Cinque Terre - Citrom fesztivál

A Cinque Terre vidéke tagadhatatlanul Olaszország egyik legbájosabb és legszínesebb tája. Rövid, de élményekben és látnivalókban gazdag programunkat egyedivé teszi a Monterosso-ban évente megrendezett, nagy múltra visszatekintő citromfesztivál.

Szállástípus:
hotel
Étkezés:
félpanzió
Szobatípusok:
2 ágyas szobák
Turnusok:
fix turnusok, 3 éjszaka
Program tipusa:
körutak
Utazás:
autóbusszal
Egyéb:
Min. 35 főtől

Elhelyezés

 • ***szállodában
 • 2 ágyas szobákban

Étkezés

 • félpanziós ellátást az ár tartalmazza

Utazás

 • autóbusszal
 • Felszállási lehetőségek:
  Budapest-Déli pu., Koronaőr köz Találkozó 5:00 Indulás 05:30 
  Székesfehérvár-Shell kút-M7 59 km  06:10
  Siófok - Kiliti TABOL benzinkút  06:40
  Balatonlelle - M7 MOL kút 07:00
  Nagykanizsa-TESCO parkoló 08:00

Program

1. nap: Budapest-Lido di Camaiore
Elutazás a kora reggeli órákban Budapestről. Folyamatos utazás a Siófok-Nagykanizsa-Szlovénia útvonalon keresztül Lido di Camaiore tengerparti üdülővárosába. Érkezés a tengerparti szálláshelyre az esti órákban.

 

2. nap: Rapallo - San Fruttuoso – Portofino - Santa Margherita Ligure
Reggeli a szállodában, majd várnak a Genovától keletre található Riveria del Levante festői városai. Az olasz Riviéra csodás tengerpartok, festői tájak, élénkre festett színes házak, bájos halászkikötők keveréke. Először Rapallo városába utazunk. Látogatás a bájos tengerparti városban, ahol hangulatos kisutcák és terek, dús mediterrán növényzet, pálmafás sétány várja a kirándulókat. Rövid belvárosi sétánkat követően, hajókirándulás a festői San Fruttuoso apátsághoz, mely dombok és erdők ölelésében fekszik a Portofinói-félsziget egy eldugott öblében. Ezt követően következő megállónk és egyben utazásunk egyik fénypontja következik. Színes házaival, hangulatos városközpontjával és halászcsónakokkal, luxus hajókkal teli kikötőjével vár ránk Portofino elbűvölő városa. Kristálytiszta tenger, gazdag növényzet, luxus villák és az öböl menti bájos városközpont látványa garantáltan mindenkit magával ragad. Belvárosi séta, szabadidő , majd utazás a hegyek ölelésében fekvő hangulatos Santa Margherita Ligure városába. A Riviera di Levante régimódi üdülővárosának tengerparti parkjában láthatjuk Kolumbusz Kristóf szobrát is, aki ebben a tartományban született, valamint II. Vittorio Emanuele szobrát is, aki az egyesült Olaszország első királya volt. Az öblöt körülölelő zöld dombok között fantasztikus villák és mediterrán kertek bújnak meg. Visszaérkezés a szálláshelyre az esti órákban. (Ár: 45EUR/fő)

 

3. nap: Cinque-Terre-Citrom fesztivál
A mai napon Itália egyik legtöbbet fotózott vidékét keressük fel, ahol az élénkzöld domboldalak, színes falvak és a kék megannyi színében pompázó tenger látványában gyönyörködhetünk. Reggeli után felejthetetlen kirándulásra indulunk az „Öt föld” mesés tájaira és Olaszország egyik legszebb partszakaszát ismerhetjük meg. Utazás Ligúria egyik legszebb vidékére, mely az UNESCO Világörökség része. Ligúria tartománya, egy hosszú és keskeny tengerparti régió Olaszország észak-nyugati részén, mely Toszkánától egészen a francia határig nyúlik. Autóbuszunkkal La Spezia kikötővárosáig utazunk, majd hajóra szállunk és a világhírű Cinque Terre, sziklaszirtekre épült festői kis halászfalvait csodálhatjuk meg kirándulásunk alkalmával. A Ligur-tenger hegyoldalába felkapaszkodó élénk színű házacskák, a meredek, teraszos szőlőskertek és olívaligetek megkapó látványa teszi felejthetetlenné hajókirándulásunkat. Középkori kisvárosok, homokos és sziklás tengerpartok, és a Cinque Terre legszebb kisvárosai (Monterosso, Vernazza, Corniglia, Manarola, Riomaggiore) gyönyörű természeti környezetben fekszenek, így hajóról megközelítve csodálatos látványt nyújtanak. Monterosso al Mare bájos kisvárosában szabadidő. Minden évben, május harmadik szombatján kerül megrendezésre a népszerű Sagra del Limone vagyis a Citromfesztivál, melynek alkalmából a város citrom költeményekkel díszítve vár minket. Vásárolhatunk a jellegzetes termékekből és természetesen meg is kóstolhatjuk a limoncinot, a citrom lekvárt vagy éppen a citromos torta különlegességet is. Délután visszautazás La Spezia kikötőjébe vonattal. Visszaérkezés a szálláshelyre az esti órákban. (Figyelem! Rossz időjárás esetén amennyiben a kihajózás nem lehetséges, az utazás La Spezia -Monterosso között vonattal történik!) (Ár: 55EUR/fő)

 

4. nap: Lido di Camaiore-Budapest
Reggeli a szállodában, majd hazautazás Szlovénián keresztül. Érkezés Budapestre az esti órákban.

 

 
 
Tájékoztató árak a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről:
 
 • Kötelezően fizetendő audio-guide: 2.200,-Ft/fő
 • Rapallo-S. Fruttuoso-Portofino-Santa Margherita Ligure kirándulás  45 EUR
 • Cinque Terre kirándulás  55 EUR 
 • Idegenforgalmi adó a helyszínen fizetendő!

A fakultatív kirándulásokon való  részvétel nem kötelező, az egyes helyszínek egyénileg is meglátogathatóak.

A fakultatív programok min. 25 fő részvételével indulnak.


Az utazás min. 35 fő részvételével indul.


*Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy előre nem látható események miatt az ajánlatban meghirdetett programok módosulhatnak az idegenvezető legjobb belátása szerint, illetve a programok sorrendje változhat.

 

Árak

Az ár tartalmazza:

 • szállást
 • félpanziós ellátást
 • autóbuszos utazást
 • felsorolt programokat
 • csoportkísérő idegenvezetőt

Az ár nem tartalmazza:

 • audio guide bérlést - irodánkban fizetendő
 • fakultatív programokat, belépődíjakat
 • egyágyas felárat - érdeklődjön irodánkban
 • betegség-, baleset- és poggyászbiztosítást: irodánkban köthető
 • útlemondási biztosítást: a megrendelt szállás, étkezés és utazás díjának 3,0%-a
Részvételi díj (Ft/fő/turnus)nap/éjKétágyas szoba
máj. 16-194/3159 900 Ft

További információ

Ajánlatkérés, foglalás és további információ a(z) korut@utazas.info címen vagy irodánkban.

A foglalás menetéről bővebben itt olvashat