Advent Johannesbachklammban és vásárlás/kóstolás a Hauswirth Csokoládégyár mintaboltjában

Adventi buszos utazás Johannesbachklammba, Európa egyik legkülönlegesebb és legszebb ünnepi vásárába. Az adventi vásár Johannesbachklammban mindössze néhány napig tart minden évben, s felejthetetlen élményt nyújt a látogatóknak. A nap másik programja a Hauswirth Csokoládégyár mintaboltja, ahol szintén beszerezhetők a finom karácsonyi ajándékok!

Étkezés:
önellátás
Turnusok:
1 nap (non-stop)
Program tipusa:
körutak
Utazás:
autóbusszal
Távolság Budapesttől:
245km
Egyéb:
Min. 35 főtől

Étkezés

 • Önellátás

Utazás

 • autóbusszal Bp-ről
 • vidéki felszállási helyek - érdeklődjön irodánkban
 • A vidéki fel- és leszállási helyek mindig a menetirány szerinti oldalon találhatók. Felhívjuk figyelmét, hogy a busz a menetiránnyal megegyező oldalon tud csak megállni az autópályák pihenőhelyein, azaz oda- és visszaúton nem ugyanazon oldalon! Kérjük, hogy ha nem a budapesti felszállást választják, jelezzék megrendeléskor! A busz csak igény esetén áll meg a felszállási helyeken és csak a felsorolt csatlakozási pontokon van lehetőség a felszállásra!

Program

Indulás reggel 7:00-kor, (Budapest, XIV. kerület, Olof Palme sétány 5., Városligeti csónakázó és Műjégpálya). A vidéki felszállást kérjük, foglaláskor jelezzék! Folyamatos buszos utazás a Hauswirth Csokoládégyár mintaboltjába, Kittsee-be, rövid pihenőkkel. Kóstolás majd vásárlási lehetőség a boltban.

A mintabolt után tovább utazunk Würflachba, ahol az egyik legérdekesebb és legkülönlegesebb adventi vásárt látogatjuk meg Johannesbachklamm szurdokvölgyében. Az adventi időszakban mindössze egy hétvégén rendezik meg a hagyományos ünnepi vásárt az alig 1500 főt számláló kis alsó-ausztriai faluban.

A falu fő látványossága egy sziklás szurdok, a Johannesbachklamm (Grünbachi-katlan), amit korlátokkal és hidakkal tettek járhatóvá. A szurdok 6 km hosszú és 15 perc sétával érhető el a faluból. Az út végig a patak medrét követi, hol az egyik, hol a patak másik oldalán, sok helyen lépcsők és sziklába erősített függő fajárdák vezetnek.

1994 óta az erdő szélén, romantikus természeti környezetben a szurdokban rendezik meg a vásárt, amelynek legnagyobb attrakciója a legnagyobb díszített karácsonyfa Ausztriában. Díszei nagyméretű gyöngyök, cukorkák, gyertyák, a fa alatt pedig egy nagyméretű asztal található teli ajándékokkal. A rendezvényt hangulatvilágítás teszi színesebbé betlehemi jászollal.

Az idelátogatók kényeztetéséről mintegy 40 kiállítóhely gondoskodik, amelyeknél meleg italok, ételek, sütemények, ajándékok kóstolhatók és vásárolhatók. Találunk egy fapajtát is, ahol kézművesek (esztergályos, kovács, üvegfúvó) mutatják be mesterségüket.

Szurdoklátogatásunk után hazaindulás, visszaérkezés a késő esti órákban a kiindulási helyre.

ÁrakLejárt: 2023. december 09.

Az ár tartalmazza:

 • buszos utazást
 • idegenvezetést

 Az ár nem tartalmazza:

 • adminisztrációs díj: 2.000 Ft/fő
 • belépőket: kb. 5 Euro/fő
 • Külön fizetendő a kötelező városbelépési + transzfer díj: 8 €/fő, amelyet az autóbuszra felszálláskor szükséges az idegenvezetőnek fizetni.
 • 35 fő alatti létszám esetén 2.000 Ft/fő felár fizetendő
 • betegség-, baleset- és poggyászbiztosítást: irodánkban köthető kedvező áron!

Az ártábla nem frissül automatikusan, így a szabad helyekről kérem érdeklődjön irodánkban!

Részvételi díj  (fő/turnus)Részvételi díj
dec. 914 990 Ft

További információ

Ajánlatkérés, foglalás és további információ a(z) varoslatogatas@utazas.info címen vagy irodánkban.

A foglalás menetéről bővebben itt olvashat