Bécs - Hundertwasser nyomában

Utazásunk során megismerkedhetünk az osztrák főváros nevezetességeivel, annak nevezetes építészeti stílusával, a Ringstrassen stílussal és Hundertwasser egyedi építészeti stílusával. Megtekintjük az általa tervezett szemétégetőt, a 3. kerületi különleges társasházat és Hundertwasser Múzeumot.

Bécs időjárás előrejelzés
Dátum 07.18. 07.19. 07.20. 07.21. 07.22.
Időjárás
Maximum 30°C31°C32°C30°C33°C
Minimum 21°C19°C20°C23°C21°C
Eső (mm) 2----
Szél (km/h) 18 ↓11 ↓13 ↓10 ↑8 ↖
Vissza a képekhez
Étkezés:
önellátás
Turnusok:
1 napos (non-stop)
Program tipusa:
körutak
Utazás:
autóbusszal

Étkezés

  • önellátás

Utazás

  • autóbusszal

Program

Indulás 06.00-kor Budapestről, a Hősök teréről. Folyamatos utazás Ausztriáig, útközben egy rövid megállással. Elsőként autóbuszos városnézés keretében megismerkedünk Bécs nevezetes építészeti stílusával aRingstrassen stílussal. A városnézés után szabadidejét mindenki egyénileg töltheti el Bécs belvárosban, vagy lehetőség nyílik Hundertwasser egyedi építészeti stílusával megismerkedni.

A közös városnézés után Hundertwasser egyedi építészeti stílusával ismerkedünk. Autóbuszunkkal elsőként az általa tervezett szemétégetőhöz látogatunk. Bécs város felkérésének eleget téve Hundertwasser újra „csomagolta” a bécsi szemétégetőt, amely pompás formájának és küllemének köszönhetően jelenleg Bécs egyik jelképévé vált.

Utunkat tovább folytatva egy különleges házhoz látogatunk, ami egy társasház Bécs 3. kerületében. Az épület Bécs egyik leglátogatottabb épülete, egyben Ausztria kulturális örökségének a része. Hundertwasser örömmel tett eleget a felkérésnek és nem fogadott el fizetséget a ház megtervezéséért, mert szerinte már az megérte, hogy nem épül a helyére valami csúfság. Mind külsőleg és belsőleg egy érdekes és mindenképpen a szokványostól eltérő lakóházat sikerült építeni a művésznek. Hullámzó, egyenetlen padlók, színes, tarka-barka falak, befüvesített tetők és nagy fák, amelyek úgy tűnnek, mintha az a szobákból nőttek volna ki. Az épülettel szemben található ajándékboltban mindent beszerezhetünk, ami a művészhez kapcsolódik, de kortárs művészek alkotásainak emléktárgyait is.
Következő programként a Hundertwasser Múzeumhoz sétálunk, ahol átfogó képet szerezhetünk a sokoldalú, sokak által csak csodabogárnak tartott művész munkásságáról.


Kb. 18.00-kor hazaindulás. Hazaérkezés Budapestre a késő esti órákban.

 

Várható költségek:

  • Hundertwasser Múzeum: kb. 12 Euro/fő

Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák. (foglalási díj, helyi idegenvezető, szervezési költség)

Az utazás min. 35 fő részvételével indul.

ÁrakLejárt: 2019. október 03.

Az ár tartalmazza:

  • utazást autóbusszal

 

Az ár nem tartalmazza:

Részvételi díj (Ft/fő/turnus)Autóbuszjegy
okt. 58 900 Ft

További információ

Ajánlatkérés, foglalás és további információ a(z) varoslatogatas@utazas.info címen vagy irodánkban.

A foglalás menetéről bővebben itt olvashat