reggeli után fakultatív hajókázás a Spree folyón. Délután fakultatív kirándulás Potsdamba, ahol megtekintjük helyi vezetővel a Sanssouci kastélyt, a porosz Versailles-t, a csodálatos rokokó-ábrándot. A kastély és a park a Világörökség része. Potsdami programunk végén pedig ellátogatunk a Cecilienhof Palotába, ahol a második világháborút politikailag lezáró Potsdami konferencia zajlott 1945 nyarán. A potsdami kirándulás után visszatérés Berlinbe. Este visszautazás a szálláshelyre.

5. nap: 

Kora reggel hazaindulás Berlinből, útközben látogatás a meissen-i porcelánmanufaktúrában, mely több mint 300 éve működik. A gyárban megtekinthető a világhírű porcelán elkészítése, elképesztő precizitást, pontosságot láthatunk, és különböző trükköket is, melyekkel még egyedibbé varázsolják a termékeket. Mindezek mellett pedig természetesen a gyár 300 éves története is közszemlére kerül. Innen folyamatos utazással érkezünk Budapestre a késő esti órákban

 


Fakultatív kirándulások, belépők, helyszínen fizetednő költségek:

 • Potsdam, kastélylátogatás: 15 EUR/fő + kb. 25 EUR /fő belépő
 • Pillnitz-Königstein kirándulás: 10 EUR/fő + 17 EUR/fő
 • Drezda, Zwinger belépő: kb. 15 EUR/fő
 • Drezda, Kincstár belépő: kb. 15 EUR/fő
 • Berlin, Pergamonmúzeum belépő: kb. 15 EUR/fő
 • Berlin, Neues múzeum belépő: kb. 20 EUR/fő
 • Meissen, porcelánmanufaktúra: kb. 15 EUR/fő
 • Hajókázás a Spree folyón: kb. 15 EUR/fő

Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák. (foglalási díj, helyi idegenvezető, szervezési költség)

A fakultatív programok min. 20 fő részvételével indulnak.

Az utazás min. 35 fő részvételével indul.

ÁrakLejárt: 2020. június 21.

Az ár tartalmazza:
 • 4 éj szállást
 • reggelit
 • utazást autóbusszal
 • idegenvezetést
 
Az ár nem tartalmazza:
 • VOX készüléket: 2.000 Ft/fő, kötelezően fizetendő
 • belépőjegyek és fakultatív programok árát
 • fakultatív vacsora felárat: kb. 17-18 Euro/fő/alkalom (helyszínen fizetendő)
 • betegség-, baleset- és poggyászbiztosítást: irodánkban köthető KEDVEZŐ ÁRON!
 • kötelező útlemondási biztosítást: a részvételi díj 1.5 %-a.
Részvételi díj (Ft/fő/turnus)nap/éj2 ágyas3 ágyas4 ágyas
júl. 29-aug. 25/484 900 Ft84 900 Ft84 900 Ft

További információ

Ajánlatkérés, foglalás és további információ a(z) korut@utazas.info címen vagy irodánkban.

A foglalás menetéről bővebben itt olvashat

+36 20 459-5424 Kapcsolat