A magyarok szemében egyre vonzóbb Ausztria

2014. október 10. 14:27

Az ősz beköszöntével egyre népszerűbbek azok az úti célok, melyek közelségük miatt könnyed kikapcsolódást ígérnek a hétvégéken. A Statistik Austria által gyűjtött adatok alapján az egyik legkedveltebb ilyen állomás a magyarok körében továbbra is Ausztria.

Stájerország, Salzburg, Karintia és Bécs mellett a napfényes Burgenlandot, az élvezetek régióját is egyre több alkalommal választják a kikapcsolódásra vágyók a változatos programok miatt.

„Magyarország továbbra is stabilan tartja a 10. helyet a nemzetközi küldő országok rangsorában, újabb rekorderedménnyel, hiszen a 2012-es évhez képest 1,4 százalékkal több, azaz 479.300 magyar vendég kereste fel Ausztriát tavaly, ezáltal valamivel több mint 1,6 millió vendégéjszakát generálva. A legtöbb magyar vendég Stájerországot, Salzburg tartományt, Karintiát és Bécset kereste fel” – árulta el Emanuel Lehner-Telič, az Österreich Werbung Közép-Európai Regionális Igazgatója.

A tartományok között Burgenland is egyre népszerűbb célpontja az utazóknak. Itt 2013-ban 26.891 magyar vendégéjszakát regisztráltak, ebből csaknem felét, 13.300-at a Fertő tónál. Nem véletlen, hiszen a magyarok utazási szokásait vizsgálva minden nagyobb kutatócég arra jutott, hogy az első számú célpont a vízpart. A magyarok körében a második legkedveltebb régiónak Közép-Burgenland számít, ahova főleg nyáron érkeznek a magyarok. A februári időszaktól kezdődően növekednek vendégérkezések, melyek a nyári hónapokban érik el a legmagasabb értékeket, annak ellenére, hogy Burgenland legintenzívebb időszaka az ősz.