Vietnam-Kambodzsa körutazás

Vietnam olyan a térképen, mint egy S-alakban tekergő sárkány. Majdnem 80 millió ember lakja, a legtöbben a folyók deltavidékén és a 2500 kilométer hosszú tengerpart menti településeken. Többségük vietnami (kinh), de legalább hatvan nemzetiséget tartanak számon. A hivatalos nyelv a vietnami, e mellett sokan beszélnek franciául, kínaiul és khmer nyelven is. Vietnamban egész évben meleg van. Északon 23 fok, délen 5-10 fokkal magasabb az átlaghőmérséklet.

Szállástípus:
hotel
Étkezés:
reggeli / vacsora befizethető
Szobatípusok:
2 fős szobák
Turnusok:
fix turnusok, 15/13 nap-12 éj
Program tipusa:
egzotikus utak
Utazás:
repülővel
Egyéb:
Min. 15 főtől

Fontos tudnivalók

Hanoit egyesek Kelet Párizsának nevezik, van akit a harmincas évek francia kisvárosaira emlékeztet. Sokkal nyugodtabb, zöldebb, mint Saigon, a forgalom is csendesebb. Mintegy egymillió lakója zárkózott, de hagyományosan vendégszerető.

Vietnamot nem látta, aki nem hajózott néhány órát a Hanoitól csupán 150 kilométerre fekvő Ha-Long öbölben. A világ nyolcadik csodájaként emlegetett Leszálló Sárkány öble 1995 óta a Világörökség része. Smaragdzöld vizéből háromezer különös formájú dolomitszikla emelkedik ki. A monda szerint egy földre leszálló óriási sárkány a farkával tördelte apróra a környező hegyeket.. A fővárostól Ho-Shi-Minh város, amit lakói ma is inkább Saigonnak hívnak, 1700 kilométerre fekszik. Az ötmilliós metropolisz a francia gyarmatosítók örökségét idézi, egyszerre egzotikus és nagyvilági. Egy nép kultúrájához szorosan hozzátartozik mindaz, amit megeszik, megiszik. Saigonban minden utcasarkon ehetünk "Pho"-t. Ez a híres vietnami zöldségleves, amit gyömbérrel, borssal, ánizzsal fűszereznek, rizstésztával, marha- vagy csirkehússal vagy sonkával tálalnak. Jellegzetes nemzeti ételük a "Chia gao". Hasonló a kínai tavaszi tekercshez: darált sertéshús, gomba, tészta, bab és tojássárgája keverékét rizstésztába tekerik, és olajban kisütik. Az átható illatú "Nuoc mam"-mal, vagyis erjesztett halszósszal tálalják. A kígyóbor rizs erjesztésével, némi kígyó hozzáadásával készül - minél mérgesebb az állat, annál erősebb gyógyhatást tulajdonítanak az italnak.

Kambodzsa egy Magyarországnál csaknem kétszer nagyobb ország a Sziámi-öböl partján. Nyugatról és északnyugatról Thaiföld, északkeletről Laosz, keletről és délkeletről pedig Vietnám határolja. Az ország neve egy mimózaféle fa indonéz nevéből keletkezett. A volt francia gyarmat 1953-ban nyerte el függetlenségét. A vietnami háború alatti (amerikai, dél-vietnami) megszállását húsz évig tartó polgárháborús időszak követte. Kambodzsa fővárosa, Phnom Penh, amely a Mekong és a Tonle Sap folyók összefolyásánál fekszik. Phnom Penh szinte ma is teljesen olyan, mint a francia gyarmati időkben volt, alacsony épületek, rendezek parkok, csodálatos sétányok jellemzik. A Királyi Palota nagyobb része ma is a királyi pár rezidenciájának számít, így a lenyűgöző épületeknek csak bizonyos részeit lehet megtekinteni. Azonban nem mindig Phnom Penh volt a főváros. Mikor a Khmer birodalom a fénykorát élte, szükség volt egy tündöklő fővárosra, amely megmutatja a világnak az istenkirályok nagyságát. Ekkor lett Angkor a birodalom fővárosa, azonban ezt a pozícióját mindössze öt évszázadon keresztül tudta megtartani, utána hanyatlásnak indult, majd végül a dzsungel martaléka lett. Újabb évszázadoknak kellett eltelnie, míg a XIX. században felfedezték a területet, és ma már az UNESCO Világörökség részeként ejti ámulatba az odalátogató turistákat.

 

Beutazási információk, naprakészen:

Vietnám: https://konzinfo.mfa.gov.hu/utazasi-tanacsok-orszagonkent/vietnam

 • Magyar állampolgárok érvényes útlevéllel utazhatnak be Vietnámba. Az útlevél érvényessége minden esetben legalább 6 hónappal kell, hogy meghaladja a Vietnámból tervezett elutazás időpontját.
 • Felhívjuk a figyelmet arra, hogy az útlevél érvényességi idejére vonatkozó fent említett szabályt a délkelet-ázsiai térség valamennyi országa alkalmazza, így amennyiben körutazásra indul, annak tervezése során figyelembe szükséges venni valamennyi érinteni kívánt országba való be-, illetve kiutazást.
 • Magánútlevéllel rendelkező magyar állampolgárok Vietnámba történő beutazásához a Vietnámi Szocialista Köztársaság illetékes hatósága által kiállított vízum szükséges, amely nem igényelhető beutazáskor, hanem csak előzetesen.

Kambodzsa: https://konzinfo.mfa.gov.hu/utazasi-tanacsok-orszagonkent/kambodzsa

 • Magyar állampolgárok érvényes útlevéllel utazhatnak be Kambodzsába. Az útlevél érvényessége minden esetben legalább 6 hónappal kell, hogy meghaladja a Vietnámból tervezett elutazás időpontját.
 • Felhívjuk a figyelmet arra, hogy az útlevél érvényességi idejére vonatkozó fent említett szabályt a dél-kelet ázsiai térség szinte valamennyi országa alkalmazza, így amennyiben körutazásra indul, annak tervezése során figyelembe szükséges venni valamennyi érinteni kívánt országba való be-, illetve kiutazást!
 • Kambodzsába magyar állampolgárok magánútlevéllel történő turista célú beutazáshoz vízumra van szükség.

 

Elhelyezés

 • 2-3 ágyas szobákban, középkategóriájú szállodákban, 1 éjszaka hajón a Halong-öbölben

Étkezés

 • reggeli és hajón teljes ellátás a részvételi díjban
 • vacsora: felár ellenében igényelhető, 99.000 Ft/fő - foglaláskor fizetendő

Utazás

 • Menetrendszerinti járattal, Budapest-Hanoi-Saigon útvonalon, belső járatokkal a helyszínen

Tervezett menetrend 2023-ban:

Qatar Airways

2023.10.25., 11.15., 11.27.

Honnan - Hová                 Indulási idő:       Érkezési idő:

Budapest (BUD) - Doha (DIA)    10:35     16:45

Doha (DIA) - Hanoi (HAN)           19:50     07:20 + 1

SAIGON (SGN) - Doha (DIA)       19:20     23:30

Doha (DIA) - Budapest (BUD)    02:40     06:20

 

Emirates

2024.01.25.

Honnan - Hová                 Indulási idő:       Érkezési idő:

Budapest (BUD) - Dubai (DXB)  15:10     23:20

Dubai (DXB) - Hanoi (HAN)        03:40     12:40

SAIGON (SGN) - Dubai (DXB)    23:55     04:25 + 1

Dubai (DXB) - Budapest (BUD)  10:35     13:35

 

Turkish Airlines

 2024.02.16.

Honnan - Hová                 Indulási idő:       Érkezési idő:

Budapest (BUD) - Isztambul (IST)            20:20     00:20 + 1

Isztambul (IST) - Hanoi (HAN)                  02:20     15:25

SAIGON (SGN) - Isztambul (IST)              22:15     05:35 + 1

Isztambul (IST) - Budapest (BUD)             08:35     08:40

 

A menetrendváltozás jogát a légitársaság(ok) fenntartják.

 

Program

1. nap: Elutazás Budapestről
Indulás Budapestről a menetrend függvényében. Étkezés a repülőgépen.


2.nap: Hanoi, informatív városnézés
Érkezés Hanoiba a menetrend függvényében, transzfer a belvárosba, majd egy különleges városnézésben lesz részünk az ezeréves fővárosban. Hanoi a régi és az új különös keveréke, ezért nem hasonlít egyik vietnámi városhoz sem, nyüzsgő piacai, kitűnő konyhája lenyűgözi az ősi város minden látogatóját. Séta a városban, a legfontosabb nevezetességek megtekintése kivülről. Irodalom Temploma, amely a XI. században épült Vietnám első egyetemeként. A Tran Qouc Pagoda a buddhizmus kulturális szimbólumaként magasodik az égbe. A két legromantikusabb tó között található egy aprócska szigeten, a főváros szívében. A város közepén lévő Hoan Kiem tó, ami a különös történelmi távlatokba visszanyúló legendájával varázsol el, itt található a NgocSon templom (a Jade hegy temploma). Szállás Hanoiban.


3.nap: Halong-öböl, sárkányhajózás
Reggeli után utazás busszal a Halong-öbölbe. Érkezés után beszállás a tradicionális ,,sárkányhajóba”, ahol elfoglaljuk a kabinjainkat. Ebéd, majd hajónk kifut a „Leszálló Sárkány” öbölből és behajózik az ezernyi mészkősziget közé. A legenda szerint az öbölben él Lac Long Quan, a sárkánykirály, aki a vietnámi nép védelmezője volt évezredéken keresztül. Fürdőzési lehetőség a smaragdszínű öblökben, majd a hajóra visszatérve a szakácsok főzőbemutató keretében avatják be a vendégeket a vietnami konyha rejtelmeibe. Szállás és vacsora a hajón.


4.nap: Hanoi, Hue
A napfelkelte megtekintése után reggeli a fedélzeten, majd visszatérés a kikötőbe. Utazás vissza Hanoiba, amennyiben időnk engedi rövid városnézés (a belső repülőjegy menetrendjének függvényében változhat a program). Transzfer a repülőtérre, elutazás belső járattal Hueba, Közép-Vietnám egyik leglátványosabb városába, az egykori császári fővárosba.


5.nap: Hue, Hoi An
A reggelit követően városnézés Hue-ban. A város, vallási központként is szolgált és szolgál a mai napig, mutatja ezt Hue-ban és szűkebb környékén a több, mint 600 pagoda, amelyek legnagyobb része még ma is működik. A látnivalók egy részét a Parfüme folyón tett hajókázás során fedezzük fel. Látogatás a Thien Mu Pagodában (Mennyei Hölgy pagodája), amely az ország egyik leghíresebb épülete, majd megtekintjük a még maradványaiban is lenyűgöző látványt nyújtó, árokkal körülvett királyi fellegvárat. Késő délután továbbutazás Vietnam legbájosabb városkájába, Hoi Anba. A mintegy 120 km-es út festői tájakon vezet keresztül, ahonnan remek kilátás nyílik Vietnam legszebb tengerpartjára, a Lang Co-ra. Szállás Hoi An-ban.


6.nap: Hoi Ann, Siem Reap
Reggeli majd városnézés Hoi Anban, amely többek között a selyemkészítéséről és kereskedelméről vált nevezetessé. Sétálva fedezzük fel a bájos óvárost, bemegyünk több, 18. századi lakóházba, és megtekintjük a város jelképét, a Japán hidat. Délután transzfer a repülőtérre, elutazás Siem Reapba, transzfer a szállásunkra, szabadidő..


7.nap: Angkor Thom, Banteay Srey
Reggel elsőként Angkor Thom-ot (az istenek oltalmazta várost) fedezzük fel. Ennek közepén magasodik Bayon temploma, ahol rejtélyes mosolyú Buddha-arcokat találunk. Emellett a Királyi Palota maradványai, a Phimeanakas, a Leprás király terasza és az Elefánt terasz a főbb látnivalók. Innen a X. századból származó Banteay Srey templomhoz utazunk, amely a hindu vallás egyik legszebb szentélye. A rózsaszín homokkőből épült kis méretű templomot még a reggeli órákban érdemes megnézni, színei akkor láthatóak igazán. Szállás Siem Reapban.


8.nap: Angkor Wat
A délelőtt folyamán a kirándulás a központi angkori területre, látogatás a II. Szúrjavarman király által Visnu istennek ajánlott Angkor Wathoz. Délután szabad program, vásárlási lehetőség.


9.nap: Phnom Penh
Reggel elutazás Phnom Penh-be, autóbusszal. A kambodzsai fővárosban tett rövid kirándulás során Phnom Penh első számú nevezetességeit kereshetjük fel. A Tonle Sap és Mekong összefolyásánál alakult ki a városközpont. A vallási épületek közül a Wat Phnom pagodáját és a Királyi Palota melletti Ezüstpagodát, a történelmi emlékek közül az Elefánt-termet és az angkori időszak legértékesebb gyűjteményét őrző Nemzeti Múzeumot, a XX. századból pedig a fedett piacot és a vörös khmerek gyilkos rezsimjéről tanúskodó Toul Sleng múzeumot keressük fel, illetve nézzük meg kívülről. Este szabadidő, mikor is a folyópart menti sétányra megyünk, ami a város leglátogatottabb része, számos szállodával, s jobbnál-jobb éttermekkel, kocsmákkal, bárokkal.


10.nap: Szabadprogram, Chau Doc
Délelőtt szabad program, a város egyéni felfedezése, majd utazás szárnyashajóval Chau Doc-ba (Vietnám), a Mekong deltához. Szállásunk a városban lesz.


11.nap: Mekong-delta
A reggelit követően több órás, motorcsónakos kirándulásra indulunk a hatalmas kiterjedésű Mekong-delta egyedülálló vízi világában. A Dél-Kínai tengerbe ömlő Mekong Ázsia harmadik leghosszabb folyama, hatalmas deltatorkolatot és számtalan folyóágat alkot, amelyek több millió embernek biztosítanak megélhetést. Megtudhatjuk, hogyan készül a rizspapír, ismeretlen trópusi gyümölcsöket kóstolhatunk és meghallgathatjuk, milyen az eredeti vietnami zene. Látogatás egy úszó faluban, ahol a helyiek egész életüket a vízen töltik, megnézzük hogyan horgásznak közvetlenül a házuk alatt. Innen továbbhajózunk egy is faluba, a folyó másik partjára, ahol egy muszlim közösség él. Visszatérve a városba folytatjuk utunkat a Chua Xu Pagodához. Késő délután utazás Can Tho városába, amely a Mekong „fővárosa”, szállásunk is itt lesz.


12.nap: Úszópiac, Can Tho, Saigon
Kora reggel utazás hajóval a delta legnagyobb és legnyüzsgőbb úszó-piacára, ahol mind a vevők, mind az árusok csónakokkal közlekednek. Visszatérés Can Tho városába, majd utazás autóbusszal Saigonba, Vietnám legnagyobb városába. Szállásunk elfoglalása, szabadidő.


13. nap: Saigon
Az egész napunkat Saigon (Ho Chi Minh City) felfedezésével töltjük. Városnézés keretében meglátogatjuk a Történelmi Múzeumot, a Thong Nhat Konferenciaközpontot és a Ben Thanh Piacot. A város többi nevezetességénél csak egy fotószünet erejéig állunk meg, mint a Notre Dame katedrálisnál, a városházánál, a színháznál és a központi postahivatalnál. Délután a kínai negyed felé vesszük az irányt, felfedezve ennek a területnek a nevezetességeit. Túránk a központi Ben Thank piacon ér véget, ahol elmerülhetünk az kézműves termékek sokaságában. Visszatérés szállásunkra.


14.nap: Cu Chi, hazaindulás
Reggeli után azonnal a Cu Chi alagút rendszer felé vesszük utunkat, amely a vietnámi háború idején vált ismerté, itt éltek és rejtőzködtek a vietkongok. Visszatérés Saigonba, a menetrend függvényében transzfer a repülőtérre, elutazás.


15.nap: Érkezés Budapestre
Hazaérkezés Budapestre a délelőtti órákban.

 

Tájékoztató a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről:
 • Tájékoztató árak (drágulás előfordulhat):
 • kötelező borravaló: 65 USD/fő
 • Kambodzsa vízum: 30 USD/fő
 • Vietnámi vízum (kétszeri): 50 USD/fő
 • Vietnámi vízumhoz meghívólevél (kétszeri): 12.000 Ft/fő

 

*Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy előre nem látható események miatt az ajánlatban meghirdetett programok módosulhatnak az idegenvezető legjobb belátása szerint, illetve a programok sorrendje változhat.

Árak

Az ár tartalmazza:

 • szállást megadott típusú szállodákban
 • reggelis ellátást a szállodákban 
 • teljes ellátást a hajón
 • repülőjegyet a megjelölt útvonalon
 • repülőtéri illetékek és díjak
 • belső járatos repjegyeket
 • a program szerinti kirándulásokat
 • a magyar nyelvű idegenvezetést
 • transzfereket

Az ár nem tartalmazza:

 • vietnámi vízumot, és a vízumhoz szükséges meghívólevél árát - kétszer
 • kambodzsai vízum díját
 • kötelező borravalót
 • vacsora felárát
 • kötelező borravalót
 • egyágyas szoba felár  - érdeklődjön irodánkban
 • fakultatív programokat, belépőket
 • betegség-, baleset- és poggyászbiztosítást: irodánkban köthető kedvező áron!
 • kötelező útlemondási biztosítást: a megrendelt szállás, étkezés és utazás díjának 3,0%-a

Bruttó árazás!

Az alábbiakban található árak TELJES ÁRAK (bruttó árak), melyek tartalmazzák a szállás, a megadott ellátás, a megadott közlekedés és hozzátartozó illetékeket (repjegy vagy buszjegy), a transzfer, a foglalási díj és a telepített magyar idegenvezető költségeit, minden kötelezően itthon fizetendő díjat. A díjon felül - igény szerint - irodánkban fizethetők az útlemondási biztosítás és az utasbiztosítás (BBP) díja, esetleges vízumdíjak, a helyszínen fizethetők a fakultatív programok, bizonyos helyszínen igénybe vehető szolgáltatások (pl.: széf bérlés, légkondicionálás, kaució, stb).

Részvételi díj (Ft/fő/turnus)nap/éj2 ágyas standard pótágyazható szoba2 ágyas standard szoba
okt. 18-nov. 113/12MEGTELT1 229 900 Ft
nov. 21-dec. 513/12MEGTELT1 169 900 Ft

További információ

Ajánlatkérés, foglalás és további információ a(z) korut@utazas.info címen vagy irodánkban.

A foglalás menetéről bővebben itt olvashat