Don Matteo nyomában

Ismerje meg Don Matteo történetét egy feledhetetlen autóbuszos körutazással egybekötve! 

 

Szállástípus: hotel

Étkezés: reggeli / vacsora befizethető

Szobatípusok: 2 fős szobában

Turnusok: Fix turnusok

Program tipusa: körutak

Utazás: autóbusszal

Fontos tudnivalók

"Don Matteo Gubbio város, majd a kilencedik évadtól Spoleto katolikus papja, aki korábban misszionáriusként szolgált például Dél-Amerikában, a Fülöp-szigeteken, Alaszkában és Mexikóban, s számos, a film egyes részeiben fontossá váló képességet sajátított el, mint például, a kígyók megfogását, a lovaglást és a sakkozást. Fő képességei a jó emberismeret és a logikus gondolkodás, amelyek révén az egyes epizódokban felmerülő bűnügyeket megoldja."

Étkezés

 • Reggelit az ár tartalmazza
 • Vacsora befizethető

Utazás

 
emelt szintű autóbusszal
 
Indulás: Budapest, a Déli pályaudvar, Koronaőr köz
 
Felszállási lehetőségek:
 • Budapest-Déli pu. Koronaőr köz 05:30
 • Székesfehérvár-Shell kút-M7 59 km  06:15
 • Siófok-Szekszárdi lehajtó -pálya melletti TESCO  07:00
 • Balatonlelle-Marche  07:35
 • Nagykanizsa-TESCO parkoló 08:00

Program

1.nap: Budapest-Rimini-San Marino
Elutazás. Szálláshely elfoglalása Rimini környékén az esti órákban. Fakultatív kirándulás San Marinoba, mely a harmadik legkisebb állam Európában Monaco és a Vatikán után. Itália egyik legszebb történelmi emléke, a Titano hegyre épített erődítményrendszer esti kivilágításban feledhetetlen látvánnyal örvendezteti meg a látogatókat. Felsétálunk a Szabadság térre, majd rövid szabadidő. (Ár: 15EUR/fő). Visszaérkezés a szállodába a késő esti órákban. (A mai napon nincs vacsora a szállodában!).


2.nap: Gubbio- Perugia

Délelőtt Don Matteo városa vár ránk. A régió egyik legősibb városába, a hegyoldalba épült Gubbióba kirándulunk. Városnézésünket Don Matteo templomával, a San Giovanni épületével kezdjük, majd a filmből ismert helyszíneket keressük fel: 'Piazza Grande', 'Palazzo dei Consoli' és a 'Via Piccardi', majd a 'Via Baldassini' következik. A középkori hangulatot idéző utcákon járva megtekintjük a város legfontosabb nevezetességeit, majd a monumentális Bazilika felkeresésekor a város védőszentjének Szent Ubaldonak legendájával is megismerkedünk. Délután városnézés Perugiában, majd látogatás  és kóstoló a Csokoládé Múzeumban. Szállás Assisi közelében.


3.nap: Assisi-Spello-Foligno

Umbriai kirándulásunkat a 'Santa Maria degli Angeli' Bazilikában található 'Porziuncola' kápolna megtekintésével folytatjuk. Assisi városában a Bazilika épületében megtekintjük a Szent sírját, majd a Szent Klára templom következik. Rövid szabadidő, majd folytatjuk utazásunkat Spello elbűvölő kisvárosába. Az Assisi és Foligno között fekvő meseszép kisváros az umbriai reneszánsz egyik jelentős megállója. Megtekintjük a 'Santa Maria Maggiore' templom épületét a híres 'Baglioni' kápolnával, ahol Pinturicchio freskóit csodálhatjuk meg. Utolsó megállónk Foligno, majd visszautazás a szállásra. 


4.nap: Montefalco-Cascia-Roccaporena-Spoleto
Vár a szőlőültetvények, olajfaligetek között fekvő Montefalco városa, mely olívaolaj és bor termelése (Sagrantino) miatt is híres. Továbbutazunk Casciaba, ahol a templomban láthatjuk a lehetetlenségek, a reménytelen ügyek védőszentjének, Szent Ritának a sírját is. Délután Roccaporenaban megtekintjük Szent Rita szülőházát is, majd a tartomány egyik legbájosabb városa Spoleto következik. Felkeressük a 'Santa Maria Assunta' Bazilika épületét, majd ismét Don Matteo nyomába szegődünk. Városnézésünkből nem maradhat ki a film szerinti Don Matteo templom sem, a 'Sant' Eufemia Bazilika' épülete, majd következik a 'Corso Mazzini', 'Corso Garibaldi', 'Piazzale Matteotti' és a 'PIazza Campello', a város legmagasabb pontja, ahonnan a völgyre nyíló panorámában gyönyörködhetünk. Látványos és izgalmas látnivaló lesz a 'Ponte delle Torri' hídja is, ahol Don Matteo is gyakran kerékpározott. Szálláshely elfoglalása Terni közelében.


5.nap: Orvieto-Lagi di Bolsena-Cittá delle Pieve
Orvieto városába utazunk. Megtekintjük a 'San Brizio' kápolna falain 'Fra Angelico' és 'Luca Signorelli' freskóit, majd folytatjuk utunkat Bolsena városába. A Szent Krisztina templomban a Csodák kápolnáját keressük fel a "bolsenai csoda" története kapcsán, majd rövid séta a tóparton. Utazás 'Cittá delle Pieve' városába. Itt született Raffaello mestere Perugino is. Rövid séta a terrakotta épületek jellemezte belvárosban érintve a 'Piazza del Plebiscito' terét és a Katedrálist. Esti érkezés Chianciano Terme városába.


6.nap: Montepulciano-Budapest

Montepulciano városából, egy felejthetetlen toszkán képpel veszünk búcsút Itáliától és megkezdjük utazásunkat Magyarországra. Érkezés Budapestre a késő éjszakai órákban.

 

 
Tájékoztató árak a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről:
kötelezően fizetendő Audio-guide 1.800,- Ft/fő
Gubbio /Palazzo dei Consoli 3 EUR
Perugia / Galleria Nazionale dell'Umbria 6,50 EUR
Perugia / minimetró 3 EUR
Perugia / Csokoládé Múzeum 7 EUR
Spoleto / Santa Maria Assunta Bazilika ingyenes
Spoleto / Sant Eufemia Bazilika 1 EUR
Orvieto / felvonó 3 EUR
Orvieto /Dóm 4 EUR
Bolsena / Szent Krisztina templom 4 EUR
 
 

Árak

Az ár tartalmazza:

 • utazást autóbusszal
 • szállást
 • reggelis ellátást
 • idegenvezetést

Az ár nem tartalmazza:

 • fakultatív programokat - helyszínen fizetendő
 • vacsora felárat - irodánkban fizetendő
 • kötelező útlemondási biztosítást - a teljes összeg 1,5%-a
 • betegség-, baleset- és poggyászbiztosítást: irodánkban köthető KEDVEZMÉNYES ÁRON!

 

Részvételi díj (Ft/fő/turnus)nap/éjKétágyas szoba
júl. 13-18, okt. 5-106/5116 900 Ft
105 210 Ft

További információ

Ajánlatkérés, foglalás és további információ a(z) korut@utazas.info címen vagy irodánkban.

A foglalás menetéről bővebben itt olvashat

Olaszország: Róma és Nápoly között félúton élménybeszámoló

útibeszámoló
Fiuggi, a fürdőváros és Montecassino Róma és Nápoly között jártunk, mely terület kevéssé ismert a magyar turisták körében. Utunk első állomása Sabaudia tengerparti város és környéke volt. Kellemes meglepetés volt ez a partszakasz számunkra, először jártunk erre. Népszerűbb az olasz Adria vagy Sorrento-Amalfi...
+36 1 354 01 91 Kapcsolat