Húsvét Dalmáciában és a Krka Nemzeti Park

Egy dalmáciai kirándulással tesszük emlékezetessé  a húsvéti ünnepeket és a tavaszi szünetet. Lazítunk és kirándulunk a világörökség részeként számon tartott, gyönyörű óvárosokban, mint Split és Dubrovnik, csónakázunk a Cetina folyón, majd gyönyörködünk a Krka vízesés szépségében. Tartson velünk!

Szállástípus:
hotel
Étkezés:
reggeli / vacsora befizethető
Turnusok:
fix turnus - 3 éj
Program tipusa:
körutak
Utazás:
autóbusszal

Elhelyezés

 • Omis Hotel Brzet 3*. Szálloda a tengerparton található kb. 2 km-re az Omis óvárosától. Több, kétszintes épületből áll, lift nincs.
 • Szoba: 2 ágy (pótágyazható), fürdőszoba, telefon, TV, klíma, hűtő, tenger felöli erkély. 

Étkezés

 • 3 svédasztalos reggeli,
 • vacsora felár ellenében kérhető (ajánlott). A menüválasztásos, salátabárral kiegészített vacsorához ital is tartozik (korlátlan csapolt: bor, víz, üdítő).

Utazás

 • légkondicionált autóbusszal (WC, videó, italautomata). 
 • Nincs éjszakai utazás.
 • felszállási lehetőségek: Budapest (BOK Sportcsarnok ex. SYMA csarnok és BAH-csomópont), Budaörs, Székesfehérvár, Siófok, Balatonboglár, Nagykanizsa.

Program

1. nap: Omis
Indulás reggel 6.00 órakor. Omis óvárosába a délutáni órákban érkezünk, egy remek sétával a megismerkedünk e-csodás várossal, a város történelmével, látnivalóival, a dalmát kultúrával, a helyiek szokásaival és mindennapjaival. Biokovo hegység, a Cetina folyó és a tenger ölelésében, mint egy kis ékszerdoboz bújik meg ez a kisváros. Majd megnézünk a nagy pénteki ünepélyes körmenetet, mely az óváros utcáin vonul végig. Elfoglaljuk szállásunkat, majd vacsorával zárjuk a napot.

 

2. nap: Csónakázás a Cetina folyón, Poljica Köztársaság nyomában, Split
Ezen a napon egy különleges fakultatív kirándulásra csábítjuk! Reggeli után kb. 20-25 fős csónakokba szállva gyönyörködünk a lenyűgöző Cetina kanyonjában, míg elérjük a Radman malmai néven ismert turistaparadicsomot. Megtekintjük a múltidéző XV századi malomkerekét és a molnár házat,valamit a Cetina folyó utolsó vad, festői zubogóit. Majd buszunkkal felkapaszkodunk a hegyekre és megismerkedünk egy elfeledett köztársaság, a Poljica Köztársaság, történelmével, mely Napoleon bukásáig tartott,  és megismerjük annak a bátor nőnek a történetét, akinek a szobra a Cetina folyó fölött őrködik. Megkóstoljuk az egyedi, csak itt készülő "mangoldos pitét", miközben megmutatják, hogyan is készül. Teli élményekkel irány Split, ahol teljes szépségében láthatjuk Diocletianus római császár gigantikus palotáját, melynek eredeti falai az óvárost ölelik át. A közös városnézés után mindenki kedvére barangolhat a vár pincerendszerében, vagy sétálhat a város tágas terein és szűk utcáin. Részvételi díj: 45 EUR/felnőtt; 30 EUR/gyermek 12 évig.

 

3. nap: Dubrovnik
Húsvéti reggeli után egy buszos, igazi csemegének számító, egész napos fakultatív kultúrával gazdagított kiránduláson vehetünk részt. A világörökség egyik büszkeségét keressük fel az egész napos fakultatív, autóbuszos kirándulásunkon. Városnézés helyi idegenvezetőnkkel, a költők által „földi mennyországnak”, vagy "a dél smaragd szépségének” is nevezett Dubrovnik-ban. A Földközi-tenger térségének műemlékekben és kulturális örökségekben egyik leggazdagabb városában sétálva, pár órára visszatérünk a múltba: Pile kapu, Mincena torony, Szt. Balázs templom. Szabad időben mindenki kedvére barangolhat a hangulatos ódon utcákon, és a fantasztikus panorámával rendelkező várfal mentén vagy felvonózhat  egyet (mind a kettő belépős). Visszaúton vendégül látjuk Önöket egy frissítőre. Részvételi díj: 45 EUR/felnőtt; 30 EUR/gyermek 12 évig.

 

4. nap: Krka Nemzeti Park
Reggeli után elbúcsúzunk az Adriától és elindulunk a festői Krka Nemzeti Park-hoz, mely a leglátogatottabb horvát nemzeti park (belépős). Megcsodáljuk a lélegzetelállító zuhatagrendszert, a vízeséseket, ahol a 100 méter széles víztömeg, 5 teraszról, 17 lépcsőn keresztül zuhan alá. A Krka folyó zubogásán felül élvezhetjük a környező ösvényeken megtett sétákat is. Ezek az ösvények főként az ősi idők útjainak vonalát követik, amiről számos kőhidacska is tanúskodik. Buszra szállunk és irány Magyarország. Érkezés az esti órákban.

 

 Tájékoztató árak a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről:

 • Üdülőhelyi és regisztrációs díj (helyszínen fizetendő): 12 év felett: 15 EUR/fő/3 éj.
 • Csónakázás a Cetina folyón, Poljica Köztársaság nyomában, kostoló, Split: 45 EUR/felnőtt; 30 EUR/gyermek 12 évig 
 • Dubrovnik: 45 EUR/felnőtt; 30 EUR/gyermek 12 évig 

Minimum létszám: 35 fő. A fakultatív programok min. 20 fő jelentkező esetén indulnak.

*Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy előre nem látható események miatt az ajánlatban meghirdetett programok módosulhatnak az idegenvezető legjobb belátása szerint, illetve a programok sorrendje változhat.

ÁrakLejárt: 2024. március 28.

Az ár tartalmazza

 • szállást
 • reggelis ellátást
 • utazást autóbusszal
 • idegenvezetést
 • felsorolt, nem fakultatív programokat

Az ár nem tartalmazza

 • idegenforgalmi adót - irodánkban fizetendő
 • vacsora felár ellenében kérhető
 • helyszínen fizetendő belépőket
 • helyszínen befizethető fakultatív programokat
 • egyágyas felárat: érdeklődjön irodánkban
 • betegség-, baleset- és poggyászbiztosítást: irodánkban köthető KEDVEZŐ ÁRON!
 • útlemondási biztosítást: a megrendelt szállás, étkezés és utazás díjának 3,0%-a, csak a megrendeléskor köthető, utólagos megkötésére nincs mód.

Az ártáblában szereplő árak nem minden esetben tartalmazzák az árfolyam illetve az esetleges üzemanyag árak emelkedésével járó többlet költségeket, ezért kérje ajánlatunkat!

Részvételi díj (Ft/fő/turnus)nap/éj2 ágyas (pótágyazható)
márc. 29-ápr. 14/3MEGTELT

További információ

Ajánlatkérés, foglalás és további információ a(z) korut@utazas.info címen vagy irodánkban.

A foglalás menetéről bővebben itt olvashat