Szlovénia természeti csodái

Csodálatos körutazás Szlovénia leggyönyörűbb helyein.

Szállástípus:
hotel
Étkezés:
félpanzió
Szobatípusok:
2-3 fős szoba
Turnusok:
fix turnus - 4 éj
Program tipusa:
körutak
Utazás:
autóbusszal
Egyéb:
Min. 35 főtől

Elhelyezés

 • 1 éjszaka Kranj környékén,
 • 3 éjszaka Kranjska Gora környékén 4*-os szállodában,
 • 2-3 ágyas saját fürdőszobás szobákban

Étkezés

 • félpanziós ellátás az árban

Utazás

 • légkondicionált autóbusszal Bp-ről
 • vidéki felszállási helyek az M7-es autópálya pihenőiben
 • részletekről érdeklődjön irodánkban.

Program

1. nap:         
Indulás Budapestről reggel 6.00 órakor. Utazás rövid pihenőkkel Szlovéniába. Elsőként utunk a Logar-völgybe vezet. A völgyet egykor a Kamnik Savinja Alpok egyik gleccsere vájta ki és alakította ki mai formáját. A több mint 2000 méteres csúcsok között napos réteket és legelőket, erdei házikókat és festői természeti környezetet találhatunk. A völgy végében a sziklafalat a 90 m magasról alázúduló Rinka vízesés töri meg, amelyhez kellemes túraösvény vezet. Miután kigyönyörködtük magunkat, visszatérünk buszunkhoz és szállásunkra utazunk, mely Kranj környékén lesz. Szállás elfoglalása, vacsora.

 

2. nap:
Reggeli után Velika Planina fennsíkja felé vesszük az irányt, mely a Kamnik Alpokban 1400-1666 méteren elhelyezkedő alpesi pásztorfalu. Ez a legjobb állapotban megmaradt hagyományos pásztor település Szlovéniában. Velika Planinára 5 perces út alatt felvonóval jutunk fel. Fent sétálhatunk a pásztorkunyhók között, sajtot és más tejtermékeket kóstolhatunk, illetve több alpesi menedékházba is beülhetünk. A hangulatos pásztorkunyhóknak alpesi legelők és égbe szökő hegyek adják a lenyűgöző hátteret. Ezt követően a Júlia Alpok  egyik legnagyobb és legbővizűbb vízeséséhez, a Pericnik-vízeséshez utazunk. A Triglav monumentális északi sziklafalához vezető Vrata völgyben találjuk a nem mindennapi élményt nyújtó vízesést. Különlegessége, hogy hatalmas vízoszlopa mögé is besétálhatunk, így egy teljesen új szemszögből láthatjuk a természeti csodát. Következő állomásunk egy újabb lenyűgöző vízesés lesz. A 2600 métert is meghaladó Martuljek-csoport hegyóriásai tövében fakadó Martuljek-patak két impozáns zuhataga méltán népszerű túracélpont. Ezek közül mi a csodás alsó vízesést fedezzük fel. A patak nemrég újból megnyitott látványos szurdokában vezető úton közelítjük meg. Stabil időjárás és jó lépésbiztonság megléte esetén egy meredek lépcsősorokon tovább kapaszkodunk fel egy meseszép alpesi rétre, ahol egy autentikus hütte és egy fából ácsolt kis kápolna vár minket. A rétről egy körtúrával jutunk vissza az autóbuszunkhoz. Ezt követően Kranjska Goraba, a szállásunkra utazunk. Vacsora a szállodában.

 

3. nap:
Reggeli után az UNESCO világörökségi listán 1986 óta szereplő Skocjani-barlangrendszerhez utazunk. A Föld leghatalmasabb barlangtermeit rejtő rendszerben először a felső Csöndes-barlangot, majd pedig a 110 méter átlagmagasságú főágat, a Morajló-barlangot látogatjuk meg. Itt lent az alsó részben az utunk az üvöltő vízesések és a változatos alakú, akár 25 méter magas cseppkövek között vezet majd. A világörökségi helyszín meglátogatása lényegében egy gyönyörű kirándulás a föld alatt.

A barlanglátogatás után a szlovén Isztria tengerpartjára érkezünk, ahol a festői Piran városkáját járjuk be együtt. A filigrán Velencei Ház és a Monarchia hangsúlyos palotái között sétálunk fel a ferences kolostor középkori kerengőjéhez, hogy onnan érjük el a belváros legmagasabb kilátóteraszát. A harangtorony árnyékában nézünk körbe a szirtről mind az olasz, mind a horvát szárazföld felé. Azután egy sikátoron keresztül ereszkedünk le a színes település legnagyobb ciszternájához és legrégebbi kocsmájához, hogy a megérdemelt szabad program keretében tetszés szerint fürdőzzünk, fagyizzunk, pizzázzunk. 

Szállás ugyanott, ahol az előző éjjel.

 

4. nap:
Egész napos szabadidő Kranjska Gorán. A városka számos lehetőséget kínál a szabadidő eltöltésére. Nyári bob pálya, túra útvonalak, pihenés a szállodában, vagy Fakultatív kirándulás: Fusine tavak és Predil tó

Reggeli után Olaszországba utazunk, hogy néhány csodálatos tóval ismerkedjünk meg. Utunk elsőként a Predil tóhoz vezet. A Juliai-Alpok egyik magashegyi völgyében, a Seebach-völgyben, helyezkedik el, 969 méter tengerszint feletti magasságban. Feltehetőleg a jégkorszakban keletkezett, amelyet az azonos nevű folyó, a tó névadója, a Rio del Lago duzzasztott fel. A tóhoz a hágóhoz tartó úttól gyalogolunk le.

Innen folytatjuk utunkat a még Olaszországban lévő Fusine tavakhoz. A káprázatosan tiszta, hihetetlenül kék vízű jégkorszaki eredetű tavacskák mindenkit elbűvölnek. A tavaktól a legelképesztőbb látvány a Mangart (2679 m) ijesztő északi függőleges sziklafala. A kis tavat körülölelő ösvény nagyon romantikus, mohalepte sziklák között, hatalmas fenyőfák árnyékában lépdelünk folyamatosan rálátva a kristálytiszta tóra.

Ezt követően visszatérünk Szlovéniába és meglátogatjuk a Zelenci elképesztő zöld vizű karsztforrását. A bájos rezervátum ikonikus tavairól híres Európa szerte. Az átlagosan 2 méter mély víz színe zöld, innen is kapta nevét, hiszen a zelenci szó szlovénul "zöldet" jelent. Fapallók, stégek és kilátók segítenek majd minket, hogy felfedezzük a területet.

Napunkat a Jasna tónál fejezzük be. Körbe sétálhatjuk a tavat és a parton felkeressük a rendkívül népszerű fotóhelyet, a mitikus kecskebak, Zlatorog szobrát, majd visszatérünk szállásunkra.

Este szállás ugyanott, ahol előző éjjel, vacsora a szállodában.

 

5. nap:
Reggeli után napunkat a kevésbé ismert, de annál különlegesebb és látványosabb Krizna jama barlangban kezdjük. A barlang a felette lévő dombról, Krizna Goráról kapta a nevét. Különlegességei a mésztufa gátakkal elválasztott tavak, melyeknek kristálytiszta vize a Bloke-fennsíkról zúdul le a barlangrendszerbe. Ez a világon eddig feltárt leghosszabb tavas barlang. A szakértők szerint igen különleges, hogy egy ilyen hosszú barlangrendszernek csak egyetlen bejárata van, ami valószínűleg a barlang mennyezetének beomlásával keletkezett. Élővilága szintén egyedülálló. 

Hazafelé úton betérünk Szlovénia egyik új attrakciójához, a több, mint 1 km hosszú lombkorona sétányhoz, Roglába. A Maribor környéki Pohorje hegységben1500 m magasságban alakították ki a sétányt, melyhez egy 37 m magas kilátótorony is tartozik, ahonnan, ha lehet, még lélegzetelállítóbb a látvány a környező hegyvidékre. A sétányon végig haladva a helyi erdőket ismerhetjük meg.

A késő esti órákban érkezünk Budapestre.

 

Tájékoztató árak a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről:

 • idegenforgalmi adó: kb 3 EUR/fő/éj, helyszínen fizetendő
 • Fusine tavak és Predil tó: kb. 20 EUR/fő
 • Lombkorona sétány: kb. 10 EUR/fő
 • Skocjani barlang: kb. 20 EUR/fő
 • Krizna jama barlang: kb. 15 EUR/fő
 • Velika Planina: kb. 20 EUR/fő

A fakultatív programok min. 20 fő részvételével indulnak.


Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák. (foglalási díj, helyi idegenvezető, szervezési költség). Az út részvételi díja minden esetben csak a csoportkísérő idegenvezető díját tartalmazza.
Azokban az esetekben, ahol a múzeum, nevezetesség vagy város kötelezően előírja a helyi idegenvezető alkalmazását, az külön, a belépőjeggyel együtt fizetendő a programokon való részvétel arányában.


Az utazás min. 35 fő részvételével indul.


*Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy előre nem látható események miatt az ajánlatban meghirdetett programok módosulhatnak az idegenvezető legjobb belátása szerint, illetve a programok sorrendje változhat.

Képek forrása / Photos: www.slovenia.info

Előfoglalási akció

 A GYORSASÁG ELŐNY!!

ELŐFOGLALÁSI AKCIÓK EGÉSZ ÉVBEN!!

Azon kedves Utasok, akik időben lefoglalják utazásaikat (40% előleg befizetésével), kedvezményes áron utazhatnak. Kedvezményeinket a foglalás és az indulás közötti napok számával határozzuk meg, ha korán foglal akkor magasabb a kedvezmény mértéke:

Indulás előtt: 

 • 60-89 napon belüli foglalás esetén 6% kedvezmény az alapárból
 • 90-119 napon belüli foglalás esetén 7% kedvezmény az alapárból
 • 120-149 napon belüli foglalás esetén 8% kedvezmény az alapárból
 • 150-179 napon belüli foglalás esetén 9% kedvezmény az alapárból
 • 180 napon kívül történő foglalás esetén 10% kedvezmény az alapárból

 Az előfoglalási kedvezmény más kedvezménnyel nem vonható össze!
Az ártáblázatban az aktuális, a megtekintés napján érvényes előfoglalási akciós ár kerül megjelenítésre rózsaszínnel!

Árak

Az ár tartalmazza:

 • szállást
 • félpanziós ellátást
 • utazást autóbusszal
 • idegenvezetést
 • VOX készülék bérlést

Az ár nem tartalmazza:

 • idegenforgalmi adót - helyszínen fizetendő
 • belépők árait - helyszínen fizetendő
 • betegség-, baleset- és poggyászbiztosítást: irodánkban köthető 
 • útlemondási biztosítást: a megrendelt szállás, étkezés és utazás díjának 1,8%-a,
Részvételi díj (Ft/fő/turnus)nap/éj2 ágyas3 ágyas
jún. 25-295/4184 900 Ft
170 108 Ft
184 900 Ft
170 108 Ft
aug. 24-285/4184 900 Ft
166 410 Ft
184 900 Ft
166 410 Ft

További információ

Ajánlatkérés, foglalás és további információ a(z) korut@utazas.info címen vagy irodánkban.

A foglalás menetéről bővebben itt olvashat