Ciprus - A sziget északi és déli részének gyöngyszemei

Ciprus a napfény, a szerelem szigete, ahol a mitológia szerint Aphrodité istennő kiemelkedett a tenger habjaiból. A lebilincselő történelmi emlékek, a kellemes időjárás, a jó közbiztonság, az álomszép természeti környezet teszik a mediterrán szigetet ideális úticéllá.

Szállástípus: hotel

Étkezés: reggeli / vacsora befizethető

Szobatípusok: 2 fős szoba

Turnusok: Fix turnusok, 7 éj

Program tipusa: körutak

Utazás: repülővel

Fontos tudnivalók

Magyar állampolgárok vízummentesen utazhatnak Ciprusra. Fontos, hogy útlevelük a visszaérkezéstől számítva még 6 hónapig érvényes legyen! Fakultatív program vásárlásra a helyszínen van lehetőség.

Elhelyezés

Törekszünk a körutazás során a prospektusban megnevezett szállodákban elszállásolni Önöket, de amennyiben tőlünk független, külső körülmények folytán ez mégsem volna lehetséges, akor ugyanilyen 4 és 5 csillagos szállodákban biztosítunk elhelyezést.

 

Tervezett hotelek a program során:

Famagusta           4**** Hotel Salamis Bay Conti  

Kyrenia               4**** Hotel LA

Étkezés

 • A reggelis ellátást az ár tartalmazza
 • Vacsora befizethető

Utazás

 • Repülővel

Program

1. nap | Utazás Ciprusra

Utazás repülővel Budapestről. Idegenvezetőnk az Ercan reptéren fogadja Önt. Transzfer a hotelbe, Famagustába, mely a második legnagyobb város a török fennhatóság alatt álló Észak Cipruson. Szállás: Famagusta.

 

2. nap | Famagusta

A gyönyörű kikötőváros mediterrán stílusú épületeivel, meseszép tengerpartjával az utazók kedvelt célpontja. Felkeressük a történelmi óvárost, melyet a 16. századból származó falak vesznek körbe. A feltételezések szerint Shakespeare halhatatlan művének színhelyéül szolgáló citadella, az Othello-torony a kikötőre pompás kilátást nyújt. A Szent Miklós-templomot Lala Mustafa néven mecsetté alakították át a török hódítás során, de gótikus ívei ma is felismerhetőek. Szabadidő keretében is ismerkedhetünk Famagusta szépségeivel. Szállás: Famagusta.

 

3. nap | Karpaz-félsziget, Kantara

Mai állomásunk a sziget észak-keleti részén elnyúló Karpaz-félsziget. Az érintetlen környezet, a különleges növény- és állatvilág (például a helyi vad szamarak) miatt ezt a területet természetvédelmi körzetnek nyilvánították. A Szent András-kolostor a görög ortodox hívek egyik legjelentősebb zarándokhelye. Utunkat idilli tájon folytatjuk a Kantaravárig, mely 630 méteres magasságból őrzi a vidéket, és fenséges panorámával ajándékoz meg minket. A keresztes lovagvárat a középkorban

alapították. Visszatérés a hotelbe. Szállás: Famagusta.

 

4. nap | Szalamisz – Szent Barnabás kolostor – Kyrenia

Elsőként a Szent Barnabás-kolostor vár ránk. Ez a szentély emléket állít a ciprusi ortodox egyház megalapítójának. Az ikonok, az Archeológiai Múzeum, és Szent Barnabás sírja a múltról mesélnek. Szalamisz, az ókori városállam neve Homérosszal is összefonódott, lehetséges szülővárosaként jegyzik. Jó állapotban megmaradt emlékei – a tornacsarnok, a színház és egyéb római épületek – bepillantást engednek egy lenyűgöző korszak letűnt világába. Délután használják ki a lehetőséget, hogy helyi termékeket vásároljanak (szőnyeg- és bőráruk). Utazás Kyreniába. Szállás: Kyrenia.

 

5. nap | Paphos – Tróodosz/Dél-Ciprus

Szabadidő, vagy válasszák FAKULTATÍV programunkat (ebéddel). Ciprus déli részére, Nicosia felé indulunk. A fővárost a közelmúlt politikai viharai megtépázták és ketté is szakították, ugyanúgy, ahogy magát Ciprus szigetét is: déli része görög, északi része török fennhatóság alá tartozik. A törökök független államot kiáltottak ki Észak-Cipruson 1974-ben, de ezt a nemzetközi jog nem ismeri el. A várost az ún. Zöld Vonal osztja ketté. A tűzszüneti vonalat ENSZ békefenntartók felügyelik. Mi is átlépjük ezt a sávot. A Tróodosz-hegységen keresztül utazunk tovább. Paphos városát Kr. e. 1400-ban alapították. A legenda szerint itt született Aphrodité. A szerelem, a szépség istennője világra jövetelekor a tenger hullámaiból emelkedett ki. Meglátogatjuk a sziget legjelentősebb templomai közé tartozó Agia Paraskevit. Megtekintjük a mozaikokat, és a 4. századból származó királysírokat is. Ebéd egy helyi étteremben. Délután szabadidő keretében bóklásszon kedvére Kryreniába. Szállás: Kyrenia.

 

6. nap | Kyrenia

Kyreniát Ciprus gyöngyszemének is becézik. A Szent Hilarion fellegvár, mely a három keresztes vár közül a legjobb állapotban maradt fenn, elképesztő kilátást kínál az északi partvonalra. Walt Disney mesevilágába is beépítette Szent Hillariont, inspirációként használta fel a Hófehérke és a hét törpe című alkotásában. Az Ötujj-hegységben 713 méter magasan megbúvó Bellapais apátság gótikus romjai a földközi- tengeri térség legszebb ilyen jellegű maradványai közé tartoznak. Kyrenia kikötőjében fellelhető vár és a Hajóroncs Múzeum érdekes élményt ígér. Szabadidő keretében fedezze fel Ön is a hangulatos óvárost! Emellett alkalmunk adódik ékszerek vásárlásra is, melyek

szintén Ciprus megbecsült termékei közé tartoznak. Visszatérés a hotelbe. Szállás: Kyrenia.

 

7. nap | Nikosia

Szabadidő, vagy válasszák FAKULTATÍV programunkat (ebéddel). Nikosia karakterének egyik legjellegzetesebb vonása az a tény, miszerint Nikosia a világ utolsó kettéosztott fővárosa. A történelmi városközponton átsétálva megérint minket a megelevenedő keleti varázs. A Kyrenia-kapu, a velencei falak, az oszmán karavánszeráj, a Hagia Sophia-katedrális, az Arab Ahmet mecset a város sokarcúságának egy-egy újabb árnyalatát rajzolják meg. A szabadidő során a Büyük Han és a Kurmarcilar Han különleges hangulatát élvezhetjük. Ebéd egy helyi étteremben. A legfontosabb látványosságok felkeresése után barangoljon kedvére a város mindkét oldalán (görög és török). Visszatérés a hotelbe. Szállás: Kyrenia.

 

8. nap | Hazautazás

Transzfer a repülőtérre, majd hazautazás.

 

A kirándulások sorrendje változhat! Előfordulhat, hogy szervezési okok miatt fordított sorrendben kerül sor rájuk.

ÁrakLejárt: 2016. november 27.

Az ár tartalmazza
 • Repülőjegyet oda -vissza, ismert légitársasággal
 • Repüléshez kapcsolódó szolgáltatásokat: feladott poggyász, és kézipoggyász, repülőtéri check-in.
 • Transzfereket: modern, légkondicionált buszokkal.
 • Szállást: négycsillagos, stílusos, minőségi hotelekben.
 • Kirándulásokat : Famagusta, Karpaz-félsziget/Kantara, Szalamisz, Kyrenia.
 • Reggelit
 • Magyar nyelvű idegenvezetést

 

Az ár nem tartalmazza

 • Foglalási díjat: 2.900 Ft/fő
 • Repülőtéri illetéket: 36.400 Ft/fő
 • Vacsora felárat: 28.700 Ft/fő
 • Egyágyas szoba felárat: október 15-től november 5-ig: 6.900 Ft/fő/éj, november 12-től november 19-ig: 5.900 Ft/fő/éj, november 26-tól december 3-ig: 4.600 Ft/fő/éj
 • Betegség-, baleset- és poggyászbiztosítást: irodánkban köthető KEDVEZMÉNYES ÁRON!
 • Útlemondási biztosítást: 3.700 Ft/fő - Csak megrendeléskor köthető, utólagos megkötésre nincs mód.
Részvételi díj (Ft/fő/turnus)nap/éj2 fős szobában
dec. 3-108/759 990 Ft

További információ

Ajánlatkérés, foglalás és további információ a(z) korut@utazas.info címen vagy irodánkban.

A foglalás menetéről bővebben itt olvashat

+36 20 459-5424 Kapcsolat