Csipetnyi Dolce Vita

Ferrara, Bologna, Ravenna, parmezán, pármai sonka és olasz borok. Ez a Dolce vita.

Szállástípus: hotel

Étkezés: reggeli

Szobatípusok: 2-3 fős szobák

Turnusok: Fix turnusok

Program tipusa: körutak

Utazás: autóbusszal

Fontos tudnivalók

Az út részvételi díja minden esetben csak a csoportkísérő idegenvezető díját tartalmazza.
Azokban az esetekben, ahol a múzeum, nevezetesség vagy város kötelezően előírja a helyi idegenvezető alkalmazását, az külön, a belépőjeggyel együtt fizetendő a programokon való részvétel arányában.

Elhelyezés

 • Bologna környékén 3*-os szállodában,
 • 2-3 ágyas saját fürdőszobás szobákban

Étkezés

 • reggelis ellátás

Utazás

 • autóbusszal

Program

1. nap:
Indulás 06.00 órakor Budapestről. Folyamatos utazás, útközben rövid szünetekkel Olaszországig. Délután érkezés Ferrarába, mely az Este család uralma alatt élte fénykorát, akik fényűző, de egyben művészetpártoló udvarukba vonzották a kor legnagyobb költőit. A városnézés során megtekintjük a városért oly sokat tett Este család kastélyát, a középkori téglavárat, a Katedrálist, és a Gyémánt Palotát. A különleges épület nevét gyémántszerűen ék alakúra csiszolt burkoló köveiről kapta. Szállás elfoglalása Bologna környékén, az esti órákban.

2. nap:
Reggeli után Bolognával ismerkedünk. Megismerjük a Piazza Maggiorén található csodálatos épületeket. Itt található a San Petronio Bazilika, mely Olaszország 5. legnagyobb temploma. Érdekessége, hogy megépítésétől közel 600 évnek kellett eltelnie felszenteléséig. Továbbá itt található a világ legnagyobb napórája. Megtekintjük még a város jelképeinek számító tornyokat, majd a Santo Stefano templomot, amely nem egyszerű templom, hanem egy teljes komplexum. Eredetileg 7, jelenleg 4 templomot foglal magába, melyek 1000 éves időszakot ölelnek fel. A délutánt Ravennában töltjük. A városban páratlan együttese található az ókeresztény és bizánci mozaikoknak és épületeknek, melyek mindegyike az UNESCO Világörökség listáján szerepel. Este visszautazás a szálláshelyre.

3. nap:
A mai nap az olasz ízek bűvöletében telik: a parmezánnal, a pármai sonkával és a finom borokkal, valamint a „vörös istállóval” ismerkedünk.

Reggeli után egy különleges gasztronómiai kaland vár ránk. Elsőként a „sajtok királyának” is nevezett parmezán készítésének titkaival ismerkedünk, mely az egyik legrégebbi európai sajtfajta. Történelmi dokumentumok bizonyítják, hogy ez a mennyei sajt már a 13-14. században, a maihoz hasonló formában létezett. Kóstolóval egybekötött látogatás egy sajtkészítő műhelyben. Napunk következő gasztro kalandja a pármai sonkához kapcsolódik. Megtudhatjuk, hogy miért csak itt, a Parma környéki dombokon készülhet ez a különlegesség. Útközben fotószünet a Torrechiara kastélynál, amely az egyik leglátványosabb az észak-olasz kastélyok közül. Végül a helyi borokat kóstolhatjuk meg. Olyan gyöngyszemekkel ismerkedünk, mint a Lambrusco vagy a Malvasia. Az ízek birodalmában tett utazás után Parmával ismerkedünk. Városnéző séta, melynek során érintjük a Keresztelőkápolnát és a Dómot, amelyet Correggio nagyszerű falfestményei ékesítik. A kortársak, mint például Tiziano is, dicshimnuszokat zengtek a Correggio-freskókról. Délután látogatás aMaranelloban található Ferrari Múzeumban. Itt megismerhetjük a cég múltját, jelenét és jövőjét. Este visszautazás a szálláshelyre.

4. nap:
Elutazás a kora reggeli órákban Spilambertoba, amely a híres modenaibalzsamecet múzeumának ad otthont. A múzeum megtekintését rövid városnéző séta követi Modenában, ahol a város hangulatos utcáit bebarangolva a Világörökség részét képező dómra és a hozzá tartozó tornyra is vetünk egy pillantást. Innen hazaindulunk. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.

 

Várható költségek:
VOX készülék (városnézéshez) 1.600 Ft/fő
Ferrara, Castello Estense kb. 6 Euro/fő
Ravenna, kombinált belépőjegy kb. 15 Euro/fő
Bologna, San Petronio Bazilika kb. 3 Euro/fő
gasztronómiai túra (sajt-, sonka- és borkóstoló) kb. 30 Euro/fő
Parma, Keresztelőkápolna kb. 4 Euro/fő
Parma, Toscanini szülőháza kb. 2 Euro/fő
Maranello , Ferrari Múzeum kb. 15 Euro/fő
Spilamberto, balzsamecet múzeum kb. 3 Euro/fő

Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák. (foglalási díj, helyi idegenvezető, szervezési költség)

Idegenforgalmi adó:
1,6 Euro/fő/éj

Az utazás min. 35 fő részvételével indul.

Árak

Az ár tartalmazza

 • szállást
 • reggelis ellátást
 • autóbuszos utazást
 • idegenvezetést

Az ár nem tartalmazza

 • fakultatív programokat - helyszínen fizetendő
 • idegenforgalmi adót: 1.6 €/fő/éj - helyszínen fizetendő
 • kötelező útlemondási biztosítást: A megrendelt szolgáltatások 1.5%-a.
Részvételi díj (Ft/fő/turnus)nap/éj2 ágyas3 ágyas4 ágyas
júl. 14-185/494 900 Ft
86 359 Ft
94 900 Ft
86 359 Ft
94 900 Ft
86 359 Ft
okt. 6-105/494 900 Ft
85 410 Ft
94 900 Ft
85 410 Ft
94 900 Ft
85 410 Ft

További információ

Ajánlatkérés, foglalás és további információ a(z) korut@utazas.info címen vagy irodánkban.

A foglalás menetéről bővebben itt olvashat

Olaszország: Róma és Nápoly között félúton élménybeszámoló

útibeszámoló
Fiuggi, a fürdőváros és Montecassino Róma és Nápoly között jártunk, mely terület kevéssé ismert a magyar turisták körében. Utunk első állomása Sabaudia tengerparti város és környéke volt. Kellemes meglepetés volt ez a partszakasz számunkra, először jártunk erre. Népszerűbb az olasz Adria vagy Sorrento-Amalfi...
+36 20 459-5424 Kapcsolat