Berlini kiruccanások

A tavaszi hétvégék egyikén remek program Európa egyik leglátogatottabb városának, Berlinnek a felfedezése. Építészeti alkotásai, műemlékei, gazdag kulturális látnivalói sok turistát csalogatnak a német fővárosba. Tekintsük meg együtt az óriási kontrasztokat felvonultató keleti és a nyugati részt is!

Szállástípus: hotel

Étkezés: reggeli / vacsora befizethető

Szobatípusok: 2-3 fős szobák

Turnusok: fix turnusok, 4 nap-3 éj

Program tipusa: körutak

Utazás: repülővel

Elhelyezés

 • 3*-os szállodában Berlinben
 • 2 ágyas, esetenként pótágyazható szobákban

Étkezés

 • reggelis ellátást az ár tartalmazza
 • vacsora felár ellenében igényelhető, 24.900 Ft/fő, irodánkban fizetendő

Utazás

 • közvetlen WIZZAIR menetrendszerinti járattal
 • feladható poggyász felár ellenében igényelhető, a WIZZAIR mindenkori poggyász szabályai és árlistája alapján

Tervezett menetrend 2019-ben, tájékoztató jelleggel:

Honnan - HováIndulási idő:Érkezési idő:
Budapest (BUD) - Berlin (SFX)11:2512:55
Berlin (SFX) - Budapest (BUD)13:3015:00

Légitársaságok menetrendjének változása miatt, esetleges késések vagy járatkimaradás miatt az irodát felelősség nem terheli.

 

 • Az alapdíj a kisméretű kézipoggyászt tartalmazza, feladható poggyászok felárért foglalhatóak. A poggyászárak a Wizz Air mindenkor érvényes szabályzatának megfelelően módosulhatnak.

 

Program

1. nap: Budapest - Berlin

Elutazás Budapestről a délelőtti órákban, érkezés Berlin Schönefeld repülőtérre. Érkezést követően félnapos autóbuszos városnézésre indulunk helyi idegenvezetővel. Berlin Németország fővárosa, a politika, média, kultúra és tudomány egyik fontos európai központja. A város egyike Európa leglátogatottabb nagyvárosainak. A Spree folyó partján fekszik. Városnéző túránkat Berlin keleti felében kezdjük, annak főbb nevezetességeivel. Elsőként az Alexanderplatz-hoz látogatunk a híres TV-toronnyal, mely Németország legmagasabb épülete. A hangulatos és elegáns Unter den Lindenen eljutunk az athéni Akropolisz mintájára épült Branderburgi kapuhoz, amely ma Berlin egyik jelképe. Szomszédságában található a berlini dóm és a Múzeum-sziget, mely 1999 óta a világörökség része. Következő állomásunk a különleges arculatú Postdamer Platz, amely a város kettéosztása idején pont határon feküdt, így pusztaság volt. A 90-es évek elején teljesen új negyed nőtt ki a földből, modern épületeivel Berlin új központjává vált. Utunk következő állomása a Vörös Városháza (Rotes Rathaus) Berlin szenátusának és a mindenkori polgármester székhelye. A Brandenburgi kapu közelében található az 1884 és 1984 között épült Reichstag. 1933. február 27-én egy tűzvész elpusztította az épületet. 1999 óta a Bundestag székhelye ez az épület. Megérkezés a szálláshelyre az esti órákban. Fakultatív vacsora.


2. nap: Berlin

Reggeli után Berlin egész napos meghódítására indulunk. A délelőtti órákban a város nyugati részével ismerkedünk, míg délután a keleti részeket ismerjük meg alaposabban. Berlin legismertebb bevásárlósétánya a Kurfüstendamm, ahol számos üzlet, hotel és étterem található. Az egykori Nyugat-Berlin leghíresebb látnivalója a Vilmos császár emléktemplom (Kaiser-Wilhelm-Gedächnis-Kirche) a Breitscheidplatzon, a Kurfürstendamm sugárút végén. 113 méteres tornyával egy időben Berlin legmagasabb épülete volt, ma a második világháborús bombázások szemléletes emlékműve a berlini állatkert szomszédságában. A neoromán stílusú evangélikus templomot még II. Vilmos császár építette nagyapja, I. Vilmos emlékére az 1800-as évek végén. A templom az 1943 novemberi bombázások alatt komoly sérüléseket szerzett, az építészek azonban a háború után megmentették a tornyát. Bár a látszat mást sugall, a 71 méteresre csonkult, romos torony nemhogy stabilan áll, de látogatható is. A németek sokszor die Hohle Zahnnak, azaz szuvas fognak nevezik. Kiállításokat tartanak itt, láthatók eredeti mozaikjai, illetve át lehet nézni a szomszédságában álló új templomba is. A neoklasszicista stílusban épített Schloss Bellevue a német szövetségi elnök hivatali rezidenciája. A Bernauer Strasse az egykori határ Kelet- és Nyugat- Berlin között. A Checkpoint Charlie a leghíresebb katonai ellenőrzőpont volt a Vasfüggöny berlini szakaszán, mely Berlin szovjet szektorába eső Mitte, és az amerikai szektorba eső Kreuzberg kerületeket összekötő Friedrichstraße és az azt metsző, a szektorhatáron futó Zimmerstraße kereszteződésétől pár méterre délre, az amerikai szektor területén áll. Tartalmas és látnivalókban gazdag városnéző programunk után szabadidő keretében egyénileg is körbe nézhetünk Berlin utcáin, ahol kedvünkre nézelődhetünk és vásárolgathatunk. Visszatérés a szálláshelyre. Fakultatív vacsora.


3. nap: Szabad program vagy fakultatív kirándulás Potsdamba

Reggeli után félnapos fakultatív program a Havel-folyó partján épült Potsdamba, mely Brandenburg tartomány központja és egyben legszebb települése. Az egykori porosz királyi székhely fenséges építészeti emlékei, elegáns parkjai lenyűgözik az idelátogatókat. Óvárosát 1990-ben az UNESCO a Világörökségek közé sorolta. Potsdam 300 évvel ezelőtt lett Európa egyik legszebb királyi városa. XVII.-XX. század között itt székelő porosz uralkodók, főként I. Frigyes Vilmos és fia, Nagy Frigyes, a kor legnagyobb mestereit bízták meg a város palotáinak, kastélyainak, kertjeinek megtervezésével. Potsdamot egy barokk gyöngyszemmé változtatták, a későbbi uralkodók pedig a klasszicizmus jegyeit hagyták örök nyomként a városon. Az UNESCO által védetté nyilvánított terület 500 hektárt és 150 műemléki épületet foglal magába, melyeket 1730-1916. között építettek. A legtöbb látogató számára Potsdam fő attrakciója a Sanssouci Park. Benne találhatók a város legimpozánsabb épületei, a Sanssouci Palota, az Új Palota és a Charlottenhof Palota. A Világörökségek közé tartozó Sanssouci Palotát Nagy Frigyes megbízására kezdték építeni 1745-ben. Az uralkodó nyári rezidenciájának készült rokokó stílusban, alatta hatalmas parkkal, amit Versailles mintájára alakítottak ki teraszokkal, szökőkutakkal, márványszobrokkal, és egy kínai teaházzal. Rövid szabadidő után visszatérés Berlinbe. Szállás, fakultatív vacsora.


4. nap: Berlin - Budapest

Reggeli után transzfer Berlin Schönefeld repülőtérre, hazaindulás Budapestre a Wizz Air menetrendszerinti járatával. Érkezés Budapestre a kora délutáni órákban.

 

Fakultatív programok, tájékoztató a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről

 • Félpnapos Potsdami kirándulás belépőkkel (min. 12 fő): 24.900 Ft/fő

ÁrakLejárt: 2020. október 01.

Az ár tartalmazza:

 • szállást 3*-os szállodában
 • büféreggelit
 • repülős utazást
 • idegenvezetést
 • felsorolt programokat

 Az ár nem tartalmazza:

 • foglalási díjat: 1.500 Ft/fő
 • reptéri illetéket: 38.900 Ft/fő
 • fakultatív programokat, belépőket
 • vacsorát
 • feladható poggyászt: érdeklődjön irodánkban
 • betegség-, baleset- és poggyászbiztosítást: irodánkban köthető KEDVEZŐ ÁRON!
 • kötelező útlemondási biztosítást: a megrendelt szállás, étkezés és utazás díjának 1,5 %-a

Újdonság az árazásban 2020-tól!

A feltüntetett díj az utazás meghirdetett programjában szereplő minden kötelezően itthon fizetendő díjat tartalmaz. Helyszínen kötelezően fizetendő az idegenforgalmi adó. A díjon felül - igény szerint - fizethető: fakultatív programok, vízumdíjak, valamint az útlemondási és utasbiztosítás (BBP) díja.

Figyelem!

A Forint jelentős gyengülése miatt 2021-es ajánlataink csak Euróban történő befizetéssel rendelhetőek meg! Eurós befizetés esetén árainkat garantáljuk és az árfolyam változása nem befolyásolja azokat.

Részvételi díj (€ vagy $/fő/turnus)nap/éj2 ágyas szoba
okt. 1-44/3MEGTELT

További információ

Ajánlatkérés, foglalás és további információ a(z) korut@utazas.info címen vagy irodánkban.

A foglalás menetéről bővebben itt olvashat

+36 20 459-5424 Kapcsolat