Bosznia kincsei tengerparti csobbanással

Ez az utazás végigvezet minket egy évezredes múlttal rendelkező ország gondolatokat ébresztő tájain, ahol méltóságteljes hegyek szegélyezik utunkat. Számos látnivalóvaló fűszerezi majd az utazást, úgymint Banja Luka, Jajce vízesés, de felkeressük majd Mostar, Szarajevó nevezetességeit is. „Spirituális” élményekben is részünk lesz Medjugorjeben,  illetve fotószünet a boszniai piramisoknál.. Utunk során barátságos, életvidám emberek, színes forgatag, kávézók, jó borok és finom helyi ételek színesítik napjainkat. Ráadásnak megmártózunk az Adriában, és megpihenünk tengerparti szállásunkon ! Jöjjön velünk, érdemes!

Szállástípus:
apartman
Étkezés:
reggeli / vacsora befizethető
Szobatípusok:
2-3 fős szobák
Turnusok:
Fix turnus - 4 éj
Program tipusa:
körutak
Utazás:
autóbusszal
Egyéb:
Min. 35 főtől

Elhelyezés

 • szálloda 3*
 • 2-3 ágyas fürdőszobás szobák, ingyenes WiFi a recepció környékén
 • 1. éj Jajce környéke, 2. éj Mostar környéke, 3-4. éj Neumban a tengerparton, 5. éj Szarajevó környékén 

Étkezés

 • 5x svédasztalos reggeli az árban
 • felár ellenében menüvacsora igényelhető, 19.900 Ft/fő/turnus - irodánkban fizetendő, foglaláskor

Utazás

 • légkondicionált autóbusszal
 • Fel- és leszállási lehetőség: Budapest (BOK Sportcsarnok ex. SYMA csarnok és Campona),

 • Dunaújváros, Paks, Szekszárd, Pécs, Mohács.

Program

1. nap Banja Luka, Jajce, vízimalmok
Indulás reggel 05.30 órakor Budapestről. Kora délutáni órákban érkezés Banja Luka-ba. Ez Bosznia második legnagyobb városa, melyet a Vrbas folyó oszt ketté.  Lenyűgöző történelme még a Krisztus előtti időkbe nyúlik vissza. Itt megnézünk a Kastel nevű erődöt, az ortodox templomot, Ferhat Pasa mecsetet és természetesen az "Urak" utcáját, mely éttermekkel és kávézókkal van tele. Majd folytatjuk utunkat Jajce-be, ahol 30 m-es vízesését és annak szépségét Csontváry is megfestette. Ha már megcsodáltuk a vízesést, idegenvezetőnk megismertet bennünket a városka viharos múltjával és emlékeivel, melyek közül kiemelkedik a városfal alatti Nap Istene - Mitrij templom maradványai. S hogy közelebb kerüljük a helybeliek életéhez, benézünk a kis Etno Múzeumba is, majd felkeressük a Pliva-tavon látható híres Jajce-i vízimalmokat, melyek Bosznia nemzeti műemlékei közé tartoznak. Szállás elfoglalása és vacsora.

 

2. nap Mostar, Blagaj, Stolac, Medjugorje
Ízletes reggeli után útnak indulunk, majd Medjugorje-be érkezünk, mely a Mária-jelenések révén nemzetközi hírnévre tett szert. Megnézünk a templomot és városközpontott. Napot  a csodaszép Kravica nevű vízesésénél folytatjuk. Ezt a természeti csodát egyszerűen nem szabad kihagyni! A 26-28 m magasról alázúduló vízesés, akár egy sűrű csipkefüggöny hullik a fák árnyékában meghúzódó tó vizébe. Teljesen közel is mehetünk és érezhetjük a víz frissességét. Felfrissülve folytatjuk utunkat a Neretva partján fekvő városok gyöngyszeméhez, a tragikus sorsú Mostar-hoz. A jellegzetes, hangulatos muszlim utcákon sétálva elérjük a lenyűgöző, újjáépített kőhidat, mely a kultúrákat kapcsolja össze Boszniában. Ez a történelmi jelentőségű híd a Világörökség része lett. Majd Koska Mehmed Pasa dzsámi szépségét nézünk meg, mely Mostar legismertebb dzsámijának számít. S hogy jobban megérthessük a helyi lakosságot a bosnyák házban is benézünk. 

 

3. nap Makarskai Rivijera
Mai napon is izgalmas program vár ránk, megismerkedünk a szőnyeg készítési technikával, majd a gyönyörűszép Neretva folyó partján tovább haladva, a természetes katlanba fekvő Pociteljbe érünk. Ezt a kis falut nem véletlenül  nevezik "Bosznia-Hercegovina szabadtéri múzeumának", hiszen ezen a kis településen szinte megállt az idő! Sétánk során magunk is meggyőződhetünk róla, hogy épületei úgy maradtak fenn, ahogy azokat annak idején megépítették és arról is, hogy méltán került fel az UNESCO kulturális világörökségi helyszíneinek listájára. A múltban tett kirándulásunk után, ismét a Neretva folyót követve, elérjük a tengerpartot és beköltözünk a tengerperti szállodánkba.


4. nap: Adria

Egész napos strandolás,  és pihenés a szálloda előtti strandon, vagy a medencéjében.


5. nap Blagaj, Szarajevó

Ízletes reggeli után felfrissülve elbúcsúzunk a tengertől és hegyek felé veszünk irányt! Hamarosan a gyönyörű környezetben található Blagaj-ba, a sziklafalba épült derviskolostorba érkezünk, mely a Buna folyó forrásánál áll. Élménnyekkel telve folytatjuk utunkat e gyönyörű, büszke, szívalakú ország fővárosához, Szarajevóhoz. Itt kelet és nyugat kultúrája találkozik, ez a világ egyetlen városa, ahol néhány száz méteren belül katolikus és ortodox templom, mecset és zsinagóga is található. Megtekintjük a Császár-Dzsámit, majd felkeressük azt a helyet, ahol Ferenc Ferdinánd osztrák trónörökös merénylet áldozata lett. Sétánkból természetesen nem marad ki az ismert Bascarsija - a kézművesek utcája és a város legmagassabb tornya sem. A várossal való ismerkedés után a szállás elfoglalása.


6. nap Travnik, Tesanj 

Mai napon két kevésébé ismert, de annál szebb városkákkal ismerkedünk. Első megállónk Travnik, mely környékén született a Nobel-díjas író, Ivo Andric (Híd a Drinán regény írója). Travnik városban található a Bosznia- Hercegovina egyik legszebb dzsámija, a Tarka Dzsámi, melyet mi is megtekintjük. Észak felé haladva még megállunk Tesanj nevű városkában, ahol az Oszmán Birodalom hatása mellett, már a Monarchia nyomai is felfedezhető. A régi várból fantasztikus kilátás nyílik, melyet mi is megcsodálunk. Új és fantasztikus élménnyekkel gazdagodva indulunk Magyarország felé, ám hazaérkezés előtt még lesz alkalmunk megkóstolni a finom, híres bosnyák bureket. Haza érkezés késő esti órákban. 


Tájékoztató árak a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről:

 • Üdülőhelyi és regisztrációs díj (helyszínen fizetendő): 12 év felett: 20 EUR/fő
 • Belépők: kb. 60 EUR


A fakultatív programok min. 25 fő részvételével indulnak.


Az utazás min. 35 fő részvételével indul.


*Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy előre nem látható események miatt az ajánlatban meghirdetett programok módosulhatnak az idegenvezető legjobb belátása szerint, illetve a programok sorrendje változhat.

ÁrakLejárt: 2023. június 29.

Az ár tartalmazza:

 • szállást
 • reggelis ellátást
 • buszos utazást
 • felsorolt programokat
 • csoportkísérő idegenvezetőt

Az ár nem tartalmazza:
 • Üdülőhelyi és regisztrációs díjat (helyszínen fizetendő)
 • vacsorát
 • fakultatív progamokat és belépőket
 • egyágyas felárat - érdeklődjön irodánkban
 • betegség-, baleset- és poggyászbiztosítást: irodánkban köthető kedvező áron!
 • útlemondási biztosítást: a megrendelt szállás, étkezés és utazás díjának 2,8%-a, csak a megrendeléskor köthető, utólagos megkötésére nincs mód.

Az ártáblában szereplő árak nem minden esetben tartalmazzák az árfolyam illetve az esetleges üzemanyag árak emelkedésével járó többlet költségeket, ezért kérje ajánlatunkat!

Részvételi díj (Ft/fő/turnus)nap/éj2 ágyas (pótágyzható)Társítható szoba1 ágyas szoba
jún. 30-júl. 56/5119 900 Ft119 900 Ft162 800 Ft

További információ

Ajánlatkérés, foglalás és további információ a(z) korut@utazas.info címen vagy irodánkban.

A foglalás menetéről bővebben itt olvashat