Advent Pozsonyban + Schlosshof és Kittsee

Buszos kirándulás az adventi vásárok idején Ausztriában és a szlovák fővárosban. Első állomásunk Schlosshof, innen továbbutazunk Kittsee-be, ahol meglátogatjuk a csokoládégyár mintaboltját. Végül Pozsonyba látogatunk, ahol megtekintjük a várat, végigsétálunk az óvároson, majd sztapacskázásra nyílik lehetőség az adventi forgatagban.

Étkezés:
önellátás
Turnusok:
1 nap (non-stop)
Program tipusa:
körutak
Utazás:
autóbusszal
Távolság Budapesttől:
200km

Utazás

  • autóbusszal Budapestről

Az autóbuszon fix ülőhelyet nem értékesítünk! Az autóbuszt a jelentkezések és a befizetések sorrendjében töltjük, az első soroktól kezdve hátrafelé. Az autóbusz első soraiban az idegenvezető és 2 gépkocsivezető esetén, a gépkocsivezető kap elhelyezést. Utas kéréseket a rendelkezésre álló szabad helyek függvényében igyekszünk teljesíteni. Autóbuszaink méretét a csoport létszámához igazítjuk, mely eredményezheti az ülőhelyek változását. Az ülőhelyek kiosztására vonatkozóan reklamációt nem áll módunkban elfogadni.

Program

Indulás Budapestről, a Hősök teréről reggel 6.00 órakor, folyamatos utazás Ausztriáig.

Elsőként látogatás a Császári Ünnepi kastélyban, a Schlosshofban. Alsó-Ausztria keleti részén, Bécstől 50 km-re található és több mint 50 hektáron terül el a kastély. A főúri lakóépületből, a művészien kialakított teraszos kertből és az idilli majorságból álló pazar épületegyüttest a kései 1720-as években Savoyai Jenő herceg reprezentatív vidéki és vadászszékhelyeként létesítették. Johann Lucas von Hildebrandt építész korlátok nélkül mindenből a legjobbat választhatta - végül is megbízója nem csak az egyik legsikeresebb hadvezér volt, hanem korának egyik legvagyonosabb embere.

Innen utunk Pozsonyba vezet, útközben rövid megálló a Kittsee-i csokoládégyár mintaboltjánál, vásárlási lehetőség.

A vásárlást követően Pozsonyba, a szlovák fővárosba utazunk, ahol valaha közel 300 éven keresztül a magyar királyokat koronázták. A busz rövid időre megáll a vár mellett, ahonnan gyönyörködhetünk az óváros panorámájában. Ezután gyalogos séta következik az óvároson keresztül: Szent Márton székesegyház, Mihály-kapu, Közép-Európa legrégibb egyetemének épülete (Academia Istropolitana), Fő tér, Prímás Palota, templomok, főnemesek palotái és Szlovák Nemzeti Színház. A városnézés után szabadprogram, vásárlási lehetőség az adventi kunyhóknál, illetve sztrapacskázási lehetőség.

A késő délutáni órákban hazaindulás, érkezés Budapestre a késő esti órákban.

 

 

Várható belépőjegy költségek:
Schlosshof kb. 25 Euro/fő (belépőjegy az adventi vásárba és a kastélyba, tárlatvezetés a kastélyban)

ÁrakLejárt: 2023. december 16.

Az ár tartalmazza:

  • utazást autóbusszal
  • felsorolt programokat
  • csoportkísérő idegenvezető

 Az ár nem tartalmazza:

 

Részvételi díj (Ft/fő/turnus)Autóbuszjegy
dec. 1616 900 Ft

További információ

Ajánlatkérés, foglalás és további információ a(z) korut@utazas.info címen vagy irodánkban.

A foglalás menetéről bővebben itt olvashat