Bosznia kincsei tengerparti csobbanással

Ez az utazás végigvezet minket egy évezredes múlttal rendelkező ország gondolatokat ébresztő tájain, ahol méltóságteljes hegyek szegélyezik utunkat. Számos látnivalóvaló fűszerezi majd az utazást, úgymint Tarka Dzsámi vagy Jajce vízesés, de felkeressük majd Mostar, Szarajevó nevezetességeit is. „Spirituális” élményekben is részünk lesz Medjugorjeben. Utunk során barátságos, életvidám emberek, színes forgatag, kávézók, jó borok és finom helyi ételek színesítik napjainkat. Ráadásnak megmártózunk az Adriában, és egy nap megpihenünk tengerparti szállásunkon ! Jöjjön velünk, érdemes!

Szállástípus:
apartman
Étkezés:
reggeli / vacsora befizethető
Szobatípusok:
2-3 fős szobák
Turnusok:
Fix turnus - 4 éj
Program tipusa:
körutak
Utazás:
autóbusszal
Egyéb:
Min. 35 főtől

Elhelyezés

 • szálloda 3*
 • 2-3 ágyas fürdőszobás szobák, ingyenes WiFi a recepció környékén
 • 1. éj Jajce környéke, 2. éj Mostar környéke, 3-4. éj Neumban a tengerparton, 5. éj Szarajevó környékén 

Étkezés

 • 5x svédasztalos reggeli az árban
 • felár ellenében menüvacsora igényelhető, 28.900 Ft/fő/turnus - irodánkban fizetendő, foglaláskor
 • utolsó este egy jellegzetes zenés bosnyák vacsora (ajánlott). 

Utazás

 

 • Légkondicionált autóbusszal
 • Fel- és leszállási lehetőség: Budapest (BOK Sportcsarnok vagy BAH-csomópont), Budaörs (pálya mellett), Székesfehérvár (pálya mellett), Siófok, Balatonboglár, Nagykanizsa.
 • Fontos információ: Budaörs és Székesfehérvár esetében a fel-,és leszállás az autópálya mellett történik, értelemszerűen mindig az autóbusz menetirányának megfelelő oldalon!

 

Program

1. nap Jajce, vízimalmok
Indulás reggel 05.30 órakor Budapestről. Délutáni órákban érkezés Jajce-be, ahol 30 m-es vízesését és annak szépségét Csontváry is megfestette. Ha már megcsodáltuk a vízesést, idegenvezetőnk megismertet bennünket a városka viharos múltjával és emlékeivel, melyek közül kiemelkedik a városfal alatti Nap Istene - Mitrij templom maradványai, és hogy közelebb kerüljük a helybeliek életéhez, benézünk a kis Etno Múzeumba is. Majd felkeressük a Pliva-tavon látható híres Jajce-i vízimalmokat, melyek Bosznia nemzeti műemlékei közé tartoznak. Szállás elfoglalása és vacsora.


2. nap Mostar, Blagaj
Ízletes reggeli után útnak indulunk, a Neretva partján fekvő városok gyöngyszeméhez, a tragikus sorsú Mostar-hoz. A jellegzetes, hangulatos muszlim utcákon sétálva elérjük a lenyűgöző, újjáépített kőhidat, mely a kultúrákat kapcsolja össze Boszniában. Ez a történelmi jelentőségű híd a Világörökség része lett. Majd Koska Mehmed Pasa dzsámi szépségét nézzük meg, mely Mostar legismertebb dzsámijának számít. A bosnyák házba is benézünk, hogy jobban megérthessük a helyi lakosságot . Szabad időben mindenki megkóstolhat egy igazi bosnyák kávét és süteményt, vagy csónakázhat (térítés ellenében) a Neretva folyón, a híres híd allatt. Tovább utazás a közelben található gyönyörű környezetben található Blagaj-ba, a sziklafalba épült derviskolostorba érkezünk, mely a Buna folyó forrásánál áll. Víz frissesége és a pazar látvány a múltba repít minket.


3. nap Medjugorje, Kravica vízesés, Neum - Adria

Mai napon is izgalmas program vár ránk. Nap elején Medjugorje-be érkezünk, mely a Mária-jelenések révén nemzetközi hírnévre tett szert. Megnézzük a templomot és városközpontot. A napot  a csodaszép Kravica nevű vízesésénél folytatjuk. Ezt a természeti csodát egyszerűen nem szabad kihagyni! A 26-28 m magasról alázúduló vízesés, akár egy sűrű csipkefüggöny hullik a fák árnyékában meghúzódó tó vizébe. Teljesen közel is mehetünk és érezhetjük a víz frissességét. Csodaszép Neretva folyót követve, elérjük a tengerpartot és beköltözünk a tengerperti szállodánkba.


4. nap: Adria

Egész napos strandolás,  és pihenés a szálloda előtti strandon, vagy a medencéjében.


5. nap Radimlja - nekropola, Konjic, Szarajevó

Ízletes reggeli után felfrissülve elbúcsúzunk a tengertől és hegyek felé veszünk irányt! Útközben megállunk megtekinteni a Radimlja nekropola-t, mely a környék egyik legcsodálatosabb és legmisztikusabb műemléke, ahol a középkori boszniai egyház híveinek 133 változatos formájú, és díszítésű sírkőve sorakozik. Majd Neretva folyó partján haladva Konjic- ban megállunk egy "fotó szünetre", hogy a híres és csodás kőhídat is megörökíthessük. Élménnyekkel telve folytatjuk utunkat e gyönyörű, büszke, szívalakú ország fővárosához, Szarajevóhoz. Itt kelet és nyugat kultúrája találkozik, ez a világ egyetlen városa, ahol néhány száz méteren belül katolikus és ortodox templom, mecset és zsinagóga is található. Megtekintjük a Császár-Dzsámit, majd felkeressük azt a helyet, ahol Ferenc Ferdinánd osztrák trónörökös merénylet áldozata lett. Sétánkból természetesen nem marad ki az ismert Bascarsija - a kézművesek utcája és a város legmagassabb tornya sem. A várossal való ismerkedés után a szállás elfoglalása, majd egy helyi étteremben jellegzetes bosnyák vacsora, élőzene mellett, hogy megismerhessük csodás orsszág ízeit és dallamait.


6. nap Travnik, Tesanj 

Mai napon két kevésébé ismert, de annál szebb városkákkal ismerkedünk. Első megállónk Travnik, mely környékén született a Nobel-díjas író, Ivo Andric (Híd a Drinán regény írója). Travnik városban található a Bosznia- Hercegovina egyik legszebb dzsámija, a Tarka Dzsámi, melyet mi is megtekintjük. Észak felé haladva még megállunk Tesanj nevű városkában, ahol az Oszmán Birodalom hatása mellett, már a Monarchia nyomai is felfedezhető. A régi várból fantasztikus kilátás nyílik, melyet mi is megcsodálunk. Új és fantasztikus élménnyekkel gazdagodva indulunk Magyarország felé, ám hazaérkezés előtt még lesz alkalmunk megkóstolni a finom, híres bosnyák bureket. Haza érkezés késő esti órákban. 


Tájékoztató árak a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről:

 • Üdülőhelyi és regisztrációs díj (helyszínen fizetendő): 12 év felett: 20 EUR/fő
 • Audio guide: 3 300 Ft/fő  - irodánkban fizetendő
 • 5 vacsora (4 sima és 1 zenés): 28 900 Ft/fő - irodánkban fizetendő
 • Egyágyas felár: 42 900 Ft/fő  - irodánkban fizetendő
 • Belépők: kb. 60 EUR


A fakultatív programok min. 25 fő részvételével indulnak.


Az utazás min. 35 fő részvételével indul.


*Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy előre nem látható események miatt az ajánlatban meghirdetett programok módosulhatnak az idegenvezető legjobb belátása szerint, illetve a programok sorrendje változhat.

Árak

Az ár tartalmazza:

 • szállást
 • reggelis ellátást
 • buszos utazást
 • felsorolt programokat
 • csoportkísérő idegenvezetőt

Az ár nem tartalmazza:
 • Üdülőhelyi és regisztrációs díjat (helyszínen fizetendő)
 • vacsorát
 • fakultatív progamokat és belépőket
 • egyágyas felárat - érdeklődjön irodánkban
 • betegség-, baleset- és poggyászbiztosítást: irodánkban köthető kedvező áron!
 • útlemondási biztosítást: a megrendelt szállás, étkezés és utazás díjának 3,0%-a, csak a megrendeléskor köthető, utólagos megkötésére nincs mód.

Az ártáblában szereplő árak nem minden esetben tartalmazzák az árfolyam illetve az esetleges üzemanyag árak emelkedésével járó többlet költségeket, ezért kérje ajánlatunkat!

Részvételi díj (Ft/fő/turnus)nap/éj2 ágyas (pótágyzható)Társítható szoba1 ágyas szoba
aug. 22-276/5147 900 Ft176 800 Ft190 800 Ft

További információ

Ajánlatkérés, foglalás és további információ a(z) korut@utazas.info címen vagy irodánkban.

A foglalás menetéről bővebben itt olvashat