Vis szigeti vakáció nyaralással - Dalmácia

Ismerjük meg együtt Vis sziget rejtelmeit, mely a nyílt Adrián található, távol a szárazföldtől. Vis és Komiza kis városai, barátságos lakói, vadregényes öblei és a híres kék barlang elbűvöl minden látogatót. Ez egy valódi ínyencség a természetimádóknak, hisz a természet legtöbb helyen érintetlen! 

Szállástípus: hotel

Étkezés: reggeli / vacsora befizethető

Szobatípusok: 2-3 fős szobákban

Turnusok: fix időpontban, 6 éj

Program tipusa: körutak

Utazás: autóbusszal

Elhelyezés

 • 5 éj: Vis - Hotel Issa 3* tengerparti (2 ágy (pótágyazható), fürdőszoba hajszárítóval, TV, telefon, klíma, tenger felőli erkély). Kavicsos és köves strand mellett, Vis óváros közelében található a szálloda.
 • 1 éj: Slunj környékén Hotel 3* (2 ágy (pótágyazható), fürdőszoba hajszárítóval, TV, telefon, klíma)

Étkezés

 • 6x svédasztalos reggeli az árban
 • igény szerint vacsora (Vis szigeten svédasztalos, Slunjba menü), 18.000 Ft/fő/turnus, irodánkban fizetendő

Utazás

 • Légkondicionált autóbusszal
 • Fel- és leszállási lehetőség: Budapest(BOK Sportcsaronk ex. SYMA csarnok és BAH-csomópont),
 • Budaörs, Székesfehérvár, Siófok, Balatonboglár, Nagykanizsa.

Program

1. nap: Vis sziget
Indulás reggel 05.30 órakor. Utazás rövid pihenőkkel Splitbe. Átkompolás a szigetre, szállásfoglalás majd vacsora.

 

2. nap: Vis és Komiza városok, borkóstoló 
A mai napon fakultatív program keretében megismerkedünk a szigettel és nagyobb városaival. Vis városban kezdünk, melyet még az illírek is látogattak időszámításunk előtt, de a görögök voltak az első város alapítói, majd jöttek a rómaiak, magyar királyok és királynők, sőt még Napóleon is járt a szigeten. Mindenki nyomot hagyott e bűbájos város történetében, mely, mint egy időkapszula, őrizte érintetlenségét. 1992 után került fel ismét a kirándulók térképére.  A Vis múzeumában látható az egyik legfontosabb horvátországi görög emlék, egy bronz Artemisz fej az i.e. 4. sz. végéről. Ennél a szigetnél győzte le az olaszokat a kisebb létszámú, de bátor monarchiai hadiflotta 1866-ban. A sziget túloldalán fekvő Komiza településre vezető utunk során festői tájakon át haladunk. Útközben megállunk megkóstolni a sziget borait, melyek egyedi zamatát az itt található vörös föld, a tengeri levegő és a magas számú napsütéses órák adják. Felfrissülve érkezünk a jellegzetesen mediterrán Komiza-ba, melynek gyökerei a halászathoz kapcsolhatók. A nyílt tenger felé helyezkedve, sziklákkal körülvéve várja a látogatókat és őrzi a helyi halászok titkait, melyek ételeikben is jelen vannak. A helyi kis múzeumban megtekinthetjük a tipikus és egyedi visi, fából készült kis hajókat, melyek könnyen és fürgén siklottak a vízen. Szállásunkra visszatérve még marad idő strandolásra. Részvételi díj (kóstolóval és muzeum belépővel): 30 EUR/fő.

 

3. nap: hajókirándulás - Kék Barlang és a legszebb strandok
A fakultatív hajókirándulás alatt ínyenc falatok és szép tájak ígérkeznek. Kis hajókra szállunk és átmegyünk a természetvédelmi terület részeként számon tartott Kék barlanghoz. Kis csónakokról megcsodálhatjuk, ahogy a nap sugarai játékos fényparádéba öltöztetik a sziklaformákat a víz alatt és fölött. Majd páratlan szépségű öblök és szirtek mellett hajózunk. Pont, mire elfáradunk, a legénység ebédet készít nekünk, s fürdünk egy vonzó, lakatlan öblöcskében is. Igazi fotós téma. Estére jókedvűen visszatérünk a szálláshelyünkre.  Részvételi díj (kostolóval): 40 EUR/fő + Kék barlang belépő aki szeretne: 15 EUR/fő . 

 

4. nap: Stiniva vadregényes öböl, strandolás
A délelőtti órákban merészebb utasainkat invitáljuk egy felejthetetlen kirándulásra a híres Stiniva öbölhöz. Vadregényes tájakon igazi szelfi paradicsom várja a résztvevőket. A sziklafalakkal körülvett öbölnek csak 4 m széles kijárata van a nyílt tenger felé, ez teszi egyedivé. Az öbölhöz vezető utat részben autóbusszal tesszük meg, majd - az utolsó szakaszon - kb. egy órás gyaloglás vár ránk a szűk, sziklás, lejtős ösvényeken. Sportcipő ajánlott. Izgalmak végén egy pohár helyi speciálitású likőrre a vendégeink. Részvételi díj: 10 EUR/ fő.  

Délután strandolás a szálloda előtti strandon. Aki inkább kihagyná a hegyi túrázást, a szálloda előtti strandon töltheti a napot.

 

5. nap: strandolás, nyaralás, pihenés

 

6. nap: Zadar
Déli órákban kompra szállunk. A szárazföldre érve irányt veszünk a Zadar város felé. Az óvárosba a délutáni órákban érkezünk, melynek történelmi belvárosa számos magyar vonatkozású emléket őriz. Felkeressük a nevezetességeket, meghallgatjuk a híres tengeri orgonát, megcsodáljuk a ,,nap üdvözletét" - sétálunk a természetes fényt kibocsátó "univerzumban". Szabad idő követöen folytatjünk utunkat a Slunj környéki szállás felé.  

 

7. nap: Rastoke zuhatag rendszer és malmok, Zágráb 
Reggeli után meglátogatunk a Slunj városkában található, Korana folyó kanyonjában képződött csodás zuhatagrendszert és a múltat rejtő vízimalmokat. Ez a fantasztikus hely nem túl nagy területen található, épp ezért könnyen körbejárható. Szépsége egyedi, így nem véletlen, hogy itt forgatták a Winnetou film egyes részeit, melyről még ma is tanúskodik egy totemoszlop. Rastoke belépőjegy ellenében látogatható. Majd a Horvátország főváros felé veszünk irányt, Zágrába. Rövid buszos városnézés után sétálunk a főtéren, a felsővárosban megismerkedünk a neogotikus stílusú Szt. Marko templommal és térrel. Hazaérkezés az esti órákban.

 

Tájékoztató árak a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről:

 • Üdülőhelyi és regisztrációs díj (helyszínen fizetendő): 12 év felett: 25 EUR/fő.
 • Hajókirándulás (kostolóval) : 40 EUR/fő + Kék barlang belépő aki szeretne: 15 EUR/fő . 
 • Stiniva: 10 EUR/fő
 • Belépők a helyszínen: kb. 40 HRK Rastoke haza úton.

A fakultatív programok min. 25 fő részvételével indulnak.


Az utazás min. 35 fő részvételével indul.


*Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy előre nem látható események miatt az ajánlatban meghirdetett programok módosulhatnak az idegenvezető legjobb belátása szerint, illetve a programok sorrendje változhat.

Árak

Az ár tartalmazza:

 • szállást
 • reggelis ellátást
 • buszos utazást
 • felsorolt programokat
 • csoportkísérő idegenvezetőt
Az ár nem tartalmazza:
 • üdülőhelyi és regisztrációs díjat, helyszínen fizetendő
 • vacsorát
 • fakultatív progamokat és belépőket
 • egyágyas felárat - érdeklődjön irodánkban
 • betegség-, baleset- és poggyászbiztosítást: irodánkban köthető kedvező áron!
 • kötelező útlemondási biztosítást: a részvételi díj 2,5%-a.

Az ártáblában szereplő árak nem minden esetben tartalmazzák az árfolyam illetve az esetleges üzemanyag árak emelkedésével járó többlet költségeket, ezért kérje ajánlatunkat!

Részvételi díj (Ft/fő/turnus)nap/éj2 fős (pótágyazható) Standard2 fős (1fel+1gy) StandardTársítható Standard2 fős (pótágyazható) Tenger felőli
júl. 4-96/5188 900 Ft188 900 Ft188 900 Ft199 900 Ft
szept. 12-176/5159 900 Ft159 900 Ft159 900 Ft174 900 Ft
Részvételi díj (Ft/fő/turnus)nap/éj2 fős (1fel+1gy) Tenger felőliTársítható Tenger felőli1 ágyas Standard1 ágyas Tenger felőli
júl. 4-96/5199 900 Ft199 900 Ft266 800 Ft285 800 Ft
szept. 12-176/5174 900 Ft174 900 Ft222 800 Ft244 800 Ft

További információ

Ajánlatkérés, foglalás és további információ a(z) korut@utazas.info címen vagy irodánkban.

A foglalás menetéről bővebben itt olvashat

+36 20 459-5424 Kapcsolat