Vis szigeti vakáció nyaralással - Dalmácia

Ismerjük meg együtt Vis sziget rejtelmeit, mely a nyílt Adrián található, távol a szárazföldtől. Vis és Komiza kis városai, barátságos lakói, vadregényes öblei és a híres kék barlang elbűvöl minden látogatót. Ez egy valódi ínyencség a természetimádóknak, hisz a természet legtöbb helyen érintetlen! 

Szállástípus:
hotel
Étkezés:
reggeli / vacsora befizethető
Szobatípusok:
2-3 fős szobákban
Turnusok:
fix időpontban, 5 éj
Program tipusa:
körutak
Utazás:
autóbusszal
Egyéb:
Min. 35 főtől

Elhelyezés

 • 5 éj: Vis - Hotel Issa 3* tengerparti szálloda a Vis város szélén található. Az aprókavicsos lassan mélyülő strandtól csak egy kisebb út választja el.
 • Szoba: 2 ágy (pótágyazható), fürdőszoba hajszárítóval, TV, telefon, klíma, erkély egy részük park másik tenger felőli.

Étkezés

 • 5x svédasztalos reggeli az árban
 • igény szerint vacsora (svédasztalos), 19.900 Ft/fő/turnus - ajánlott -  irodánkban fizetendő

Utazás

 • Légkondicionált autóbusszal
 • Fel- és leszállási lehetőség: Budapest (BOK Sportcsarnok vagy BAH-csomópont), Budaörs (pálya mellett), Székesfehérvár (pálya mellett), Siófok, Balatonboglár, Nagykanizsa.
 • Fontos információ: Budaörs és Székesfehérvár esetében a fel-,és leszállás az autópálya mellett történik, értelemszerűen mindig az autóbusz menetirányának megfelelő oldalon!

Program

1. nap: Vis sziget
Indulás reggel 06.00 órakor. Utazás rövid pihenőkkel Splitbe. Átkompolás a szigetre, szállásfoglalás majd vacsora.

 

2. nap: Vis és Komiza városok, borkóstoló 
A mai napon fakultatív program keretében megismerkedünk a szigettel és nagyobb városaival. Vis városban kezdünk, melyet még az illírek is látogattak időszámításunk előtt, de a görögök voltak az első város alapítói, majd jöttek a rómaiak, magyar királyok és királynők, sőt még Napóleon is járt a szigeten. Mindenki nyomot hagyott e bűbájos város történetében, mely, mint egy időkapszula, őrizte érintetlenségét. 1992 után került fel ismét a kirándulók térképére.  A Vis múzeumában látható az egyik legfontosabb horvátországi görög emlék, egy bronz Artemisz fej az i.e. 4. sz. végéről (belépős). Ennél a szigetnél győzte le az olaszokat a kisebb létszámú, de bátor monarchiai hadiflotta 1866-ban. A sziget túloldalán fekvő Komiza településre vezető utunk során festői tájakon át haladunk. Útközben megállunk megkóstolni a sziget borait, melyek egyedi zamatát az itt található vörös föld, a tengeri levegő és a magas számú napsütéses órák adják. Felfrissülve érkezünk a jellegzetesen mediterrán Komiza-ba, melynek gyökerei a halászathoz kapcsolhatók. A nyílt tenger felé helyezkedve, sziklákkal körülvéve várja a látogatókat és őrzi a helyi halászok titkait, melyek ételeikben is jelen vannak. A helyi kis múzeumban megtekinthetik a tipikus és egyedi visi, fából készült kis hajókat, melyek könnyen és fürgén siklottak a vízen (belépős). Szállásunkra visszatérve még marad idő strandolásra. Részvételi díj (kóstolóval): 30 EUR/fő.

 

3. nap: hajókirándulás - Kék és zöld barlang, Stiniva öböl és legszebb strandok
A fakultatív hajókirándulás alatt szép tájak ígérkeznek.  A hajókirándulás a kedves Vis városból indul - körbejárjuk a fenséges szigetet - miközben meglátogatjuk szépséges öbleit is. Ajánljuk az elbűvölő Kék és Zöld barlang látogatását is. Lubickolhatunk legszebb strandjain, a Stiniva öbölben, a Bisevo szigeten, a fantasztikus Porat strandján. Hajókázásunk alatt a Mama Mia világhírű film 2. részének forgatási színhelye is magával ragad minket. Estére jókedvűen térünk vissza a szálláshelyünkre. Részvételi díj: 50 EUR/fő + igény szerint: Kék barlang belépő: 20 EUR/fő; Zöld barlang belépő: 15 EUR/fő .

 

4 és 5. nap: strandolás, nyaralás, pihenés a szálloda előtti strandon.

 

6. nap: haza utazás
Kora hajnali órákban kompra szállunk és irány Split. Szárazföldre érve Magyarország felé veszünk irányt! Érkezés esti órákban. 

 

 

Tájékoztató árak a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről:

 • Üdülőhelyi és regisztrációs díj (helyszínen fizetendő): 12 év felett: 25 EUR/fő.
 • Fakultatív program (min 25 fő esetén):
 • Vis és Komiza (kóstolóval) : 30 EUR/fő
 • Hajókirándulás : 50 EUR/fő + igény szerint: Kék barlang belépő : 20 EUR/fő; Zöld barlang: 15 EUR/fő. 

A fakultatív programok min. 25 fő részvételével indulnak.


Az utazás min. 35 fő részvételével indul.


*Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy előre nem látható események miatt az ajánlatban meghirdetett programok módosulhatnak az idegenvezető legjobb belátása szerint, illetve a programok sorrendje változhat.

Árak

Az ár tartalmazza:

 • szállást
 • reggelis ellátást
 • buszos utazást
 • felsorolt programokat
 • csoportkísérő idegenvezetőt
Az ár nem tartalmazza:
 • üdülőhelyi és regisztrációs díjat, helyszínen fizetendő
 • vacsorát
 • fakultatív progamokat és belépőket
 • egyágyas felárat - érdeklődjön irodánkban
 • betegség-, baleset- és poggyászbiztosítást: irodánkban köthető kedvező áron!
 • útlemondási biztosítást: a megrendelt szállás, étkezés és utazás díjának 3,0%-a, csak a megrendeléskor köthető, utólagos megkötésére nincs mód.

Az ártáblában szereplő árak nem minden esetben tartalmazzák az árfolyam illetve az esetleges üzemanyag árak emelkedésével járó többlet költségeket, ezért kérje ajánlatunkat!

Részvételi díj (Ft/fő/turnus)nap/éj2 ágyas (1fel+1gy. 12ig)2 ágyas Standard pótágyazhatóTársítható standardTenger f. 2 fős (1 fel+1gy 12ig)
júl. 9-146/5199 900 Ft199 900 Ft219 800 Ft229 900 Ft
Részvételi díj (Ft/fő/turnus)nap/éjTenger f. 2 fős pótágyazható1 ágyas standardTenger f. 1 ágyas
júl. 9-146/5229 900 Ft285 800 Ft322 800 Ft

További információ

Ajánlatkérés, foglalás és további információ a(z) korut@utazas.info címen vagy irodánkban.

A foglalás menetéről bővebben itt olvashat